Fluffy Molntuss

På väg till nya jobbet

Publicerad 2009-02-23 11:05:28 i Allmänt,

Börjat min morgon med frukost på Björns. Har ju ett gäng egenföretagande och studerande tjejer som träffas kl 9 varje måndag för frukost. Mycket trevlig med lite social kontakt så där en måndagmorgon, det liksom kickstartar veckan. Vi brukar bara träffas i ungefär en timme.

Idag ska jag in till Lund kl. 12.00 för att äta lunch med min nya kollega och sedan gå igenom arbetsuppgifterna. Kommer att jobba parallellt med henne under mars. Sedan ska hon hem och föda barn. Denna vecka ska jag jobba idag halvdag samt hela torsdag och fredag. Nästa veckar hela tisdag till fredag. Sedan är det full heltid därefter. Då är jag förhoppningsvis klar med mina andra uppdrag så att jag kan fokusera på det nya. Det ska bli mycket intressant att komma in och jobba i en statlig organisation, finns många fördelar med det men förstår att organisationsstrukturen är väldigt annorlunda. Det blir säkert bra.

Sitter här med min onda nacke och tänker att jag nu måste börja träna. Typiskt mig att verkligen börja formulera tanken om att börja träna lagom tills att jag verkligen inte har tid med det. Nu får ju träningen förläggas till kvällar och helger efter att ha haft friheten att träna dagar och morgnar. Ja, ja, men nu är det verkligen dags. Jag måste stärka musklerna i min rygg och mage så att jag slipper alla spänningar. Var hos kiropraktorn i fredags och det var inte en dag för tidigt, sedan gick jag på en timmes ryggmassage på lördagen. En suverän kombination. Men trött i ryggen blev jag efteråt.

När det gäller vikt har jag tänkt köra igång en ny Xtravaganzakur på torsdag. Vill verkligen komma vidare med det, det som känns hindrande denna gången är mitt nya jobb. Känns lite mesigt att vara ny på jobbet och stå där med sina shaker till lunch. Men det är ju inget stort problem egentligen. Om jag skäms kan jag i praktiken fixa det i badrummet, eller hur? Jag brukar ju ändå bara ta vatten i shakern, hälla i pulvret, skaka och hälla det i mig. Sen kan jag ju använda lunchen till att gå ut och promenera. Detta är den perfekta helgen att börja. Torsdag och fredag jobbar jag men det är ju inte de värsta dagarna, sedan kommer helgen, dag tre och fyra är ju absolut värst (stackars Martin). Inga direkta festligheter planerade, bara söndagmiddag hos svägerskan som är helt införstådd med mina planer. Sedan är jag ledig på måndag och efter det brukar det ordna upp sig. Jag har ju som bekant fortfarande 13-14 kg kvar och 9 av dem vill jag bli av med så snart som möljigt, resterande kan jag vänta med. Nåväl, nu har jag skrivit om mina planer och då måste jag ju fullfölja dem, eller hur?

Nej, nu är det dag att göra mig i ordning för en lång :-) arbetsdag. Ikväll är det dessutom möte med egenföretagarna så det blir en lång kväll.

Då var det klart!

Publicerad 2009-02-16 22:37:59 i Allmänt,

Jag skrev tidigare om ett jobb jag sökt och gärna ville ha. Och jag fick det! Träffade min blivande chef och kollegor idag och tackade ja till erbjudandet. Jag tror att jag kommer trivas riktigt bra, gillar människorna och jobbet kommer att bli en utmaning. Jag kommer att få lägga ner väldigt mycket mer tid än vad jag gör idag, så, det blir lite annan ansvarsfördelning i hemmet nu.

Ja, just det. Tjänsten är som Programkoordinator/Studievägledare på universitetet.

En torsdag har passerat.....

Publicerad 2009-02-12 23:21:49 i Allmänt,

En dag som bara försvann.

Började dagen med att sola, ja solarium då helt uppenbart. Efter dusch vidare in till stan för att hjälpa min kära svärmor att köpa dator. Svisch iväg för att träffa Karin för lunch. Trevligt. Stack in till MQ för att byta ett par jeans. Hem, plocka upp småttingarna och sedan iväg till frisören för att ansa de små huvudena. Efteråt hade jag lovat fika. Sagt och gjort. Hem igen och sedan ut till IKEA, tänkte passa på att äta middag där. Funkar bra när man ändå är därute. Nähä, kom försent, så det var bara att plocka ihop rullgardin till storebror och lite annat plock. Hoppsan, notan blev på 400 kr och ändå tyckte jag inte att vi köpte något förutom en rullgardin för 149. Märkligt. Sedan vidare, körde inom BK för middag med två överhungriga barn i bilen. Stackars barn. Äta också plums i säng med dem. Pust. Hänt mycket under dagen men tror ni jag fått någon enda riktigt vettig grej gjord. Ni har helt rätt. Nej.

Längtar till sol och värme.....

Publicerad 2009-02-11 22:13:59 i Allmänt,Sitter och tittar på lite bilder från förra sommarens semester i Cornwall i södra England. Härlig semester, i ett härligt land. Vilka underbara omgivningar. Trevligt att titta på när det är slaskigt och rått ute och våren känns så långt borta.

Nu är det spännande!

Publicerad 2009-02-11 17:10:41 i Allmänt,

Jag skrev ju i mitt förra inlägg att jag sökt ett nytt jobb. Idag ringde de, vi ska träffas på måndag igen. Jag ska träffa personalplaneraren och avdelningschefen och om det är så att vi kommer överens om min lön så tänker jag att det hela är klart. I så fall blir jag anställd, har fast lön och kollegor. Det har jag inte haft de senaste två åren så det blir intressant. Mitt företag får hålla sig lite i bakgrunden tills vidare och så får jag fundera på hur jag ska göra med det, om jag ska driva det vidare på hobbybasis eller lägga ner. Men som sagt, först får jag ju ha papper på det nya jobbet.

Som sagt, I will be back!

Snö......

Publicerad 2009-02-11 11:08:00 i Allmänt,

Här väntar jag på vår och så har det snöat.. Och det ganska rejält. Men som vanligt i Skåne så töar det bort ganska direkt, bra kramsnö men man blir väldigt blöt när man är ute och går. Och mina morgonpromenader går förlorade.

Jag har en viktpaus just nu. Nu handlar det mer om att inte gå upp det jag gått ner och det tycker jag att jag klarar utmärkt. Jag måste erkänna att jag inte direkt lever efter Xtravaganzas råd, men sen går jag ju heller inte ner, men jag är stabil. Lyckades inte komma över till 70någonting vid förra omgången. Min absoluta bottennotering (botten som i det här fallet är positivt) låg på 80,0, ett hekto till och det hade lyckats. Ska snart dra igång en ny seriös insats. Trivs bra med det att köra seriöst och gå ner kanske fem kilo, sedan stabilisera det under några veckor och sedan köra igen. Så hinner jag landa emellan. I stället för att gå ner 20 kg på raken och gå upp 5 direkt. Nåväl, alla sätt är bra utom de dåliga.

Jag är egentligen ganska trött på att skriva om vikt, men samtidigt är det ett väldigt bra sätt att inte glömma bort att det faktiskt finns ett viktproblem här. Fördelen med mina landningsperioder är att jag när jag nu unnar mig något har jag inget dåligt samvete, jag vet att jag inte tänker gå upp i vikt och jag vet att jag kommer in i en ny period av viktminskning och att jag kommer att lyckas. Jag har fått ett viktnedgångssjälvförtroende. Jag kollade mitt BMI idag, det låg på 28, alldeles för högt. Man ska ligga på under 25 för att inte vara överviktig, för mig är det 9 kg. Det är helt fantastiskt för när jag började i november låg den siffran på 20 kg, i jämförelse känns 9 kg som ingenting. BMI i höstas låg på 31,8, då är man inte bara överviktig, man är fet! Som jag nämnt innan är mitt mål 68 kg även om allting under 70 är godkännt för mig. När jag nått dit ska jag börja springa, det har jag drömt om att kunna hela mitt liv men haft så mycket problem med min astma. Nu vet jag hur jag ska värma upp för att inte få astma när jag springer men nu har problemet i stället varit att jag varit (är) för tung för att mitt dåliga högerknä ska klara det. Nu har jag bokat tid för att få remiss till en ortoped så nu ska snart mitt dåliga knä vara ett minne blott och med ny vikt ska jag fixa löpträningen. Jag tänker också att träningen ska hålla mig kvar på min nya vikt samt att jag gör mitt hjärta en tjänst.

I övrigt går jag i väntans tider... nej, inte på det viset ni tänker. Jag har sökt ett jobb som jag väldigt gärna vill ha. Jag berättar mer om det när allt är klart, eller inte.... Jag har varit på intervju och fick en bra känsla, jag vet att de tagit referenser men ännu är inga beslut tagna. Så spänningen är olidlig...... Jag återkommer!

Ha en bra dag!

Om

Min profilbild

Fluffy Molntuss

Här skriver jag om livet. Så som det är. Det är fyllt av man och barn, hus och hem, trädgård, vänner, resor, jobb, lite cancer och en del reflektioner. Välkommen in!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela