Fluffy Molntuss

Söndagkväll

Publicerad 2009-04-05 21:27:05 i Allmänt,

Ungarna är lagda, har kommit tillrätta framför TVn, nu börjar visst en film. Puh, det var den här helgen, och nu ser jag fram emot en tuff arbetsvecka.

Känner mig lite lätt stram i ansiktet idag, råkade hamna för länge i den starka vårsolen igår. Visserligen var jag ute och klippte ner gamla perenner i går. Men den största skulden till min "rosiga" hy är nog det faktum att jag efter att ha släpat ut fårfällar och kuddar, tillbringade en ansenlig tid med att jäsa ute i solen, på trädäcket.

Det har diskuterats utemiljö här hemma i helgen. Vi har bestämt oss för att bygga en pergola som sträcker sig över halva trädäcket. Måste bara hitta någon som vill göra det åt oss, för ett skäligt pris. Vi har bara inte tid. Ytterligare ett projekt är att äntligen få till en ny uteplats, vid muren dit dagens sista sol hittar. Och sen vill vi bygga en spalje på muren och sen vill vi ....... Vi vill alltid så mycket och hinner med så lite. Jag tror vi tar tillvara tiden på ett dåligt sätt. Men jag vill inte bara hålla på med jobb, hemma och borta. Jag vill bara vara.

Det är så skönt nu, med ungarna ute och cyklar och leker i varandras trädgårdar. Måtte det bli en bra sommar. Då ska jag njuta hela semestern på vårt nyinredda trädäck. Jag kan knappt vänta. Men nu ska det njutas av våren som kommer steg för steg. I torsdags la jag bort vinterkappan. Det är ett säkert tecken. Röd näsa och soleksem är ett annat.

Dagens vikt 78,7 kg. Inte jättebra men nedåt ialla fall. Det går ganska segt nu. På fredag ska det ätas. Kanske redan på torsdag. Tänkte kanske göra en liten mjukstart på torsdagkvällen.

I övrigt är påsken fullbokad. Fredag kväll, in på middag till grannen, tillsammans med lite annat trevligt folk. Lördag åker vi till Båstad och M´s föredetta styvmamma (det är komplicerat) sover över gör vi i ett av min systers hus, sedan på Påskdagen ska vi till systeryster och där träffar vi min familj. Annandagen är vi helt lediga. Faktiskt. I övrigt blir det lite mer utemiljö, trädgård, planering osv.

Jag skulle också vilja ha en ny tapet till vardagsrummet...... det är mycket jag vill.

Hungrig, hungrig, hungrig

Publicerad 2009-04-03 22:05:11 i Allmänt,

Det är märkligt. Efter nio dagar skriker fortfarande min mage. Oh, vad jag skulle vilja äta till helgen. Mmmm, en bit ungsstekt färsk lax. Mmmm, något riktigt onyttigt. Nåväl, det får vänta. Men till påsk, då så.

Arbetsveckan har förlöpt väl. Inga större missöden, men utmaningarna har uppstått gång på gång. Jag håller på att få kläm på mycket nu. Annars har vi nog verkligen inte gjort någonting den här vecka. Vi är så trötta. Morgnarna är hemska, jag är yrvaken när jag stiger upp. Förhoppningvis vänjer jag mig snart vid sommartiden. Men det är segt.

Men, vi har ju fint väder. Eller hur?

Arvid hade påskfest på dagis idag. Vad skulle han vara utklädd till? Jo, pirat såklart. Helt logiskt. Men de hade roligt i alla fall.

Såååå skönt att det är fredag. I helgen är det klippning för hela familjen, jag ska även försöka bli av med lite av det råttfärgade. Annars blir det mycket trädgård i helgen, måste "städa" vidare. Känns skönt när det är vårfint. Allt det gamla bort så att det nya kan spira och grönska. Det är egentligen en härlig tid. Vi har massor av projekt i trädgården nu till våren. Projekt som innebör mycket grävande. Det är jobbigt. Vi vill ha ytterligare en uteplats, en plats där vi kan ta tillvara på den alla sista solen på dagen. Och för att få ett bra "golv" måste det grävas ur. Jag vet inte hur många gånger vi kört till tippen med lass efter lass med jord.

Godkväll

En veckas kur

Publicerad 2009-04-01 23:21:58 i Allmänt,

79,4!
Äntligen under 80 strecket. Nu får vi se om jag pallar med en vecka till.
Hungrig, matt och utarbetad. Men, det ordnar upp sig.

Lite ångest för morgondagen då jag ska ha upprop och information på engelska. Har en helt ok engelska, men aldrig använt den i jobbet direkt och definitivt inte akademiska ord och uttryck. Jag funkar bäst i lite lätt konverserande. Men, det kommer att gå bra. Fast lite ångest ändå.

Godnatt. Måste lägga mig, jag är sååå trött på morgonen. Det märks verkligen att vi ställt om klockan.

Om

Min profilbild

Fluffy Molntuss

Här skriver jag om livet. Så som det är. Det är fyllt av man och barn, hus och hem, trädgård, vänner, resor, jobb, lite cancer och en del reflektioner. Välkommen in!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela