Fluffy Molntuss

Mittiveckanrapport

Publicerad 2010-09-29 19:26:35 i Allmänt,

Så var det onsdag, lillördag. Veckorna går så fort. Själv har jag påbörjat en liten kur för att bli av med lite fläsk. Vill ju inte att mina medmänniskor ska gå omkring och tro att det är smått på väg. Vi får se vart det landar.

Nu är det verkligen höst, brasan är tänd och bredvid mig har jag en god kopp te. Och i vardagsrummet sitter minstingen och tittar på musikDVD. Kiss, såklart.

I måndags hade jag POMPdeLUX klädparty här. Det var Johanna som sålde. Mina gäster måste ha tyckt om det de såg för de handlade mycket. Verkligen fina kläder, fina och prisvärda.

Nu har jag jobbat i två dagar. Det är så härligt att vara igång och använda det jag kan.

Och nej, jag har inte fått något besked på min skiktröntgen ännu. Hur länge ska det dröja....?

Söndag kväll

Publicerad 2010-09-26 21:41:39 i Allmänt,

Avslutade söndagkvällen på bästa sätt. Kom iväg på en spontan middag hos Karin och Kalle, Boeuf Bourgogne med pressad potatis och ett gott rött vin och till efterrätt en äpplekaka med vaniljvisp. Kan det blir bättre? Riktig härlig höstmat. Jag har mer och mer insett att det faktiskt är höst. Strumporna har åkt på och ljusen tänds på kvällen. Det är faktiskt mysigt nu.

Annars har dagen förlöpt i fixets anda. Arbetat i trädgården en lång stund, planterat en ros och en hortesia samt rensat oändligt med ogräs. Planterade även vitlök som jag hoppas kunna skörda nästa sommar. Vi köpte ju ny tv i går och idag har vi satt i ordning och flyttat runt. Ny tv i vardagsrummet, "gamla" tvn in till Nils rum, Nils tv till Arvid.

Måste bara berätta om ytterligare en förolämpning som jag utsattes för i går. Vi hade ju diplomerings ceremoni på kvällen tillsammans med hela gruppen. Jag står upp och talar med en av tjejerna i gruppen som är gravid med tvillingar. Bredvid henne sitter en lite äldre dam. Denna dam klappar mig på magen och frågar: "När ska ska den här lille komma". Jamen för h...te.

Diplomerad coach

Publicerad 2010-09-25 12:42:08 i Allmänt,

Jomenvisst. Det är ju jag.

Har ju tagit sista biten i min coachutbilding denna veckan och idag var det dags för diplomering. Stor ångest och konstiga drömmar. Igår var det dags för tjejmiddag med mina Vellingetjejer, SKK kallas detta gäng och vi går nu in på tredje året tillsammans. Fantastiskt trevligt men ack, jag fick ju ta det lugnt och dessutom gå hem redan vid 12-tiden. Tjejmiddag är inte bra kvällen innan man ska in och "köra upp" för sitt coachdiplom. Men som sagt, det gick bra och jag fick jättebra feedback.


Här har jag ju inte riktigt lyckats med min urringning. Ser lite fattigt ut där på min högra sida. Men Jennie och Veronica blev ju fina.

Ett nytt blåmärke

Publicerad 2010-09-22 20:40:37 i Allmänt,

Men, så har jag då fått till tre stycken blåmärken/svullnade/utjutningar på min kropp. Är det klart då? Slipper jag få fler då?

Idag har jag varit på coachutbildning, så trevligt och lärorikt. Vi har ju diplomering på lördag så nu gäller det med fullt fokus så att man blir godkänd. Jag hamnade med en ny grupp eftersom min ursprungsgrupp diplomerades redan i februari. Härligt att lära känna nya människor.

Martin hämtade mig där och sedan körde vi vidare för att skaffa pass till Arvid. Därefter körde vi vidare till vaccinering. DÅ går jag på trottoaren. Trottoaren lutar lite. Jag lutar lite. Jag faller pladask och vrickar min högra fot för femtielfte gången i ordningen. Ont nåt så in i.... gör det. Tur att Martin var med så att tant fick hjälp upp från trottoaren. När jag kom hem, tog jag av min sko och synar min fotled. Ja jäklar vad svullen och blå den är. Ser läskigt ut. Undrar om jag överhuvudtaget kan gå i morgon.

Nåväl, jag linkade vidare. Vi blev vaccinerade. Så nu slipper vi få Hepatit A om vi äter något olämpligt.

Nu Idol.

Och foten i högläge.

Reflektion

Publicerad 2010-09-20 19:30:49 i Bröstcancer,

Det intressanta med att blogga om sitt liv är man får tillfälle att reflektera över olika händelser.

Min reflektion just nu är: Oj, vad mitt liv känns segt och oglamouröst.

Jag mår bra psykiskt och även fysiskt (ja, alltså på en 80-årings nivå) men har en stresströskel som är så låg, så låg. Jag går hem innan tolv på en 40-årsfest (i lördags) och är seg en hel söndag därför att jag varit väldigt aktiv på lördagen.

Jag har taskig frilla och är fet. Frillan kan jag inte göra så mycket åt men övervikten...... När jag nämnde för min läkare att jag gått upp så mycket, sa hon: "Oj. Det var inte bra." Det är ju inte så bra att gå upp i vikt i min situation, men vad sjutton gör man när man äter ett läkemedel som gör att man bara fläskar på sig. Suck. Nu har jag i alla fall slutat gå upp, så nu är det ner som gäller. 10 kg innan Thailand har jag ju sagt. Så nu gäller det att ligga i. (Och hur i hela världen ska jag hinna det.)

Det är så intressant det här med ytlighet. Man kan ju tycka att det är oviktigt i min situation. Men det är inte så, det är det som får en att trivas med sig själv. Jag läser då och då en blogg om en tjej med allvarligt spridd bröstcancer, hon lever fortfarande mot alla odds. Hon ska nu få en behandling med bland annat cellgift. Hennes kommentar till detta var: "Jag ska få en sort som man inte tappar håret av." Det var alltså en lättnad för henne, mitt i all annan skit. Men det är väl så att man måste ha annat att tänka på än det som faktiskt är allvarligt.

När jag träffar nya bekantskaper nu vill skulle jag vilja lägga in en liten parentes i själva hälsningfrasen: "Hej, ja, jag är ju inte så här fet egentligen och frisyren ska ni bortse ifrån, den är liksom ofrivillig." Men det gör man ju inte.....

Nytt blodbad...

Publicerad 2010-09-17 14:40:51 i Bröstcancer,

Vet inte vad det är med min kropp den här veckan.

Idag var jag på den omtalade skiktröntgen. Man sprutar ju in konstrast i venen och idag sattes nålen på handens ovansida. Brukar ju gå bra det där. Men när jag var på väg ut ur byggnaden upptäckte jag att förbandet inte räckte, det blödde igenom. Jag fick vända och gå tillbaks och bli omplåstrad lite mer rejält. Förmodligen hade kärlet spruckit också för det buktade ut. Så nu är jag både blå och gul och lite svullen. Det är mycket man ska stå ut med.

Därefter var jag på akupunktur nr 5. Tycker nog att det fungerar så jag har fem tillfällen till inbokade. Tycker att det är lite drygt att åka dit, men fungerar det så är det ju värt det.

Sen tog jag en liten tur på IKEA med min lilla mamma och hämtade ut mitt paket från Svenskt Tenn (ja, inte från IKEA då alltså).

Och nu är det fredag och helg och vi har som vanligt tusen grejor att göra till helgen samt en 40-års fest. Lilla svägerskans hus blir ju beboeligt nu också.

Tänder

Publicerad 2010-09-16 16:05:23 i Allmänt,

Tänkte att mina tänder skulle få en helrenovering så när jag blev kallad till tandläkaren bokade jag om det till tandhygienisten i stället.

Jag säger bara: Aj.

Jag har grym träningsvärk i tänderna. Hon krafsade runt, mätte tandfickor och använde en ilsken liten högtryckstvätt för att få helt rent. Sedan avslutade hon med att polera. Så nu är jag så ren, så ren. Jag hade inga hål i tänderna heller. Skönt.

Hon är rolig den här tandhygienisten. Hon har en liten brytning, jag tror att hon är från Polen, men jag är inte helt säker. Fast det är ju inte därför hon är rolig, bara en parantes. Idag, när jag betalat och hon häftat ihop kvittona räkte hon mig häftapparaten i stället för kvittot. Hon är helt förvirrad.
Martin går också till henne. När han diskuterade tandkräm med henne, om vilken sort som var bäst, svarade hon: "Det går bra med vanlig creme fraiche." Va? Ja, hon menade att det går med helt vanlig tandkräm med flour. Har ingen aning om vad creme fraichen hade med det att göra.

Återkontroll

Publicerad 2010-09-15 23:31:29 i Bröstcancer,

Jaha, så var det då den stora dagen igår. Hade hetsat upp en del inför det här besöket. Men det gick bra. Proverna visste jag ju var bra. Beklagade mig lite för min doktor om min rygg. Hon var inte speciellt oroad och tyckte inte heller att jag skulle vara det. Jaha. Sedan klämde och kände hon lite på min kropp och hade inte så mycket att säga där heller. Så nu är det bara röntgen på fredag som ska göras och sedan kan jag leva lugnt i fyra månader till.

Efter återbesöket var det dags för min första spruta Zoladex. Satan i gatan vad ont det gjorde då. Men tack och lov endast i några sekunder. Doktorn hade sagt att man kan få huvudvärk av den. Oj, vad jag kände efter sedan på kvällen och eftermiddagen. Men jag fick aldrig ont i huvudet. Konstigt, jag brukar ju annars få alla möjliga biverkningar. Jag kände mig dock lite matt, vet inte om det var spruta eller att spänningen från återbesöket släppt. Snacka om att de blödde efteråt förresten. Fick dubbla plåster på sjukhuset. När jag kom hem hade det blött igenom både linne och tunika. Nu var det ju mer som ett sticksår eftersom det inte var en vanlig spruta utan ett inplantat som sätts in med en ganska tjock nål. Därav att det blöder mer. Men nu är i alla fall första sprutan satt, bara 59 kvar.

Nu har jag jobbat, både i går och i dag. Och är så trött att jag la mig och sov en stund efter att jag kom hem. Sen låg jag i sängen och kunde inte riktigt ta mig ur den. Förrän det vankades mat.

Herceptin och lite till

Publicerad 2010-09-13 21:12:55 i Bröstcancer,

Vilken dag.

Börjar dagen med att lämna blodprov. Både inför dagens herceptinbehandling samt inför min allra första återkontroll.

Sedan dags att träffa min coachlärare som också är min mentorcoach. Jag coachar henne och får feedback på det jag gör och lär mig därmed väldigt mycket. Nästa vecka ska jag ha två utbildningsdagar och sedan är det diplomering på lördagen. Nervöst.

Därefter tillbaks till sjukhuset för att få akupunktur (mot vallningarna).

Därifrån till Mobilia. Tittad lite i affärer. Gick på apoteket för att hämta ut Zoladex. Meningen var att jag skulle få det när jag ändå är inne för Herceptinet. Men det var slut. Kommer in i morgon och får det då i samband med återkontrollen. 

Åt lunch på McDonalds. Satt där och glodde framför mig och funderade medan jag tryckte i mig en Big Mac. Och det var så skönt. Att bara vara med mig själv.

Sedan, tillbaks till sjukhuset igen (för tredje gången). Nu, dags för Herceptinet. Tror ni inte att den förhatliga port-a-cathen krånglar. Blir inget backflöde i den så vi vågar inte använda den. Inget större problem, Herceptin går att göra direkt i venen. Så jag blir uppkopplad i armen i stället. Och så får jag väl åka in och röntga port-a-cathen för att se vad som är tokigt. Jag är ju så sällan på sjukhuset att jag verkligen ser fram emot det..... Noooot.

Min supergulliga sjuksköterska och jag pratade om blodstatusen jag tog tidigare på morgonen och att hon ännu inte kollat de proverna. Så det gör hon. Kommer tillbaks och säger att det ser bra ut och räcker mig lappen med resultaten. Då ser jag att alla prover kommit in, även de inför återkontrollen i morgon. De proverna som jag varit nervös för. Där man kan se status inte bara på blodet utan lever, njurar och skelett också. Allting var bra. Utom Lymfocyterna. Men min favoritdoktor säger att det inte spelar så stor roll. Och jag litar ju på allt hon säger.

Det är så konstigt. När jag är inne på mottagningen så mår jag fysiskt dåligt. Känner mig konstig i hela kroppen. Detta är så klart ett betingat mående. Nu är det fyra månader sedan jag fick mitt sista cellgift, ändå sitter känslan och måendet i. Usch. Men, samtidigt är det så trevligt att vara där. Alla är så goa.

Jag är i alla fall glad att jag slipper vara nervös för återbesöket i morgon. (Fast jag har ändå ont i ryggen. Får höra vad doktorn säger...)

God kväll allaFödelsekalas

Publicerad 2010-09-12 23:22:15 i Allmänt,

På eftermiddagen var det dags för kalas för May-Lis (Martins halvsyskons moster), så vi for hem till henne och Thomas i Falsterbo. Väldigt mysigt och trevligt. Det är det alltid.

När vi varit där några timmar kom ett par bekanta till dem som jag aldrig träffat förr.
Mannen stegar fram till mig och räcker fram sin hand för att hälsa och frågar samtidigt vad min anknytning är.

"Jag är Martins....." börjar jag säga. Varvid han fyller i: "....... mamma." "Nej", svarar jag, "fru."

Han skämtade alltså inte. Martin, min man, är alltså 43 år. Om jag är hans mamma borde jag vara åtmindstone 60 år fyllda. Nog för att min läkare sa att man åldras lite snabbare av att sättas i klimateriet såhär som jag gjort, men så snabbt trodde jag inte att det gick. (Ni minns kanske den lilla episoden när jag var med min svägerska på sjukhuset.)

Men som sagt. Annars var det en trevlig dag.

Lydiagårdens femte och sista dag

Publicerad 2010-09-10 21:24:50 i Bröstcancer,

Snuvig och jäklig tog jag det lugnt på förmiddagen. Vi hade utvärdering, avslutning och fotografering innan lunch. Och när vi ätit åkte vi hem. Så var det med det.

Hoppas att vi kan fortsätta hålla kontakten, vi som var där. Har fått mycket ut av att träffa alla och byta tankar och erfarenheter.

Skönt att komma hem till mina små killar. Nils hade tagit med sig Arvid hem så de satt och väntade på mig när jag kom. Tog mig en lååång tupplur.

Kvällen bjöd på pizza och hyrfilm. Lugnt och skönt.

Lydiagården dag 4

Publicerad 2010-09-09 22:56:18 i Bröstcancer,

Började som vanligt dagen med en föreläsning. Idag handlade bla om naturläkemedel. Vad kan man använda sig av? Verkar vara väldigt många som inte går så bra ihop med antiöstrogena läkemedel. Det gäller att ha koll.

Under förmiddagen hade vi lite ledig tid så Marie och jag startade upp en facebookgrupp för oss som är här, ett sätt att hålla kontakten.

Vi fick också ett pass yoga idag samt ett pass basal kroppskännedom. Nyttigt och bra för min stela kropp. På eftermiddagen var det vattengympa i varmvattenbassäng. Men där gick gränsen. Med denna lätt febriga förkylning höll jag mig hemma och tog en tupplur. Vi hade också vårt sista gruppsamtal idag.

Efter middagen hade vi musikafton i biblioteket. Karolina Svensson och Jacob Hellman (ni kommer ihåg: Bara vara vänner?) Sjöng och spelade. Väldigt begåvat och trevligt. De är sambos och hade även med sin sju veckor gamla bebis.

Resten av kvällen tillbringade vi i pysselverkstan.

Lydiagården dag 3

Publicerad 2010-09-08 22:15:22 i Bröstcancer,

Vaknar och är ännu mer förkyld. Snörvel, snörvel. Tar mig ner till frukost och sedan omedelbart vidare på föreläsning. Idag handlade det om psykiska reaktioner på cancer. Intressant.

Senare på förmiddagen hade vi gruppsamtal och idag talade vi om vår omgivning och deras reaktion. Vi var många som insåg att våra respektive hanterar detta på exakt samma sätt. Känns skönt att veta att det inte bara är min man som inte gärna pratar om problemet.

På eftermiddagen fick jag återigen träffa den superduktiga sjukgymnasten Viveca. Så underbart när man träffar människor som är både kunniga och entusiastiska. Fick ännu mer hjälp med min rygg, så nu har jag både kunskap och övningar som jag ska träna upp mig med.

Därefter var det individuellt möte med vår doktor där jag fick pratat igenom min behandling och mina rädslor med ett annat perspektiv. Hon har ett härligt sätt, mycket kunnig och med mycket värme och humor. Det är väl såklart ingen slump att det är så varma, duktiga och humoristiska människor på ett sådan här ställe. Vad skulle vi gjort utan humorn, den behövs ju som bäst i ett läge som detta.

Strax innan kvällsmat hölls det föreläsning om bröstcancer och stress.

På kvällen fick vi besök av ”Kvinnligt under” som visade och berättade om BH och hur man ska tänka när det gäller storlek. Man hade också möjlighet att handla, men jag hoppade den biten. Fanns inget jag ville ha.

Även i kväll avslutade vi med lite finkultur. Vi såg på Idol och Skånefruar.

Och min förkylning består just nu av kroniskt behov av näsdukar.

En liten älva

Publicerad 2010-09-08 15:22:28 i Allmänt,

Sitter och bläddrar runt bland lite bilder i min mobil. Och hittar de här bilderna som är en vecka gamla:


 Krona, älv-vingar och tyllklänning... Kan det bli bättre?


Också lite skor med både klack och fluff. Vilken lycka.

Hans kompis Erik, vars syster Hanna är den som lånat ut denna outfit till Arvid, var mycket tveksam och höll sig till riddarutstyrsel.

Lydiagården dag 2

Publicerad 2010-09-07 21:15:12 i Bröstcancer,

Vaknar med värsta nackspärren och dessutom en begynnande förkylning. Märkligt, kvällen innan hade jag tänkt att det ju var länge sedan jag var förkyld. Aj, aj, så ska man inte tänka. Det är ungefär som när man diskuterar sina små barns sömn: ”Ja, han sover heeeeela natten”. Inte helt sällan vaknar han och stökar om kommande natt. Man får helt enkelt inte vara för nöjd. Hm.

Nåväl, jag högg tag i en av sjukgymnasterna här som mycket vänligt hjälpte mig med att strecha. Här är fantastiskt gullig personal.

Morgonens förläsning i ”Kunskapsresan” bestod av fakta om just bröstcancer. Intressant att få höra om just vad som går fel vid celldelning samt olika faktorer.

Efter vår doktor var det dags för prästen att tala. Ett fantastiskt klokt och insiktsfullt tal, som blev bättre just för att han som tidigare cancerpatient verkligen visste vad han talade om. Han talade om själens behov efter avslutad behandling och det är just något som är lätt att glömma bort. ”Nu är du väl glad, du är ju färdigbehandlad!” är det ju lätt för omgivningen att tycka. Han påtalade också det att även närstående (man, sambo) också gått igenom något som påverkat dem psykiskt, även om de ju inte fått de fysiska biverkningarna.

Härefter träffade jag som sagt sjukgymnasterna och därefter tog Camilla och jag en promenad tillsammans. Andfådd blir jag och lite jobbigt i benen. Jag är ju heller inte van vid att gå i backar. Sååå nyttigt för mig.

Jag har idag skapat mitt första makraméarmband. Det var både roligt och lätt. Tänk vad pysslig jag är…. På eftermiddagen fick vi måla i akvarell. Vi blev instruerade av en duktig konstnärska. Så fantastiskt svårt att hitta inspiration till att måla. Fick till två alster i alla fall.

Dagens höjdpunkt måste nog ändå vara den underbara Pirjo som talat om samlevnad. Mycket nyttigt och intressant. Pirjo har en underbar förmåga att uttrycka sig och tar upp beskrivande historier från sitt eget liv på ett sätt som gav upphov till många och långa skratt.

Efter detta var det dags för ostbricka igen. Vågar inte tänka på vad vågen ska visa när jag kommer hem.

Det är ett helt underbart gäng här. Det går verkligen att prata med alla och humorn flödar samtidigt som vi får möjlighet att ventilera ångest, diagnoser och erfarenheter.

Lydiagården dag 1

Publicerad 2010-09-07 12:23:08 i Bröstcancer,

Jaha, så var man iväg på rehab. Kom upp hit i går eftermiddag (söndag). Efter hand trillade den ena efter den andra in. Vi pratade och åt middag. Halv tio var jag så trött att jag gick till mitt rum och somnade bums.

Så många otroligt härliga och trevliga människor som är här. Vi är totalt 14 kvinnor i olika åldrar samt två män som är anhöriga. En av gästerna här är en av mina bloggläsare (hej Annika E!), så kul att träffas IRL.

Idag har den ena aktiviteten efter den andra löst av varandra. Måltid är en sådan aktivitet. Vi blir alltså serverade något att äta inte mindre än sex gånger under dagen. Ja, viktväkteriet går ju inte jättebra så att säga...... Men, men, det går att fortsätta med när jag kommer hem.

Idag började vi med information, alla anställda presenterade sig och så även vi. Sedan var det dags för den allra första föreläsningen i det de kallar för "Kunskapsresan". Dagens ämne var "Fakta och föreställningar om cancer". Vi delades in i två grupper och kunde även sätta upp oss på möte med tex sjukgymnast, kurator eller präst. Så medan grupp två (som jag tillhör) var ute och promenerade träffade jag sjukgymnast (min rygg ni vet…). Väldigt bra möte, mycket duktig och sympatisk tjej. Därefter var det dags för gruppsamtal. Idag pratade vi reaktioner och känslor vid första besked. Sedan var det dags för "Kunskapsresa" nr två. Denna gången med vår sjukgymnast som pratade om just bröstcancer. Efter en smarrig middag hade vi lite pysselaktivitet. Jag skapade ett hjärta i ståltråd. Tydligen blir det lite pyssel (eller kreativ verksamhet som det heter här) varje dag.

Efter att ha insupit lite kultur (Ullared och Danska Hollywoodfruar) har jag nu begett mig upp till mitt rum och kommer troligen att somna inom en högst överskådlig framtid.

Packar

Publicerad 2010-09-05 12:54:45 i Allmänt,

Här sitter jag och försöker få ordning på vad jag ska ha med mig till Lydiagården. Har en förmåga att alltid packa fel. För mycket, eller för lite. För kallt, eller för varmt. Jag hatar att packa.

Klockan tre blir jag hämtad. Den som kör är en mamma till en av barnen på Arvids (fd) dagis. Blir roligt att ha sällskap.

Känner mig lite sliten så det ska bli skönt att komma iväg. Har ju haft en intensiv vecka samt att jag går och oroar mig för min dåliga rygg. Mycket kvällsaktiviteter har det varit denna vecka. I onsdags var vi på Namas i Limhamn, jag och mitt tjejmiddegäng. I torsdags hade vi ju surpriseparty här hemma. I fredags var vi bortbjudna till Jessica och Fredrik och igår var vi på middag hos Martins kollega. Släng sedan på lite jobb på det...... Har varit en rolig vecka, men nu ska jag vila.

Ingen aning om det finns Internetuppkoppling på Lydiagården, om inte hör jag av mig framåt nästa helg.

Ha en underbar vecka!

Tånaglar

Publicerad 2010-09-04 10:45:18 i Bröstcancer,

Tog precis av nagelacket från mina tånaglar. Och vad väntade mig därunder. Fula naglar. Med frisk utväxt. Och flera av smånaglarna hade lossnat. Jamen vad är nu detta. Fyra månader efter avslutad behandling, fingernaglarna ser nästan (men bara nästan) normala ut, håret är ute. Då lossnar tånaglarna. Hoppas bara nu inte det blir jobbigt i skor med lösa tånaglar.

Mammografi

Publicerad 2010-09-03 13:55:41 i Bröstcancer,

Idag har jag varit på mammografi. Väldigt intressant när man inte har något högerbröst. Det visade sig att man inte gör något alls på den sida man är opererad för där finns helt enkelt ingen bröstvävnad och därmed heller inget att stoppa in i apparaten. Så det var bara vänster sida som blev tilltryckt. Nu har jag port-a-cath på den sidan så det var lite svårare att få till det. Men det gick.

Efter undersökningen fick jag sitta ut och vänta. En kvart senare kom sköterskan ut igen och sa att jag kunde gå hem. Förra gången fick jag komma in på ultraljud och finnålspunktur direkt. Så nu har de förmodligen inte kunna se något på bilderna som inte skulle vara där. Sen har jag förstått det som att det även görs en nogrannare granskning och det är sedan den man får besked på. Och det beskedet får jag troligen när jag träffar min doktor den 14/9. När det är rutinmammografi får man i stället ett brev hem.

Surpriseparty

Publicerad 2010-09-03 13:42:26 i Allmänt,

Har ju jobbat i två dagar nu. Har känts bra. Jag har mest fixat och donat i mitt nya kontor, träffat mina kollegor, informerat mig och pratat en del med studenterna. Nu ska jag ju iväg till Lydiagården på söndag så jag kommer inte till jobbet igen förrän nästa tisdag. Det har i alla fall gett mig mycket energi att vara tillbaks på jobbet.

Vi har delat upp det så, Martin och jag, att han lämnar barnen på morgonen och så hämtar jag. Igår ringde han till mig på jobbet och sa att han redan var på väg hem, jag kunde ta det lugnt och han fixar middag. Oj, det är inte så vanligt att han kommer hem innan klockan sex, så det kändes ju bra.

Väl hemma säger han att han ska hämta pizza. Så han går. Barnen är heller inte hemma. DÅ, knackar det och bankas på dörren. Jag öppnar och in väller mina Vellingevänninor. Vi som har frukostklubb ihop bland annat. De har tagit med sig thaimat, vin, chokladkaka, vatten och till och med kaffe.

Min kommentar: "Men oj, Martin är ju och hämtar pizza till oss".
"Eh, nä, det är han inte. Han är inne hos grannen (lilla grannen är med i detta gäng)."

Vilken överraskning! Vílka underbara vänner. Och så trevligt vi hade det. Mycket vin gick det åt. Ljudnivån var inte av denna världen. Jag blev så himla glad.

Tänk som man kan förgylla sin vardag.

Tack, Karin, Veronica, Jennie, Åse, Johanna, Annelie och Eva.


Annelie och Karin


Veronica och Eva


Åse och Jennie

Bara jag och Johanna som inte fastnade på bild. Attans.....

Om

Min profilbild

Fluffy Molntuss

Här skriver jag om livet. Så som det är. Det är fyllt av man och barn, hus och hem, trädgård, vänner, resor, jobb, lite cancer och en del reflektioner. Välkommen in!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela