Fluffy Molntuss

Söndag kväll

Publicerad 2011-03-27 23:43:08 i Bröstcancer,

Är lite sommartidsjetlaged. Var lite knasigt att få ungarna i säng. De såg ut som levande frågetecken när vi sa till dem att det var läggdags.

Men det är härligt med sommartid, med ljusa kvällar.

Martin och jag tog en liten promenad idag och åt sedan lunch på det lokala fiket. Tyvärr har det sjangserat väldigt och maten var sämre än någonsin. Det är så synd eftersom vi inte har så många ställen att gå till här i vår lilla by. Vi önskar oss en restaurang med vällagad mat, inte överprisat, där barn är välkomna. Finns många lediga lokaler, behövs bara en entusiastisk entreprenör.

Lilla svägerskan och jag stack in till Malmö för att gå på Malmö Opera, där Skånes Dansteater gav "Leap Second". Martins ingifta faster hade anordnat ett fantastiskt arrangemang för 57 vänner med lunch och föreställning. Det är vackert med modern dans, men inte alltid begripligt. Då var det bra att ha lilla svägerskan med som hade lite inside information och viskade då och då: - Det är ett litet träd. Eller: - Det är stjärnor.

Okej. Nu är det dags (äntligen) för kardiologbesök, på tisdag. Få se då vad som sägs. Och i morgon är det Zoladex-spruta. Det har varit mycket besök på sjukhus, sjukgymnast osv fram till nu. Men förhoppningsvis ska det bli mindre av den varan nu. Men jag kämpar fortfarande med min ischas, pirrningar och känselbortfall. Var både hos sjukgymnast och kiropraktor i fredags. Kände mig en aning mörbultad efteråt. Men förhoppningsvis ska jag bli hjälp av det. Fick också tipset av min kiropraktor att kolla upp mina nivåer på B12, Magnesium och Zink. Brist på dessa mineraler kan ge mycket av de symptom som jag har. Ska ta det med min läkare och se vad hon säger.

Men nu är det verkligen godnatt!

Äldre

Publicerad 2011-03-21 22:46:47 i Allmänt,

Så har man passat på att öka i ålder under helgen.

Hade kalas igår och blev gratulerad av mina föräldrar, min bror och brorson, lilla svägerskan och svärmor. Mysig eftermiddag.

Och fina paket fick jag minsann. Bland annat en pilatesboll. Så nu måste man börja använda den också. Det kan nog vara en bra början. Fick också mängder av böcker, både skönlitterära och kokböcker. Såna där kokböcker som är bara så härliga att bläddra i.

Min fine man hade lyssnat och handlat presenter som jag ville ha. Sånt tycker man om. Nu är det slut på borrmaskiner, färgskrivare och DVDbrännare som jag fick förr. Nu är det fina ljusstakar och kläder och nya soppskålar från GreenGate. Det börjar arta sig!

fullsize Greengate Soppskål Fay Vit
Omlottplyschgrej och en soppskål.....

Jag ska inte räkna upp alla födelsedagspresenter jag fick. Känns lite som julafton när jag var liten. Efter julklappsöppning ringde alltid min bästis och jag till varandra för att berätta om vad vi fått. Bara det var som en liten julafton i sig. Att få glädja sig tillsammans.

Annars har helgen varit lugn. Vi for runt ett varv inne i city. Lite Norrgavel, tapetaffär, Designhouse. Och lunch på Vespa som har världens godaste pasta och pizza. Mysigt att ta en liten tur sådär. Småttingarna höll sig hemma. Vi håller på och funderar på tapeter till vår fulentré. Vill att den ska bli en finentré i stället. Tankarna går mot något bladigt grönt. Målaren kommer om två veckor för att ta sig an vårt kökstak och väggar. Samtidigt ska ha få sätta tapet i vår groventré. Svårt att hitta en balans mellan fint och tåligt.

Nu är det godnatt!

På tal om sjukskrivning

Publicerad 2011-03-15 16:48:22 i Bröstcancer,

Jag är alltså bara sjukskriven på 25%. Resten av tiden får jag minsann arbeta på. Men det tycker jag funkar bra. Får energi av mitt jobb.

Tänkte att jag skulle förtydliga det lite med tanke på förra inlägget om koncentrationssvårigheter.

Varit på SharePoint-kurs även idag. Hej vad min hjärna är trött. Tur att jag inte studerar.

Koncentrationssvårigheter

Publicerad 2011-03-14 21:00:37 i Allmänt,

Min läkare sjukskrev mig bland annat för koncentrationssvårigheter. Tyckte inte att det stämde så väldigt väl in på mig men jag lät henne hållas.

Idag var jag på SharePoint-kurs. Jo. Jag har nu insett att jag faktiskt har koncentrationssvårigheter. Det tog tid för min hjärna att ställa om och fokusera på lärande. Första timmen var jag orolig för att jag blivit dum i huvudet på något vis. Men det blev bättre.

Tack och lov har jag inga större problem. Men sånt här får en att haja till.

Vårkänslor

Publicerad 2011-03-12 13:22:34 i Allmänt,

Tog halvhjärtat en liten promenad nu på förmiddagen. Var och lämnade Arvid hos kompis och passade då på att röra min kropp lite grand.

Översköljdes av vårkänslor i kombination med nostalgi.

Det krasar ju lite härligt under fötterna med all grus som ligger kvar på vägen efter snön i vinter. Det tillsammans med solens strålar och den svala luften fick mig att tänka på våren och hur jag upplevde det som barn.

Jag har starka minnen av just våren. Jag kan riktigt känna känslan och se bilderna i huvudet. Våren innebar att det inhandlades nya trätofflor. När vitsipporna bredde ut sig i dalen nedanför vårt sommarhus vid Ringsjön köpte vi tofflor av en liten farbror som var skomakare i Höör. Dessa tofflor är en viktig ingrediens i mitt barndomsminne. När solen var tillräckligt varm åkte vårjackan på och så även de nya tofflorna. Det var krasandet av singel mot asfalt som gav ett sånt välbehag. Det fanns inget bättre.

Sen var det knappt att tofflorna åkte av. Hela sommaren användes de. Tills de kasserades framåt hösten då de var både slitna och nästan för små. För att bli ersatta nästkommande vår av ett helt nytt par.

Tack

Publicerad 2011-03-09 15:46:18 i Allmänt,

Måste bara få tacka för alla fina kommentarer jag fått. Speciellt nu med mina hjärtproblem. Så roligt också att höra från mina läsare som inte brukar kommentara. Ni är alla till stor hjälp och stöd.

Jag är så tacksam!

Blodtryck och hjärta

Publicerad 2011-03-09 15:42:37 i Bröstcancer,

Jag mår så mycket bättre. Så jag blev inte alls förvånad över att mitt blodtryck såg helt annorlunda ut.

Gamla siffrorna var: 150/105 med en puls på 105 slag/minut.

Nya siffrorna är: 130/85 med en puls på 85 slag/minut.

Helt normalt med andra ord.

Kan också ta djuuuupa andetag igen och känner inte av att mina lårmuskler får syrebrist. De är bara så fantastiskt otränade som de brukar vara.

I måndags fick jag gjort sulor till mina problemfötter. Förr hette det hålfotsinlägg..... Under själva formpressningen skulle jag stå med böjt ben i 45 sekunder. Jag fick träningsvärk av det. Vilket skämt.

Träffade min sjukgymnast idag som nu börjat titta på mina muskler. Han har en plan. Det blir rehabilitering i vår.....

I morgon ska jag på lungröntgen, en vanlig hederlig. Detta för att se att inte hjärtat är förstorat. Men det är det inte. Tror jag inte i alla fall. Allting har gått ner så mycket bara på en vecka. Det var inte länge sedan jag trodde hela bröstkorgen skulle explodera, hur jag kände hjärtat slå hårt mot bröstkorgen och hur lungorna inte fick plats däri. Så är det inte alls nu. Nu är det mer som en väldigt dålig kondis.

I kväll är det Pomp de Lux barnklädesparty här hemma. Jag har bakat cupcakes i oändlighet. Så gästerna ska nog bli mätta tror jag.





Vårhelg

Publicerad 2011-03-06 17:36:57 i Allmänt,

Helgen har varit bra tycker jag. Skönt väder och i goda vänners lag.

Gårdagen började sidsådär. Mådde inte alls bra på förmiddagen, tryckte i mig lite kortison och lite vätskedrivande. Då blev det bättre.

På kvällen hade vi familjen Hagström på middag. Vi åt oxfilé med potatismos och varm sallad. Smarr.

Senare på kvällen drällde lite kompisar till Martin in. Ulf, som bor i Spanien, var på besök, och med honom kom Kalle och Håkan. Gillar ju spontanisar.

Ytterligare en liten stund senare kom familjen Gustafsson som var på väg hem från kalas. Ägnade kvällen åt att snacka och minnas gamla 80-tals-hits. Tacka vet jag Spotify.

En sån där kväll som bara kändes så mysig.

Idag har jag inte gjort många knop. Plockat undan lite, läst en tidning. Bara varit. Och idag mår jag så mycket bättre. Det kommer och går. Verkligen.
Martin har hämtat nya tvättmaskinen och torktumlaren, så det ska på plats. Sen kan jag börja roa mig igen......
Arvid har lekt med Svante. Igen. Och Nils har varit på Bryggeriet inne i Malmö. En skatebana alltså.

Känner ett lugn och en harmoni som nog är förknippad med en känsla av att jag har det bra. Hyser stor tillförsikt för framtiden.

Konstaterad hjärtsvikt

Publicerad 2011-03-03 22:31:31 i Bröstcancer,

Var på Hjärtscintigrafi idag klockan nio. Kvart i tolv ringer min onkolog. Min ejektionsfraktion på hjärtat har minskat från 65% till 38%. Inte konstigt att jag inte mår bra.

Så nu får jag inte mer Herceptin. Läkaren har skickat en remiss till en hjärtspecialist och till en slätröntgen, för att se om hjärtat är förstorat. Röntgen jag gjorde i januari var bra, så nu får vi se. Nu är det bara att hålla tummarna för att det ska gå tillbaks, så mycket som möjligt.

Har blivit sämre under veckan tycker jag, men frågan är om det inte kan vara kalciumflödeshämmaren jag fått mot mitt höga blodtryck. Tydligen ska man inte ta det läkemedlet om man har hjärtsvikt.

Nåväl, min privata doktor har kontrollerat att remiss gått iväg till cardiologen, så i morgon är det jag som ringer ditt och stressar fram ett läkarbesök. Det jag lider mest av är andningsvårigheterna på kvällen, att jag sover sämre, måste på toa på natten. På dagen har jag ganska bra energi. Ja, fast jag knappt orkar gå ner till lunchrestaurangen.

Här kan man läsa mer om hjärtsvikt. Hm. Intressant.

Statusrapport

Publicerad 2011-03-02 16:41:35 i Bröstcancer,

Känner mig pigg och full av energi.

Kan det vara kortisonrus? Jag bryr mig inte. Jag surfar på vågen och njuter av att få saker gjorda.

Var hos sjukgymnasten idag. Vi har nu börjat med min rygg. Han tejpade ju min hälsporre med stor framgång i förra veckan, så nu ska jag gjuta sulor. På måndag blir det dags för det.

Nåväl, ryggen. Han knäckte lite och klämde lite och konstaterade att nacken var bra men att jag var otroligt stel i bäckenet. Min hållning är också jättedålig, axlarna har liksom dragit sig framåt.

Så nu har jag tre övningar jag ska göra två gånger om dagen. Bäckenövning, stretch av piriformis i rumpan samt stretch av bröstmuskel. Det ska jag väl kunna klara av.

Mina lungor är fortfarande dåliga. Märkte det i går speciellt när jag skulle promenera till min bil. Syret når liksom inte ner i lårmusklerna så benen blir väldigt tunga.

Men det känns som det går framåt. Jag har lite extra energi i alla fall.

Och i morgon är det dags för hjärtscint.

Tjejer

Publicerad 2011-03-02 16:35:46 i Allmänt,

Min yngsta son är inte speciellt förtjust i tjejer. Till skillnad då från min stora son som nästan bara lekte med tjejer i hans ålder.

Men det finns en tjej. Hanna.

Vad är så speciellt med henne då?

- Hon är snäll och ärlig. Och så lägger hon inte löjliga lappar i killarnas fack där det står "Jag älskar dig", säger han.

Tänk vad det kommer att ändra sig när han blir äldre.....

Om

Min profilbild

Fluffy Molntuss

Här skriver jag om livet. Så som det är. Det är fyllt av man och barn, hus och hem, trädgård, vänner, resor, jobb, lite cancer och en del reflektioner. Välkommen in!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela