Fluffy Molntuss

Rapport från vågen

Publicerad 2008-12-30 18:13:36 i Allmänt,

Tisdag 30 december 2008


Okej, då har jag vägt mig. 83,7 kg vägde jag i morse, vilket är märkligt lite. Det skulle innebära att hela hetsätarjulen + upptrappning bara gett mig en ökning på 4 hg. Hm. På torsdag väger jag in mig för mina nya helfartsveckor, vi får se hur det ser ut då.

Gott nytt på er alla!

Julen är över - för denna gång

Publicerad 2008-12-28 20:40:53 i Allmänt,

Söndag 28 december 2008

Julen tillbringade vi hos min syster i Göteborg. 13 personer fick hon hysa, mata och roa i fyra dagar och fyra nätter. Stackars människa. I julklapp fick jag bla presentkort i olika klädaffärer. Presentkort och reatider är en underbar kombination.
Idag fick mina barn en ny liten kusin nere i Brasilien, så chansen för att de ska lära känna varandra närmare är tyvärr ganska liten. Men roligt för svågern som fått sitt första barn.

Då kommer vi osökt vidare till viktfrågan. Under julveckan har jag verkligen inte levt lätt och nyttigt. Jag har verkligen ätit, och ätit mycket. Det känns inte alls bra vilket har gjort att jag tagit ett beslut om att gå på tre nya Xtravaganza helfartsveckor direkt på nyårsdagen. Denna gången har jag två tjejmiddagar inbokade som jag naturligtvis inte tänker missa, matfrågan får jag lösa på något sätt. Jag kan inte vänta med kuren eftersom jag får lätt panikångest när jag ser att jag ökar i vikt. I morgon ska jag väga mig och det kommer inte att vara roliga siffror, tror att jag gått upp två kilo. Naturligtvis är julveckan inte en normal vecka när man ser till intag av föda. Dessutom är jag ju en godisgris utan dess like. Det är precis som om jag inte kan stoppa det och därför är jag så glad att jag bara kan sätta igång en ny kur och rensa bort alla dåliga vanor - för denna gång - och börja om på ny kula. Sen måste jag börja träna. Har inte gjort någon nytta alls sedan jag var sjuk. Så nu i mellandagarna ska jag ner till Xtravaganza, införskaffa tre veckors soppa och träna en timme.

Godkväll. Återkommer med nya viktuppgifter....

Upptrappningsvecka

Publicerad 2008-12-17 23:30:00 i Allmänt,

Onsdag 17 december 2008

Efter en veckas ätande är min mage mätt och nöjd. Det är härligt att kunna äta mycket mindre men ändå känna sig lagom mätt. En sak som jag tycker är intressant är det faktumet att nu när jag börjat äta har sötsuget kommit tillbaka. Så länge jag inte äter, är jag heller inte sugen på sött. Så nu gäller det att tygla känslorna och tänka positivt. Fast å andra sidan klarar jag inte av att äta så väldigt mycket, om jag nu skulle falla i fällan. Har bestämt mig för att se till att behålla min viknedgång tills efter nyåret och sedan köra tre soppveckor igen. Under denna första vecka med mat så har jag gått ner 1 hg. Och det är jag faktiskt väldigt nöjd med eftersom det till och med är normalt att gå upp två kilo pga alla vätskor som ska in i kroppen igen samt att det klart ligger mer mat i tarmar osv... Det är verkligen en prövning nu när vi närmar oss jul och allt gott som kan serveras då. Men jag tror mycket på det att unna sig allt men med måtta. Det har ju varit måtta som varit mitt problem tidigare, det och min fabläss för kolhydrater.

Detta är annars en väldigt jobbig vecka. Jag önskar att det fanns en vecka till innan det blir jullov. Jag har lyckat pricka in massor med jobb, med avslut på mina studier, öroninflammation på lillkillen och bihålsinflamation på mig själv. Härligt värre. Som tur är finns det kvällar man kan sitta och jobba på. Sen blir det fullt ös med lediga barn, familj, jul och festligheter. Vore skönt att inte ha alltför mycket hängande över sig då.

Godnatt.

Dag 23 - upptrappning

Publicerad 2008-12-11 19:30:37 i Allmänt,

Torsdag 11 december 2008

Ja, ni läste rätt. Jag har börjat trappa upp lite nu. På grund av att jag är så förkyld så mår jag så fantastiskt dåligt i magen och har en otrolig hunger. Därför tog jag beslutet att börja trappa upp så smått. Så i kväll åt jag lite middag. Pyttelite kyckling, fyra pastafjärilar, sallad, gurka, broccoli, lök. Allt i otroligt små mängder. Min stackars mage, den är ju inte alls van. Men det var verkligen inte mycket mat så det ska nog gå bra. Som vanligt när jag är förkyld vill jag förstås helst ha en hamburgare. Och det hade nog inte varit någon god idé.

Hittills ligger jag på 7,5 kg minus. Nu måste jag se till att inte gå upp något under min upptrappning.

Dag 22 och rejält förkylt

Publicerad 2008-12-10 20:07:52 i Allmänt,

Onsdag 10 december 2008

Jag har blivit förkyld. Inte lite snorig eller så utan helt förkyld från örontrumpeten till tarmarna. Hm. Jag mår riktigt dåligt, sådär som man kan må, och det har gjort att jag är fruktansvärt hungrig och känner mig svagare än normalt. Helst av allt vill jag ha en hamburgare och jag skulle inte dra mig för att stoppa i mig det om det inte var för att jag är rädd att det skulle bli en katastrof i min mage. Och det vill vi ju inte. Men nu har nog värst dagen varit, nu ska jag bara återhämta mig.

Igår var jag på anställningsintervju. Jag gick dit skeptisk och gick hem entusiastisk. Vilka härliga människor, vilket bra arbetsklimat det verkar vara. Så jag är glad att jag släpade mig dit, glömde min förkylning och var mitt trevliga jag. Det ställdes många bra och intelligenta frågor. Fast i efterhand insåg jag att jag svarade helt fel på vissa av frågorna. Attans. Om jag kommer att få det? 50/50 skulle jag nog säga. Kemin var bra mellan oss, träffade en kollega och chefen.  Jag har definitivt kompetensen och erfarenheten, men konkurrensen vet jag inte hur den ser ut. Och det är många gånger avgörande. Så jag håller tummarna. Det är skönt att jag får veta hur det går innan jul.

Veckovägning: minus 7,2 kg. Det känns och syns. Fick många positiva kommentarer när jag träffade mina tjejkompisar i början av veckan.

Dag 18

Publicerad 2008-12-06 18:11:30 i Allmänt,

Lördag den 6 december 2008

Jag vägde mig idag. Jag vet att man inte ska göra det så ofta men......det håller liksom min motivation uppe. Nåväl, nu står minuset på 6,6 kg och det är jag nöjd med. Snart är jag över min psykologiska gräns på sju. Fast om jag räknar med de ett och ett halvt kilo som jag gick ned på egen hand innan Xtravaganza så är jag ju faktist över sju. Och det känns ju bra.

Idag är jag lite smågnällig. Trött och hängig, blir väldigt hungrig några timmar efter soppan och vill helst äta något riktigt gott..... Jag misstänker att det inte är dietens fel (som jag gärna skyller på) utan att jag helt enkelt håller på att bli lite förkyld. Jag brukar vara så när det håller på att slå ut. Känns inte kul alls. Men, men, med snoriga barn finns inget annat att vänta. Ge upp tänker jag inte göra. Nu har jag faktiskt bara en vecka och tre dagar kvar på soppa för att sedan gå över till halvfart. Det ska bli alldeles underbart att få lov att tugga....

Annars har veckan mest varit uppfyllt med jobb, skola, julklappsinköp och julpynt. Har konstaterat att det är helt omöjligt att hitta vitt eller pastellfärgat silkespapper. Vi ska ha pysseleftermiddag hos oss i morgon med mina vänninor samt familjer. Jag vill göra vita smällkarameller. Men icke.

Nu ska jag snart in till min kära granne och ha lite filmkväll. Männen är på "herr"middag och vi ska se på "Sex and the City". Mysigt.

Dag 15 och nedräkning har börjat

Publicerad 2008-12-03 22:50:10 i Allmänt,

Onsdag 3 december 2008

Idag var det veckovägning. Ytterligare 1,8 kg bort. Totalt 5,9 kg, men jag säger 6 kg till dem som frågar för det känns bättre (fåfängt) ..... Nu har jag gjort mer än hälften av de veckor jag ämnar köra soppdiet. Tänker hålla på totalt fyra veckor och nu är det bara 13 dagar kvar. Det känns faktiskt väldigt bra. Har inga problem med att leva på 500 kcal om dagen men det är tråkigt och nu är jag sugen på att lära mig äta rätt, att se vikten minska vecka för vecka på grund av en bra diet.

Tänk nu är det bara tre veckor till jul, jag handlar julklappar för fullt, har 22 personer att handla till. Men det är kul! Fast när jag tänker på att det bara är två och en halv arbetsvecka kvar får jag lite stressrelaterade känslor. Mycket jobb som ska vara klart, samt sluttamp på projektledningen jag läser på högskolan. Men å andra sidan. Fredagen den 19 december kommer jag vara mycket nöjd, ledigt i nästan två och en halv vecka. Delar av tiden hemma och delar av tiden bortrest. Härligt..

Om

Min profilbild

Fluffy Molntuss

Här skriver jag om livet. Så som det är. Det är fyllt av man och barn, hus och hem, trädgård, vänner, resor, jobb, lite cancer och en del reflektioner. Välkommen in!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela