Fluffy Molntuss

Ska bara

Publicerad 2011-11-30 10:31:28 i Allmänt,

Det är märkligt det där med "ska bara".

Vi skulle bara köpa ett par garderober att sätta in i tvättstugan. Flytta ut en hylla och skruva ner ett skåp, och så in med garderoberna.

Nähä. Det fanns inte garderober med det måttet. Aha. Vi måste skruva ner fler skåp. Hm. Ja då får vi ta bort bänkskivan och byrån och...... Oj. Vilka fula skruvhål i väggarna, och vad smutsiga de är. Spackla, spackla. Och sedan måste vi ju måla om hela tvättstugan för man kan ju inte bara måla en vägg, då ser de andra smutsiga ut.

Ja. Det som bara skulle vara ett litet byte av två möbler blev i stället en renovering.

Så. Det där med "ska bara" det finns inte. Inte i min värld.....

Kalle

Publicerad 2011-11-25 17:00:00 i Allmänt,

Så blev det då Kalle Moraeus som blev årets julvärd. Detta viktiga engagemang. Nej, jag ska inte ropa ”Äntligen” som Gert Fylking. Men ändå. Jag vet någon som blir glad.

2010 var Kalle med i melodifestivalen och framförde bidraget ”Underbart”. En ganska så fin sång. Men en som var helt såld var lillebror. Kalle hade en röd skjorta på sig.

Lillebror, då fem år, kunde inte se sig mätt på underverket.
Han upprepade gång på gång: – Åh, vad han är söt. Så söt. Åh, vad söt han är.

Jag vet inte hur ofta Kalle Moraeus kallas för söt. Men han ser förvisso väldigt sympatisk och snäll ut.

Arvid! Titta dig mätt nu!

Solnedgång

Publicerad 2011-11-19 15:52:30 i Allmänt,

Med en så vacker solnedgång framför motorhuven blir det snabbt lättare att köra hem från jobbet på kvällen.....

Smittsamt

Publicerad 2011-11-14 18:30:30 i Allmänt,

Tänk så smittsamt glädje är. Det smittar nästan bättre än virus.

Jag har haft en sån bra dag. Hade samtal med min nya chef. Vi pratade mest om mig, mitt favoritämne. Skämt åsido, så härligt det är när man upptäcker att man har samma värderingar som en annan människa. Ja, i alla fall arbetsrelaterade värderingar. Att upptäcka att det finns en människa på jobbet som värdesätter samma saker, tänker lika och är lika tramsiga.

När jag sedan kommer hem efter denna goda arbetsdag möts jag av ett brev med besked om min nya lön. Den som jag väntat på i ett år. Nu kom den då äntligen och jag är mer än nöjd. Den som väntar på något gott..... Och dessutom får jag retroaktivt från januari.

När jag blir glad och känner mig tillfreds börjar jag sjunga hysteriska melodier. Om jag inte visslar något så sjunger jag. Jag går ofta omkring på jobbet i korridorerna med ett stort (lätt hysteriskt) leende och en vissling på läpparna. Och ju mer man ler, desto gladare blir man. Även om man inte har ett skit att vara glad för.

Denna glädje fortplantade sig sedan in i rummet där äldsta sonen sitter och spelar online. Han blev som ett eko av mitt sjungande. Det jag sjöng, sjöng han. Lite fördröjt sådär. Sen kom han ut till mig medan jag slängde ihop en gryta med rödvinsbas, och kramade om mig. - Åh, vilken bra dag jag har haft, säger han.

Jag stannar upp en stund och tänker till. Och sedan fortsätter jag med mitt hysteriska visslande medan  grytan puttrar vidare.

Om

Min profilbild

Fluffy Molntuss

Här skriver jag om livet. Så som det är. Det är fyllt av man och barn, hus och hem, trädgård, vänner, resor, jobb, lite cancer och en del reflektioner. Välkommen in!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela