Fluffy Molntuss

Midsommar på Skogsgatan

Publicerad 2012-06-23 23:27:26 i Allmänt,

Okej. Det var ju inte värsta fina vädret sådär mitt på dagen. Dansen kring midsommarstången regnade så att säga inne. Men tänk så trevligt man kan ha det ändå med både gamla och nya vänner i ett litet hus på Skogsgatan.
 
Lunchen, den delikat sådan, intogs i det lilla vita huset längst ner på gatan. Middagen intogs i det vita huset högst upp på gatan. Det är bra att inte ha för långt att gå....
 
Och på kvällen fick vi ju värsta fina vädret!
 

Ett märkligt frier

Publicerad 2012-06-21 15:08:23 i Allmänt,

Jag ser asken där den ligger på bordet. Det är en ask från en guldsmed. Jag öppnar den förväntansfullt och inuti den ligger den vackraste diamantring man kan tänka sig. Inte en traditionell diamantslipning, utan mer av en rektangulär form. Jag låter den ligga där den ligger och låtsas att jag inte sett den.

Mannen i mitt liv (jodå, det är Martin) kommer in i rummet och ser lite nervös ut. Plötsligt går han ner på knä och friar till mig. Allting är så vackert. Han tar fram en ask som jag förstår innehåller ringen och överräcker den till mig. Jag är lycklig och jag öppnar asken. Jag inser att det måste skett en förväxling. Där den perfekta diamanten skulle sitta finns en rektangulär plastbit och ett barbiehuvud med page. Besvikelsen är total.

Jag behöver verkligen hjälp av en drömtydare. Och för den delen så är jag redan gift. Sådetså!

En 70-åring

Publicerad 2012-06-20 23:49:57 i Allmänt,

Vilken dag!
 
På jobbet hade vi stora städardagen. Det innebär att vi tar tag i utrymmen som eftersätts resten av året som tex kopieringsrum, postrum osv.
 
Jag älskar att slänga. Och att sortera och organisera. Perfekt dag för mig alltså.
 
På kvällen var det dags att fira min svärmor som fyller 70 år. Men innan firandet hann jag med lite shopping hos Veronica som hade lagerförsäljning på sina smycken från egna märket Unica of Sweden (och lite kläder). Finfina priser och en del fina grejor. Öppet i morgon också mellan 10 och 18 för den som är intresserad (Industrigatan 1, Vellinge).
 
Nåväl efter en hastig dusch av hela familjen. Dock inte samtidigt. Åkte vi vidare till svärmor för att fira hennes 70-årsdag. Av oss fick hon en så romantisk present som en stege. 4,5 meter hög minsann. Hon fick också en liten påse med produkter från the Body Shop. Så lite fluff fick hon i alla fall.
 
Lite mingel först hemma hos henne och sedan restaurang nere i västra hamnen. Glad att det inte var tvärt om. Det hade varit jobbigt att ha stegen med in på restaurangen.
 
Bra ställe det där, västra hamnen..... Där finns massor med bra ställen för spring och hopp för rastlösa små ben. Och då syftar jag inte på mina egna (som fått nog efter en hel dag med klättrande på stege, bärandes på kartonger och krypandes runt i både osmidiga och osmickrande positioner).
 

Loppis

Publicerad 2012-06-19 22:00:42 i Allmänt,

Söndagen tillbringade lilla minsta sonen och jag på loppis. Vi sålde gamla leksaker och kläder och fick in en hyfsad slant som ju kan gå till något kul för barnen i sommar. Lite extra kul var det för lillebror att bästisen Svante också var där med sin mamma (kul för denna mamman också...). Trevligt när lite hederligt återbruk kan kombineras med social gemenskap. Vi har ju det så i vår lilla håla, att alla känner alla.
 
 
Lilla teaterapan Svante kom på ett utmärkt sätt att tjäna en extra slant. Han drog fram sitt munspel och slängde av sig hatten. Och vips. Så hade han tjänat ihop en hacka. Jag tror att han var nöjd. Och vi fick ju underhållning på köpet.
 
 

Steffi

Publicerad 2012-06-19 21:33:17 i

Låt mig presentera Steffi.
 
Steffi är en pytteliten, engelsk springer spaniel som flyttat hem till min svägerska en bit längre ner på gatan. Steffi är väldigt väldigt söt och bara 8 veckor gammal.
 
 
 
 

En fotbollssupporter

Publicerad 2012-06-15 17:16:09 i Allmänt,

När det blågula vikingahornen kommit fram och den lille fotbollssupportern ivrigt poserar på trädäcket. Ja då inser man återigen att tiden går.
Väldigt fort....

Fotbolls-VM 2006 (Arvid 1,5 år)

Fotbolls-EM 2012 (Arvid 7,5 år) Ja, det är inte samma snygga hatt. Årets inköptes under dagen.

Den blomstertid nu kommer (hoppas jag)

Publicerad 2012-06-14 21:11:50 i Allmänt,

Igår var det skolavslutning. Lillebror allra första skolavslutning. Och han och hans klass sjöng så fint. Storebror fick säga adjö till alla sina lärare. För till hösten blir det högstadiet, då ska han upp i sjuan.
Högstadiet. Det om något känns stort. Och overkligt. Tyckte det var som i går när vi flyttade in i vårt hus. Martin och jag och en liten, liten, pytteliten pojke. Han var bara sju veckor då och hjälpte så att säga inte direkt till i flytten. Utan låg snällt i sin lilla vagn och lät stöket pågå omkring honom. Och nu. Snart högstadieelev.

En läsarfråga

Publicerad 2012-06-12 21:04:32 i Bröstcancer,

Jag har väldigt mycket problem med musklerna på högra sidan i bröstryggen. Det är ju faktiskt där som strålningen passerat på sin väg mot bröstområdet.

Problemen yttrar sig i att jag väldigt lätt får kramp så fort jag gör en häftig vridning, tex backar med bilen och därför vrider mig mycket för att titta bak. Men det kan också räcka att jag drar armen rakt bakåt så att muskeln i ryggen aktiveras. Periodvis är jag så känslig att det räcker med massage för att aktivera krampen. Ganska känsligt med andra ord.

Finns det någon annan strålbehandlad liten vän därute som upplever samma besvär. Vore intressant att höra om ni känner igen er och vad ni gjort med problemet.
Redan innan var jag speciellt dålig i den sidan av ryggen, och inte blev det bättre........

Tisdagkväll

Publicerad 2012-06-12 20:06:09 i Allmänt,

Torsk i gräddsås och nypotatis och sedan lyssning på "Mammas nya kille" och "Carpe Fucking Diem". Skön kväll med lätt schizofreni i vädret.

I morgon skolavslutning. Då ska lilla tokfransen sjunga fint med sina klasskamrater. Och det måste man ju lyssna på såklart.

En kväll på stranden

Publicerad 2012-06-11 21:19:08 i Allmänt,

Klockan 18.00 samlades barn och familj till skolans 6:or på stranden. Som en liten tjuvstart på sommarlovet. Men som av ett magiskt trollslag började alla packa ihop för att åka hem redan vid åttatiden. Hm. Jag undrar varför.... Det var ovanligt många småsyskon som skulle hem och lägga sig i tid.

Nåja. Vi valde bort den traditionella picknickmaten och valde att endast ta med oss kakor. Massor med kakor. Och alla tog slut. Jo, vi åt middag också. Snabbt värmda rester som vi slafsade i oss innan vi åkte.

Klokt är det i alla fall inte. Att våra 6:or är stora och ska börja högstadiet till hösten.En lördagsmorgon - när man har barn

Publicerad 2012-06-09 10:41:12 i Allmänt,

"Jag stakar mig fram på snöslasket, slänger mig ner på marken och tar fram mitt gevär. Jag skjuter. En träff. Två träffar. Miss. Upp igen. Inser efter några meter att jag saknar en stav. Backar. Plockar upp den och far iväg. Det går bra. Men folk går ivägen. Hela tiden. Faaaaan. Flytta på er! Snön ligger i smala strängar över gator och trottoarer och jag måste få plats med mina skidor. Stress."

Och sedan vaknar jag med ett ryck. Det står en sjuåring (inte längre arg) och väntar på att jag ska vakna. Han har tenniskläder på sig. Tennisskor på fötterna. Och i handen håller han sitt tennisrack. "Vi måste åka nu, jag vill inte missa tennisen". Jag tittar på klockan. Den är 20 över åtta. Tennisen börjar tio.

Jag är tröööööt!

Arga lappen

Publicerad 2012-06-09 00:57:19 i Allmänt,

Hade ett litet bråk om en batteridriven tandborste med lilla sjuåringen.

Möttes senare av en arg lapp i badrummet.


Han stavar ju bra. Men hu vad han särskriver.....

Höst

Publicerad 2012-06-05 18:46:41 i Allmänt,

Vilken skön och ljummen höst vi har.

Men vänta nu.

Nyss var det vår och nu är det höst. Vad hände med sommaren?

Lite 40-årsfest

Publicerad 2012-06-03 01:08:05 i Allmänt,

Jag hinner nästan inte hem förrän det är dags att ta mig vidare igen.

I kväll har jag firat dubbla 40-åringar. Det är Tina och Kalle som blivit så gamla. Fantastikt roligt att träffa en massa gamla bekanta. Sådana som jag inte sett på sju år. Och alla har vi förändrats. Sådär så att man står och sneglar lite grand, ett tag, och sedan smyger fram sin hand för att hälsa och förklara vem man är. Och trots allt så kommer båda ihåg fast det finns en osäkerhet.

Kul är det att träffa på killen man träffade på Bali för 15 år sedan. Som var sådär lite småfin och min vännina var kär i. Men nu. Nu är han en liten farbror. Men fortfarande trevlig. Konstigt att han åldrats så mycket. Ja, jag menar. Jag har ju inte alls gjort det.

Båstad

Publicerad 2012-06-03 00:52:52 i Allmänt,

I eftermiddags kom jag hem. Så där nöjd och härligt sönderskrattad som man bara kan bli efter en härlig tjejhelg.

Mina kära vänner och jag tillbringade 24 timmar tillsammans i ett hus i Båstad som tydligen, jag visste inte om det innan, är befolkat av vänliga spöken. Annika körde sin spökdetektor efter att det knarrat misstänk i huset och skrämde livet av mig. Det slutade med att vi flyttade in alla sängarna till ett rum och sov lite huller och buller. Lite spökrädda, sönderfnittrade med stark lägerskolekänsla. Fast nu är vi runt 40, inte runt 14. Vissa saker förändras aldrig.


Godmorgon.... Notera gärna att vi hade en strumpsovare hos oss.

Under fredageftermiddagen tog vi en promenad ner till stranden. Det inte så fina vädret tog oss på bar gärning att vi fick springa (så gott det nu gick) in till min syster fulla av blöt sand och regnvåta kläder. Där blev vi väl omhändertagna. Och med en Jästermeister i magen tog vi oss tillbaks till vårt egna lilla bo.


Det var ju faktiskt fint när vi gav oss iväg.....


"Oh, vilka fina doftollon" utropar Elisabeth. Hörrududu. Det heter doftolvon. Och dessutom var det en snöbollsbuske.


Oj, vad vi fotograferar.
Regntunga skyar.

På lördagen vaknar vi av åska och en hagelstorm utan dess like. Det låg drivor med hagel ute i trädgården och det tog lång tid innan det smälte bort på de skuggigare ställena.


Snö?

På lördagseftermiddagen skildes vi med löfte om att träffas snart igen. Underbara vänner.

Snart

Publicerad 2012-06-01 11:23:50 i Allmänt,

Lunchen är förberedd. Väskan packad. Och nu står jag här och hoppar av otålighet.

Om en stund kommer Elisabeth och hämtar mig. Vi åker till Båstad idag. Där ska vi träffa Annika och Ingrid som bor i Göteborg.

Vi lånar en av min systers hus i Båstad för att träffas, sådär halva vägen var.

Jag vet redan nu att vi kommer att prata, prata och prata. Och skratta lika mycket. För dessa kvinnor har den sjukaste humorn i världen. Vi kan säga som så. Här kan jag verkligen vara mig själv. Allt och lite till.

Det här är alltså dessa som min äldsta son kallar mina "cancerkompisar". Några av alla dessa härliga människor som jag lärt känna genom bloggen.

Om

Min profilbild

Fluffy Molntuss

Här skriver jag om livet. Så som det är. Det är fyllt av man och barn, hus och hem, trädgård, vänner, resor, jobb, lite cancer och en del reflektioner. Välkommen in!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela