Fluffy Molntuss

Nionde dagen

Publicerad 2009-01-23 17:54:38 i Allmänt,

Fredag 23 januari 2009

Nu är det helg. Skönt. Tänker varje kväll att nu ska jag börja äta, bara lite, men sedan blir jag girig på att se kilona försvinna. Tänkte att jag skulle göra en Ceasarsallad (utan brödkrutonger dock) men orkade helt enkelt inte tillaga det. Min man ska göra pannbiff i kväll. Typisk fredagmiddag (inte). Och det är jag inte speciellt sugen på att äta. Inte för att jag inte tycker om det men det är liksom fel sorts mat att trappa upp på. Så jag får väl vänta ett tag till. Nu står jag ju och väger mot att få lov att väga något på 70. Jag vill så gärna slippa 80 någonting och komma ner till 70 någonting.

Trevlig helg!

Åttonde dagen till ända

Publicerad 2009-01-22 20:27:16 i Allmänt,

Torsdag 22 januari 2009

Är så fullkomligt uttråkad av dessa förbaskade soppor. Tror jag kommer äta lite till helgen, men bara protein och sallad. Vägde mig idag och har sedan i höstas gått ner nära 12 kg, sånär som på 0,4 kg. Men det känns bra att säga. Extravaganza har stått för 10 av dessa kg. Tack för det. Veckans viktminskning är på 4,4 kg. Jag har bestämt mig för att gå ner till 68 kg. Om dessa fyra hg bara förvinner har jag nått halvvägs i min viktnedgågn och det känns väldigt bra. Jag är fortfarande väldigt hungrig och lite småklen, Martin säger att min mage kurrar när jag sover. Fast kvällarna är värst, då har jag inte mycket energi. Så därför väljer jag att gå min dagliga promenad på morgonen då jag är lite piggare.

I kväll var det möte som jag valde att hoppa över. Var sååå trött så jag prioriterade en powernap i stället.

Godkväll

Femte dagen av hunger

Publicerad 2009-01-19 17:02:13 i Allmänt,

Måndag 19 januari 2009

Det här är jobbigt. Det var inte så jobbigt i morse när jag tog på mig ganska tighta kläder och de satt helt ok. Men det blev jobbigt framåt dagen så hungern sätter in. Fast jag vet ju att det tog 10 dagar förra gången innan hungern var mindre plågsam.

Idag har jag fått behandling av min rygg. Legat uppochned och sträckt rygg och leder samt fått en härlig massage. Så nu ska det vara slut på rygg och huvudvärksgnäll. Ska gå ungefär en gång i veckan nu i början och sedan var femte efter ett tag. Det var en kompis som rekommenderade det.

Har också varit iväg och träffat nätverket med egenföretagare på frukost idag. Trevligt, och det stör mig inte ett dugg att jag bara får dricka te.

På väg hem från massören passade jag på och handla kalaspresent som lillebror ska ha med sig på lördag när han ska på sitt livs första riktiga kalas.

På eftermiddagen har jag skickat iväg en offert. Det är ungefär hur aktiv jag varit idag. Inte bra.

Jag är såååååå hungrig. Uhu. Jag är sååååå tacksam för att jag har snälla, lugna och självaktiveranade små barn. Tack.

Liten och klen

Publicerad 2009-01-18 21:11:44 i Allmänt,

Söndag 18 januari 2009

Har inte alls mått bra. Förmiddagarna går bra. Men sen eftermiddag och kväll mår jag helt uselt. Ja, ja, jag vet att tredje och fjärde dagen ska vara jobbiga. Och det är de. Gårdagkvällen låg jag nedbäddad i soffan och tittade på när övriga i familjen tryckte i sig godis. Fast det är ju inte det som lockar just nu, det är ju mat. Idag var jag på IKEA för att handla hyllor till barnens nya tv-rum. Kände mig svimfärdig där ett tag. Mycket folk och såååå hungrig. Så nu är det mest gnäll. Fast jag tycker att vi fått gjort en hel del här hemma trots energibrist. Nu har jag bara två kg till under 80. Så här lite som jag väger nu (81,8) har jag inte vägt sedan hösten 2002. Det var det året jag började gå upp i vikt. Hösten 2001 vägde jag ca 70 kg. Så nu ska jag skruva tillbaka tiden till augusti 2000 då jag vägde 68 kg och gifte mig. Ett ganska realistiskt mål. Helst ska jag ha nått dit den 2 maj. Det är så det är sagt.

Godnatt....

Dag två och tre

Publicerad 2009-01-17 12:48:18 i Allmänt,

Lördag 17 januari 2009

Gårdagen gick som en dans. Fast hungrig var jag förståss, man är ju inte mer än människa. På kvällen fick jag samma konstiga symptom i musklerna på lårens utsida, att det strålar ner från höften. Hade symptomen på tredje dagen förra omgången och känner igen det från när jag haft influensa. Fast jag är definitivt inte sjuk. Kanske är det musklerna som bryts ner: Mindre bra. Eller gifter som går ur kroppen: Bättre. Jag vägde mig idag: 82,2 kg. Helt galet mycket har jag gått ner på två dagar. Men, det är ju inte fett. Men glykogendepåerna borde vara tömda nu så att ketos inträder.

Idag är jag verkligen hysteriskt hungrig. Sitter och väntar på att klockan ska bli efter 13.00 så att jag kan äta lunch. Har precis målat vår trappa och det var jobbigt. Men känner mig nöjd med mig själv. Har många olika projekt i hemmet som håller min hjärna sysselsatt.

Trevlig lördag på er!

Helfart - andra omgången

Publicerad 2009-01-15 22:57:35 i Allmänt,

Torsdag 15 januari 2009

Nu har jag gått igenom första dagen på omgång nr 2 på helfart. Och inte en dag för tidigt. Jag vägde in mig på 84,8 kg i morse och det är inte konstigt. Har haft någon sorts konstig brödvecka bakom mig. Bullar, hemmagjord pizza och fastlagsbullar gör sina avtryck i verkligheten. Mycket deg. Men nu är det slut med det. Jag planerar tre veckor. Förhoppningsvis inga sjukdomar som skall avbryta mitt viktprojekt. Har mått bra idag. Är naturligtvis hungrig, men min erfarnhet säger att det är inte idag det är jobbigt, det är i morgon och de följande 6 dagarna. Men en dag i taget klarar man det mesta.

Godnatt.

Här händer det inte mycket

Publicerad 2009-01-08 10:46:50 i Allmänt,

Torsdag 8 januari 2009

Nej, har ännu inte påbörjat någon ny helfart, inte ens halvfart. Jag är frisk i magen igen men har inte hittat rätt känsla för att kasta mig in i det igen. Motivationen, drivet och känslan måste vara helt rätt för att klara sig på 500 kcal om dagen. Och när känslan infinner sig funkar det bara så bra.

Ikväll är det i alla fall Xtravaganzamöte. Det var länge sedan jag var där, sist ställdes det in eftersom vår ledare var sjuk, de två gångerna innan missade jag själv. Idag ska vi tydligen ha ett extralångt möte för att ta igen det som förlorats. Jag är lite skeptisk på dessa möten. Känner att vår mycket trevliga ledare är alldeles för tunn i sitt kunnande. Jag behöver mer än så här. Detta har jag hört från andra håll ute i landet så det är förmodligen inget unikt. Sen är det kanske jag som är för kritisk eftersom jag själv arbetar som coach och vägledare fast i andra sammanhang. Det var när hon skulle berätta om NLP och var tvungen att titta i papperna om vad just NLP stod för som jag kände tvekan. Efter ett år med detta borde hon kanske veta..... Vad säger ni andra om era möten och era ledare?

Dagens vikt 83,7 kg.

Magsjuk

Publicerad 2009-01-04 21:59:42 i Allmänt,

Söndag 4 december 2008

Aha, där har vi förklaringen till varför jag kännt mig så kymig på sista tiden och jag haft svårt med att äta rätt. Jag har drabbats av en liten bakterie eller virus eller vad det nu kan vara. Varit risig i magen sedan igår så nu har jag lagt alla soppor åt sidan. Fast jag har ju ändå tappat lite vikt.....så som det blir när man är magsjuk. Som min syster och jag brukar säga: "Den som inte uppskattar en bra magsjuka ska heller inte han någon...."

Dagen har varit sällsynt händelselös och tråkig, men så kan det vara ibland. I morgon är det dags att städa bort julen. Ljuspyntet får dock vara kvar januari ut. Det behövs, så mörkt och trist som det är. Och regnigt.

Godkväll......

Nämen, det här funkar ju inte....

Publicerad 2009-01-02 19:54:29 i Allmänt,

Fredag 2 januari 2009

Vägde mig i morse. Gått upp lite sedan förra veckan, det är väl julen som tog ut sin rätt. Körde halvt med shakes igår. Funkade inte. Idag, tänkte jag, ska jag köra för fullt. Nähä, inte det. Var och handlade mat och fiskbilen stod utanför ICA vilket innebar att jag naturligtvis inte kunde motstå lite färsk lax. Visserligen blev det en nyttig middag med grönsaker och pasta men ändå. Jag gör helt fel. Jag började dagen med en shake med linfrö i ( annars slår magen bakut), lunchen innehöll samma delikata beståndsdelar, sen var jag och handlade och blev frestad. Och när jag ändå visste att jag skulle äta middag på kvällen festade jag till på en banan på em. Jag har hamnat i något sorts mellanläge. Varken halvfart eller helfart, för mycket av det ena och för lite av det andra. Fast det allra viktigaste är nog ändå att inte äta en massa skräp.

Suck.

Dagens vikt: 84,3 kg. Tackfördet!

Första dagen på det nya året

Publicerad 2009-01-01 16:52:33 i Allmänt,

Torsdag 1 januari 2009

Jag önskar er alla ett riktigt gott nytt år!

Gårdagskvällen tillbringade vi hos våra mysiga vänner, Jessica och Fredrik och deras barn. Det var lika trevligt som vanligt. Vi kom hem klockan två. Samtidigt som vi kom hem, kom även våra grannar hem och den andra grannens gäster gick så då samlades vi i vårt vardagsrum. Summa summarum kom vi i säng klockan fyra. Jag var trött idag.

Det är ju meningen att jag ska börja med helfart idag också. Åt min första shake kl. 13.00. Det blev en sen frukost...

Satt  och funderade på hur snabbt man anpassar sig när man går ner i vikt. Jag inte känner inte av min viktnedgång i kroppen längre, naturligtvis sitter kläderna lösare men jag har redan vant mig vid min nya storlek och den nöjda känslan jag hade direkt när jag gick ned har växlat till att jag inte själv kan se att jag gått ner längre. Man vänjer sig. Och när jag nu vant mig kommer missnöjet. Så motivationen är på topp för att köra igång en runda till. Mitt mål är ju att väga 68 kg den 2 maj när min svåger ska ha sin 50-årsfest. Och det tänker jag fixa. Fast just nu är jag mest sugen på att gå ut till mannen och ta en näven ostbågar.

Goddag!

Om

Min profilbild

Fluffy Molntuss

Här skriver jag om livet. Så som det är. Det är fyllt av man och barn, hus och hem, trädgård, vänner, resor, jobb, lite cancer och en del reflektioner. Välkommen in!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela