Fluffy Molntuss

Sommar

Publicerad 2009-06-30 12:54:53 i Allmänt,

I helgen var vi på stranden för första gången i år. Nils var modig som badade, han gick inte ut så långt eftersom det var ganska bra med vågor. Arvid gick i till fotknölarna, fegisen. Föräldrarna fikade.Lång bort, pappa och barn.

Vi har långt framskridna planer på att bygga en ny friggebod på tomten. Men för att det ska bli av måste vi först bli av med den vi har och fråga grannen om det är ok att bygga mindre än 4,5 från tomtgränsen. Jag var ute och fotade boden för att sätta in den på Blocket. Gratis kostar den, om man själv fraktar bort och monterar ned. När jag var ute och fotade i trädgården tog jag även en bild på lavendelväggen.Lavendel.......

Som ett brev på posten....

Publicerad 2009-06-30 12:22:43 i Allmänt,

Semester = varva ned = förkylning.

Nåväl, det är lika bra att bli av med den, förkylningen alltså. Har gått och dragits med lite, lite ont i halsen i ca en månad, har också varit hes. Men inte sjutton har förkylningen brutit ut, det har jag inte haft tid till. Men nu har jag tid. Känns bara lite tråkigt. Skulle ha hälsat på en bebis idag.

Semester....!

Publicerad 2009-06-27 23:22:48 i Allmänt,

Första dagen på semestern. Fem veckor, 37 dagar. Vad ska vi hitta på?

Vi har faktiskt inte planerat någonting. Förra året var vi i England och Göteborg och inte så mycket hemma. I år tror jag att vi kommer att vara hemma mesta tiden. Lite Båstad och några dagsutflykter. Vi har tankar på att bygga ett nytt rejält förråd med trädäck framför och nedgrävd pool. Ingen dyr och jättestor pool utan en liten nätt, som man orkar pyssla om. Drömma går ju såklart. Det är ju också en fråga om pengar och tid och ork. Vi får se......

12:34

Publicerad 2009-06-18 12:45:30 i Allmänt,

Det är lunchdags. Jag tittar på klockan. 12:34.

Jag tittar ofta på klockan när den är just 1, 2, 3, 4.

Märkligt.

Student, marknad och syskonträff

Publicerad 2009-06-15 21:57:22 i Allmänt,

Fredag kväll, snabbt hem och snabbt iväg på studentfest. Martin barndomskompis Magnus dotter tog studenten.

På fredagen var det också marknad i byn, ett trevligt spektakel. Med karuseller, uppträden och marknad (som sagt). Men det regnade, som det regnade. Tyckte riktigt synd om de som var engagerade. Dock klarnade vädret radikalt och på lördagen tog vi oss en tur ner. Barnen fick studsa och munkar och handla lite våldsleksaker. Känns bra.....Arvid studsar

På lördagkvällen åkte vi hem till Linda och hade syskonkalas. Minsta systern och brodern har kommit hem från sina utlandsturer. Systern på jordenruntresa i fyra månader och lillebror från tre år i Brasilien. Med sig hem hade han flickvän och en liten bebis. Så söt. Nya kusinen.

Uteplatsen

Publicerad 2009-06-15 21:49:38 i Allmänt,

Uteplatsen i den fådda ölandsstenen är ju som bekant klar. Ett väldigt slit och väldigt ont i kroppen, men vi är nöjda.Själva uteplatsen. Det ska planteras lite där i hörnet.

Gången

Gången i min lilla kryddodling.

Snart semester

Publicerad 2009-06-12 09:23:31 i Allmänt,

Idag är det bara två veckor kvar till det är semester. Jag känner att jag verkligen behöver semester nu. Trött som bara den, men sen gör ju inte vädret det bättre. Min kost är inte den bästa och motionerat har jag inte gjort. Jag måste fixa de bitarna..... men jag tycker ju att det är så tråkigt. Jag ska styrketräna har jag bestämt mig för. Två gånger i veckan för min ryggs skull. Har ofta ont i övre ryggen och det ger mig huvudvärk. Är ju helt galet att man ska känna så när man inte är så gammal. Nåja, så himla gammal är jag faktiskt inte...... Jag måste, måste, måste, måste............

Veckan som gått.....

Publicerad 2009-06-12 09:22:01 i Allmänt,

I fredags träffades tjejgänget härifrån. Nio tjejer, fullständigt galna och underbara......
Denna gången var det Annelie och Åse som höll i middagen. Nära och bra för mig som bor granne med den ena värdinnan. Så roligt vi hade, totalt oseriösa samtalsämnen, väldigt högljutt och mycket skratt. Härligt med ett eget tjejgäng i vår lilla håla.

 


Bilder på några av tjejerna.

På lördagen hade vi middag för min gamla väninna Sara och hennes man och son. Hon är egenligen inte speciellt gammal, men vi har känt varandra länge nu. Det började med att hon kom som vikarie till den reception som jag var anställd i sådär 15 år sedan. Hon flyttade sedan till England, studerade, jobbade och gifte sig. Men vi har hållit kontakten. För två år sedan flyttade de tillbaks till Sverige och i augusti förra året fick de en liten son. Världens snällaste och charmigaste lilla barn. Sååå söt.

Vädret har varit så uselt helgen som gick att jag var på jättedåligt humör hela söndagen. Jag vill ju ha riktig sommar nu. Så som det var till pingst.

I onsdags var det åter dags för tjejmiddag. Då var det mitt vanliga härliga onsdagsgäng som träffades. Vi har tioårsjubileum i år. Alltid trevligt att träffas, det lyser liksom upp vardagen lite.

Torsdag innebar skolavlutning och uppträde på skolan. Så duktiga alla barnen var. Lite snöpligt slut på uppträdet då vi uppmanades lämna lokalen när sjuorna och niorna skulle börja uppträda. Eftersom de "små" barnen gick till sina klassrum. Kul för sjuor och nior som inte hade någon publik.... Märkligt upplägg.

Första härliga sommarhelgen

Publicerad 2009-06-02 20:36:11 i Allmänt,

Lördagen inleddes med en snabb tur till IKEA för att komplettera med fler gardiner till vardagsrummet. Barnen lämnades därefter hos Mormor och Morfar eftersom vi skulle på cykelfest. Cykelfest är ett intressant koncept för fest som innebär att man först samlas i en festlokal och har tagit med sin cykel. Sedan får man ett papper med tre adresser man ska bege sig till (karta ingår också) varav den ena adressen är den egna hemadressen. Sedan cyklar man runt till dessa adresser och får först en förrätt hos en familj, en huvudrätt hos en annan och i år serverades efterrätten hos oss. Man får alltså sex stycken helt okända gäster till sitt hem. Ett hur roligt sätt att umgås på som helst. Har bara trevliga erfarenheter från det. Vid 10 på kvällen är det åter samling i festlokalen för dans och galenskap. I år träffades totalt 114 personer. Allt på initiativ av min väninna Veronica.


Cyklar i klunga, som bara väntar på att bli äntrade....


Ett härligt gäng på huvudrätt


Dans

På söndagen var hämtning av barn hos momo och mofa och sedan var det dags för släktgolf. Detta innebär att släkten på Martins sida samlas på en golfbana, börjar med lunch för att sedan gå ut på banan och tävla. Jag och de två små brukar avvika efter lunch. Fast innan dess han vi med en glass i solen, umgås med faster Linda och titta på när de andra slog ut. Träffade ett helt gäng bekanta ute på klubben, några jag inte sett på ett år. Några som jag nästan bor granne med. Och några som jag ser någon gång per år. Roligt sätt att mötas på.Några av dem....

Nu är det bara 3½ arbetsvecka kvar till semestern. Och jag har så mycket att göra på jobbet. Dessutom har jag ont i halsen. Bara för tredje gången sedan jag började på nya jobbet för tre månader sedan.

På måndagkvällen var Sara och jag på Nova och shoppade lite, åt kvällsmat och fikade. Köpte inget roligt alls egentligen men det var roligt att träffa Sara, det händer ju inte för ofta.

Om

Min profilbild

Fluffy Molntuss

Här skriver jag om livet. Så som det är. Det är fyllt av man och barn, hus och hem, trädgård, vänner, resor, jobb, lite cancer och en del reflektioner. Välkommen in!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela