Fluffy Molntuss

Minsann, är inte våren här?

Publicerad 2009-03-29 12:15:25 i Allmänt,

Nu är det dags att gå ut i trädgården och klippa bort allt gammalt. De stora höga gräsen strök med i går. Problemen med dem är att det lossnar strån som sedan flyger runt i trädgården när det blåser. Så varje vår får man plocka strån längs med häcken och i rabatterna. Det ser inte så trevligt ut. Men när det är högsommar så är de helt fantastiska.Så här ser det ut med lite snö på toppen. De är väldigt fina även när de är vissna. På hösten blir det dekorativa vippor.

Äntligen har också ungarna motivationen att helt på eget initiativ vara ute och leka. Mina barn brukar vara mycket ute men denna vintern har de hängt mycket inne, förutom de få veckorna som det var snö. Fast jag kan förstå dem. Hur kul är det att vara ute i fuktigt och blåsigt väder.

Jag har nu kört tre dagars kur. I går eftermiddag fick jag kris och rostade mandlar med salt och chili. Och åt dem. Men jag har ändå gått ner 2,5 kg. Faktum är att jag tror att det viktiga är att inte äta kolhydrater. Dvs det mesta . Men mandel funkar. Så det är ju en bra nödlösning. I kväll ska vi till Linda på söndagmiddag och där kommer säkert att serveras väldigt god mat. Men det är bara att bita i det sura äpplet (eller inte, kolhydrater.....) och inse att vill man bliva fin får man lida pin. Skulle var skönt att bara köra på i någon sorts halvfart sedan så att jag blir "klar". Så att jag slipper tänka på det och bara vara och njuta. Jag hade ju satt målet till min svågers fest, men nu blir det framflyttat till midsommar.

Ha en bra dag!

Äntligen fredag, eller, hjälp är det redan fredag!

Publicerad 2009-03-27 19:59:58 i Allmänt,

Sista dagen på jobbet med min kollega Linda som ska hem och föda barn. Det är henne jag ska ersätta. Det har varit korvstoppning i fyra veckor nu och på måndag ska jag prova mina vingar. Direkt kommer en ny utmaning: Upprop och inforamation till mitterminsstart. Det gäller att inte vara rädd för att prata inför grupp och att inte vara rädd för att använda engelskan, eftersom många kurser går på engelska och då ska upprop och info även vara på det.
Kommer verkligen att sakna Linda. Inte för att hon sitter på all kunskap, hon är som ett levande lexikon. Utan för att hon är så fantastiskt trevlig, har härlig humor och såå kompetent. Förhoppningsvis får vi jobba tillsammans nästa år när hon kommer tillbaks eftersom det har talats lite grand om att jag skulle kunna stanna på deltid. Och det hade varit perfekt.
Vi jobbade in i det sista idag, det är så otroligt mycket att lära sig. Kom hem, utsvulten och utmattad vid sextiden.

Ja, jag har ju börjat på en ny kur. Är på dag två och är så huuuungrig. Men motivationen finns så det ska nog gå vägen. Hade tänkt hålla på till påsk, men vi får se. Jag har levt så dåligt de sista två veckorn med fika och choklad. Otroligt nog har det inte synts på vågen men det känns inte bra. Därför är det bra att bryta det så här.

Jag börjar så smått undra var våren är. Tänker på svägerskan Tina som just i dagarna landat på Nya Zeeland. Såååå skönt att vara på lite varmare breddgrader. Hon och hennes sambo har först tillbringat 1½ månad i Sydamerika så de har fått sol och värme och äventyr så det borde räcka åt oss alla här hemma också. Härligt. Minns mina egna långresor, de är verkligen roliga att tänka tillbaka på. När jag kom tillbaka från min längsta och senaste långresa träffade jag ju faktiskt Martin. Så, det var en bra tid i livet.

Linda, svägerskan, är här i kväll. Hon och Martin äter sushi. Piff och puff har fått pannbiff och mamma en varm kopp te. Mmmmm vilket fredagsmys. Tror jag ska slå på stort och ta en kopp till, till Lets Dancefinalen som vi naturligtvis måste se på. Helgen är annars lugn, har friplanerat mig pga kur. Martin ska dock på herrmiddag i morgon med bland annat grannherrarna. Så jag tänkte dricka te (igen) inne hos lilla grannen och mysa i soffan. Det är skönt när man inte måste förklara och försvara sina kurer.

Dags att var lite social.... Godkväll och trevlig helg!

Trött i ögonen

Publicerad 2009-03-23 22:18:13 i Allmänt,

Var på synundersökning i morse. Fick droppar i ögat som vidgar pupillen för att läkaren ska kunna se bra ända in i ögonbottnen. Han trodde inte att jag hade glaskroppsavlossning utan bara en blödning. Men, sa han, om fläcken blir större eller jag börjar se raka linjer som brutna eller krokiga ska jag åka in snarast möjligt till ögonakut. Vad gör hypokondriken då. Jo. - Är inte den linjen lite krokig, eller lite, lite bruten. Till saken hör att jag är helt öm och trött i ögonen, vilket inte är så konstigt efter undersökningen. Ska på återbesök i början av maj. Till historien hör att jag blev varse om att jag inte kunde köra bil direkt efter undersökningen eftersom utvidgningen av pupillen innebar att man ser något suddigt så det var bara att gå lite i affärer tills det värsta lagt sig. Det ser helt galet ut i ögonen, stooooora svarta pupiller.

Var på Xtravaganzamöte på kvällen. Riktigt bra möte. Fick lära oss att träna Core. Nu går jag på något som heter Lifetime, vilket innebär att man ska lära sig att inte bli fet igen... Först ska jag förstås bli lite mindre fet men det känns ändå nyttigt. Tänkte börja på kur på torsdag. Hoppas jag.

På kvällen fick vi äntligen sålt vår Voicebyrå till ett jättegulligt par. Senare på kvällen kom ett SMS från tjejen. Hon var nöjd och så men hittat ett par fotbollshandskar i en av lådorna. Något litet (den minsta antar jag) har stoppat ner handskarna i lådan. För mig veterligen var den tömd sist jag tittade.

Nu är jag jättetrött i mina ögon, känns som om de går i kors.Skulle egentligen jobba lite men orkar inte.... så nu...godnatt.

40 år fyllda

Publicerad 2009-03-22 14:25:53 i Allmänt,

I fredags fyllde jag 40 år. Hade bråttom på morgonen så det blev inte firat något alls då. Bättre att spara det till kvällen tyckte jag. Många SMS, telefonsamtal, kort och kommentarer på Facebook trillade in under dagen. Tack alla för det, det värmer. Dagen tillbringade jag arbetandes. Mina kollegor samlades i lunchrummet och överraskade med blomma och en tröja med universitetets emblem på. Och det sjöngs. Jag kände mig lite generad men det var väldigt gulligt av dem. Vår IT-kille missade firandet och han kom in till mig på eftermiddagen och frågade om jag fyllde år. När jag ska att jag fyllde 40 blev han förvånad. Man tackar.... Han sa att han trodde att jag fyllde 32. Ha ha ha. Men även det värmde. Det är sånt man vill höra i medelålderskrisens tid. Efter ett tre timmar långt styrelsemöte på eftermiddagen möttes jag av en underbar blombukett på mitt skrivbord, skickad från min käre make.

Jobbade till halvsex då jag började ta mig hemåt. Hade bestämt med min svägerska att hon skulle komma ner och laga mat till mig då hon inte kunde vara med på lördagen då resten av släkten skulle komma. Hon var redan där när jag kom hem. Fick en jättefin DKNY-plånbok av henne. Fick presentkort av barnen på min favoritbutik i Vellinge. Mannen hade bokat en Stockholmsresa i slutet av april, fredag till söndag, lyxigt hotell. Min svägerska fixade med maten och jag tittade beundrande på. Men började fundera så smått när jag såg att hon gjorde väldigt mycket mat. Hm. Är det en liten surprice på gång? Jodå, en stund senare hörde jag att det sjöngs ute i hallen och mycket riktigt var det lite överraskningsgäster. Våra kära grannar, två familjer vi trivs väldigt mycket bra tillsammans med. Så trevligt! Vilken härlig överraskning. Fick en jättesöt Odd Molly tunika med matchande linne. Väldigt gulligt av dem.

Lördagen började med en timmes massage. Sedan for jag iväg till mataffären för att handla mat till kvällens festligheter. Klockan fyra kom syster, utan man, men med barnen. Barn och barn förresten. Vår familjs allra första bebis är 19 år och håller på att söka till högskolan. Hon är ensam tjej bland kusinerna. Sedan är det bara killar....... Systerns son ska börja gymnasiet till hösten, så han är inte så liten han heller. Min bror och brorson kom samt mina föräldrar. Svärmor, svägerska nr 2 med man och barn kom också. Ännu mer fina födelsepresenter fick jag. Fler presentkort, här ska handlas. Ett alarmur från Jacob Jensen. Samt en shiatsumassageapparat. Hm, ja, det låter lite suspekt men är en väldigt bra maskin för ryggen framför allt. Inget suspekt med den. Fick också fina blommor och sedan hade ju systerdottern pysslat jättefina smycken, hon är väldigt duktig mitt lilla dottersubstitut.

Nu är det söndag. Har solat solarium, inget vanligt förekommande. Men jag blev plågsamt varse om hur blekrosa jag är när jag hade en kortärmad rosa tunika på mig i går. Det var liksom svårt att avgöra var tunikan började och armen slutade.

Gammal och otränad

Publicerad 2009-03-19 20:09:16 i Allmänt,

Nu får det vara nog, jag måste börja träna. I går skulle jag visa en bra sjukgymnastisk övning för min kollega som har samma problem som jag har med knäet. I dag har jag träningvärk, så mycket att jag knappt kan ta mig nerför en trappa. Herregud! Kan man var mer otränad? Inte troligt. Har börjat duktigt med ryggövningar varje dag. Men måste börja träna på riktigt. På måndag ska jag träna på Xtravaganza eftersom jag ändå ska ditt på gruppmöte. Kanske kan jag komma igång nu då. Jag har ju förlorat mina sköna morgonpromenader eftersom jag har så bråttom på morgonen. Så idag gör jag.....ingenting.

Ålderstecken

Publicerad 2009-03-18 22:16:52 i Allmänt,

På fredag blir jag 40 år. Jag vet att det låter otroligt. Men det är faktiskt sant. Den senaste veckan har jag blivit varse om att jag är medelålders.

Jag har röntgat mitt knä för misstänkt artros = medelålders.
Jag var hos optikern i fredags, jag behöver terminal/läsglasögon = medelålders.
Jag var hos optikern igen igår därför att jag har fått en grå fläck i synfältet på vänster öga. Visade sig vara en blödning troligen till följd av glaskroppsavlossning. Vanligt när man blir..... just det, medelålders. Helt ofarligt tack och lov. Jag har ändå fått en tid till ögonläkare på måndag för att var på den säkra sidan.
Jag har dessutom ont i ryggen....... kan det blir mer....................................................

Nåväl, det är ändå ganska så intressant att bli 40. Man är liksom riktigt vuxen. Man kan se det som om man är på höjdpunkten av sitt liv, att det är den bästa tiden - om man är positivt lagd. Man kan också se det som att det nu bara går utför - om man är lite mer negativt lagd. Jag tror att jag är mer positiv. Fast med misstänkt artros i knäet undrar jag ju lite lätt - hur blir det när jag är 80?

Godnatt!

Tjejmiddag, Melodifestival och Bio

Publicerad 2009-03-16 22:46:38 i Allmänt,

Förra veckan avslutades med en helt galen tjejmiddag hos Veronica. Nio tjejer var redo att festa och snacka och dansa visade det sig. Några roade sig med att göra sin egen version av Caroline af Ugglas Snälla, snälla. Det gick åt åtskilliga flaskor champagne, rött vin och GaJol-shot (!). Hur man nu kan vilja dricka det sistnämnda. Jag skötte mig utmärkt men värre var det med min lilla granne som jag fick leda hem. Nåväl, även om jag var lugn så kom vi ändå inte hem förren halvfyra på natten. Märkligt hur man kan må för att man somnar för sent. Jag sov med avbrott på morgonen till klockan ett. Då gick jag raka vägen upp och lagade lunch. Förstår faktiskt inte vad som hände, sova så länge..... Fast jag har varit lite sliten på sistone med nytt jobb och en envis förkylning.

Lördagskvällen tillbringade vi hos de andra grannarna. Den vars kvinnliga del inte var på tjejmiddag dagen innan. Vi och ett annat par var där, åt god mat och tittade naturligtvis på finalen på Melodifestivalen. Sååå spännande.... Vi kunde inte riktigt bestämma oss för vilken låt vi höll på. Fanns faktiskt väldigt många bidrag som var bra. Är lite tveksam till vinnaren.

På söndageftermiddagen fick vi ett ryck, slängde in barnen till grannen (ja, den från fredagen) och körde in till stan och gick på bio och såg: Män som hatar kvinnor. Väldigt bra film, kändes helt ok att se även om man läst alla böckerna. Även om filmen såklart saknade mycket av bokens innehåll så var den ändå bra. Karaktärerna speglades väldigt bra av skådespelarna, ett bra val. Men filmen var låååång, uppemot 2½ timme. Fast tiden gick fort.

En solstråle i vårt hem

Publicerad 2009-03-03 22:14:21 i Allmänt,

Äldsta sonen, 9 år, har blivit märkligt tillmötesgående. Jag är ju förkyld och liiite eländig och både igår och idag har han varit en ängel. Hjälpsam, lugn och kärleksfull. När jag kommer hem med lillebror lyfter han upp honom och ska kramas. Fixar mellanmål både till sig själv (flingor med mjölk) och till lillebror (gröt!). Låter brorsan leka med hans grejor och leker med honom. Fixar och donar, kommer och frågar mig, när jag lägger lillebror, om jag vill att han ska spela in Bygglov till mig. Ja, tack! Han går och lägger sig utan gnäll, tar ansvar för sina läxor och berättar stolt att han är färdig med dem. Och är på ett överhuvudtaget gott humör. Han har alltid varit duktig och ansvarsfull, men kan vara ganska motvalls. Men nu.... jag undrar vad som hänt. Jag sa till Martin att jag tror att han är kär. Fast jag vet inte, han har inte så jättestort intresse av tjejer, även om det finns de som han tycker är söta och så. Nåväl, måtte det hålla i sig. Jag gillar det och mina nerver också. Eller så är det bara så att han känner av stämningen här hemma. Mamma har två jobb för tillfället, pappa håller på med Hem och Villamässan och jobbar över varje dag och dessutom är mamman ynklig av förkylning.....

På jobbet går det annars bra. Mycket att lära men det går framåt. Måste bara avsluta det gamla också..... Idag har jag vandrat runt och hälsat på folk, kommer förmodligen inte komma ihåg hälften. Jag har ju de senaste åren inte haft så många kollegor. I två år har jag jobbat i egen regi och innan dess nio år i ett företag med åtta tio anställda. Helt plötsligt är det 20 personer bara på min avdelning. För att inte tala om hur många det är på de andra institutionerna som jag också kommer att samarbeta med. Mötena och utbildningstillfällen avlöser varandra och däremellan ska vi gå igenom rutiner, hantera studenter och diskutera olika scenarier. Det kommer säkert att gå bra, jag lär mig också var jag kan få stöd i olika frågeställningar.

Nu är det godnatt. Bygglov och Desperate Housewives är avklarade......

Influensaångest och misslyckad diet

Publicerad 2009-03-01 14:53:44 i Allmänt,

Jaha, idag är det söndag, jag har defintitvt misslyckats med min nya Xtravaganzadiet. Gick på det avslutande gruppmötet i torsdags hade då hållt på en dag och redan dagen efter bröt jag. Det funkar inte för mig nu. Min man gav mig kommentaren att jag kanske inte behövde gå så hårt ut, kanske kunde jag bara skippa godis och sånt och gå ner i ett lugnare tempo. Han har så rätt, så rätt. Men det är ju så svårt, jag är ju en antingen-eller-människa.

Nu har jag ju jobbat halva förra veckan på mitt nya jobb och hunnit med en hel del. Det känns jättebra, trivs bra med kollegor och tror att det kommer att funka finfint. Vad händer då? Jo, här sitte jag och huttrar, har ont i huvudet och tjock i halsen. Total influensaångest, är det dag att det ska slå till nu? Ska jag ligga sjuk i en dryg vecka och missa viktig introduktion på jobbet. Eller är det bara en vanlig förkylning? Den femtioelfte i ordningen. Jag är såååå trött på att inte få lov att må bra. Och inte nog med det, jag ser dåligt också. Jag har beställt en rejäl synundersökning till fredag den 13:e. Det är mest elände med mig.

Nu ska jag ta några huvudvärkstabletter, göra mig en kopp gott te och sedan kanske krypa ner i min säng.

Om

Min profilbild

Fluffy Molntuss

Här skriver jag om livet. Så som det är. Det är fyllt av man och barn, hus och hem, trädgård, vänner, resor, jobb, lite cancer och en del reflektioner. Välkommen in!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela