Fluffy Molntuss

Slappt och bra

Publicerad 2010-01-31 20:00:05 i Allmänt,

Vilken härlig söndag. Gårdagen användes för städning och tvätt. Så, idag har jag bara slappat. Läst bok, tagit en tupplur. Martin och Fredrik tog sina barn till pulkabacken idag igen så jag har varit hemma själv. Skönt. När det återvände tog jag mig hem till Fredrik och Jessica och fikade. Vi fikade lääänge. Efter många koppar te och fastlagsbulle (Mimmas, ger ett gott betyg till den. Mjuk bulle. Bra mandelmassa. Jag är kräsen.) tog vi oss hemmåt för en väldigt försenad kvällsmat.

Härligt med en dag utan krav. Måste bli bra på det nu. Att acceptera att jag inte kan göra så mycket mer än finnas, inte för höga ambitioner, känna att det är tillåtet att ligga i soffan och titta på TV-serier på DVD. Har ni någon ni kan rekommendera? Har precis sett igenom Mad Men säsong 1 och 2. Väldigt bra. Och nu vill jag ha tips på någon annan som skulle funka för en soffliggare med energi endast tillräcklig för knapptryckning på fjärrkontrollen.

Lördagkväll

Publicerad 2010-01-31 19:48:52 i Allmänt,

Lördagkvällen spenderades hos Jonas och Annelie, så trevligt, så trevliga. Lilla grannen var också där med familjen. (Hon påpekade att jag kallar henne för lilla grannen och inte vid namn. Men hon är ganska liten och också granne, så vad är fel med det?) God mat och rött vin och Whiskey. Jag insåg att jag knappt tål att dricka någonting. Måste börja träna på det. Min lilla doktor Mari har ju ordinerat rött vin just. Bra för imunförsvaret säger hon. Och jag tror henne.Lilla grannen är lite tokig, Martin ser sådär glad.....JonasAnneliePeter är jätteglad.....

Kaos i pulkabacken

Publicerad 2010-01-31 19:38:26 i Allmänt,

Har spenderat tid i pulkabacken i helgen. Kallt som tusan, men är skönt att komma in med röda kinder och förfrusna tår som sakta tinar upp i värmen. Barndomsminne. Den varma känslan av små kalla fingarar och tår som återfår blodflödet.

Det var i alla fall full fart på Piff och Puff i pulkabacken. Jag förskonade omvärlden med att inte sätta mig på någon pulka. Barnens röda pulka är faktiskt samma som jag själv hade när jag var liten. Sjyst kvalitet......Hoppsan....Jobbigt med mössa som åker ner hela tiden.Snö överallt.

Plus och minus

Publicerad 2010-01-28 22:51:49 i Allmänt,

Plus:

När eltandborsten är nyladdad och dessutom med en helt ny borste på.

Minus:

När man kommer ut från toaletten på jobb och det finns kö. Och det var personen innan som skapat doftsensationen som slår emot en.


Några reflektioner en torsdagkväll.....

Hjärtundersökning, picc-line och graviditetstest

Publicerad 2010-01-26 20:44:43 i Bröstcancer,

Nu har jag det ganska lugnt resten av veckan. Ska bara in på torsdag för graviditetstest. Jamen, herreguuuud. Jag kan garantera att den kommer att visa negativt. Tro mig. Detta är en formalitet som beror på att allt ska vara riktigt dokumenterat när man deltar i en studie.

På måndag ska jag in och göra en hjärtscint. Eller en jävligt-noggran-hjärtundersökning kan man kalla det. Hänger också ihop med studien. Jag kan ju inte klaga på att något lämnas åt slumpen. Verkligen inte.

Tisdag morgon ska jag få inopererat en picc-line. Den sätts in i vänstra överarmen och det är genom den all dropp sedan ska kopplas. En slang förs in i ett stort blodkärl mot hjärtat. Efter att den är isatt ska jag röntas för att se att den sitter rätt.

Tisdag eller onsdag får jag veta vilken behandlingsarm jag får. Den som är cellgift åtta gånger med två veckors mellanrum, eller den som är cellgift sex gånger med tre veckors mellanrum.

Onsdag ska jag in och kolla att allt är bra med picc-linen.

Torsdag sätter jag igång med cellgift.

Också ska jag jobba lite. Och göra hela förra årets bokföring. Och det är nog lika bra att jag deklarerar företaget också när jag ändå är i gång.

Livsviktigt besked

Publicerad 2010-01-26 19:44:50 i Bröstcancer,

Idag har jag haft träff med min onkolog för ett riktigt ångestbesked.

Jag har ju haft en fruktansvärd ångest för resultatet på alla dessa prover jag gjort. Har verkligen mått dåligt av att vänta på det eftersom ett spridningsresultat faktiskt betyder kronisk sjukdom. En mardröm.

I fredags när jag var på väg hem ringde sjuksköterskan jag har kontakt med på onkologen. Hon ville veta om jag funderat mer på studien jag är tillfrågad om. Jag svarade henne att jag ville vara med, men att jag inte ville skriva under några papper förrän jag visste att jag kunde vara med. Ett av kraven för att vara med är att man är spridningsfri. Eftersom de är angelägna om att få in folk i studien och få pappersarbetet klart lovade hon att tala med doktorn på måndag förmiddag och sedan ringa mig.

Igår ringde hon mitt i min mottagning på jobbet.

- Jag tänkte att du skulle kunna komma in och skriva under lite papper i morgon halv elva, sa hon.

- Ja, det skulle jag kunna göra, sa jag, men som jag sa till dig tidigare vill jag bara skriva under när jag väl vet att jag verkligen kan vara med. (Det var ju en jäkla människa, tänkte jag.)

- Ja, men det får du reda på också i morgon, menade hon.

Och då började jag klart fundera. Var detta ett förtäckt positivt besked? Eller ett sätt att plocka in patienten utan att oroa för mycket. Suck. Spekulationerna kom igång. Och det ordentligt.

Jag är så trött på att analysera allt som sägs, att väga det fram och tillbaks, att spekulera. Jag är ju en människa som behöver fakta.

Idag halv elva satt jag där och bet på naglarna. Eller, nej, jag var faktiskt inte så nervös som jag trodde att jag skulle vara. Jag hade målat upp ett mardrömsscenario. Jag måste säga att jag är imponerad av mitt psyke......

Vi kommer in till läkaren (Martin är med också) och slår oss ned.

Min läkare frågar: - Och vad har du för frågor?

- Jag vill veta om jag är frisk, säger jag.

Då ser hon lite lätt förvirrad ut och menar att det har hon inga svar på. (Vad i h....te, tänker jag för mig själv) Men då kommer sköterskan och säger att det har kommit svar för hon har själv sett dem. Hon ser så nöjd ut att jag verkligen slappnar av. Då letar min doktor upp mina resultat och berättar att EKG var bra, skiktrönten på buk och huvud och skelettröntgen inte visade på några onormala förändringar. Dock fanns det en lite förändring på högra lungsäcken vilken måste kollas upp. Det gick helt enkelt inte att bara frånse den. Doktorn var inte så oroad. Hon menade att det kunde bero på allt möjligt, infektioner tex. Hade det varit en förändring på lungan hade hon varit betydligt mer oroad, men nu var det ju lungsäcken. När jag sedan berättade att jag haft en mycket kraftig lunginflamation i det området, verkade hon än mer övertygad att det inte var något att oroa sig för. Jag ska förstås följa upp det med en ny lugnröntgen.

Det visade sig att resultaten gått till min kirurg som var den som skrev remisserna, därför hade hon inte fått meddelande om att de var klara.

Eftersom jag ska vara med i en studie och därför inte får ha någon spridning tog hon beslutet att detta inte var ett tillräckligt problem för att hålla mig utanför studien. Hon kontaktade också de som är ansvariga för studien på Karolinska för att höra vad de sa. Och de gick på hennes linje. Jag tror själv inte att jag hade fått vara med i studien om det fanns den minsta tvekan.

Typiskt att jag inte kunde få ett tveklöst besked men jag tänker ändå ta detta som ett riktigt bra besked och betrakta mig som "frisk".

Nu är jag helt slut i min arma skalle, snacka om att detta tagit musten ur mig.

Barndop

Publicerad 2010-01-24 22:21:19 i Allmänt,

Idag har vi döpt släktens allra minsta. Han har visserligen hunnit bli lite dryga året men vad gör väl det.
Efter ett fint dop i S:t Pauli kyrka hade vi lunch hemma hos huvudpersonen och hans föräldrar. Lille Noah är Martins lillebrors son. Martin hade äran att vara Gudfar. Ett uppdrag han nog kommer att ta med stort allvar.Gudmor, Pappa, Noah, Mamma och Gudfar

Lördagmiddag

Publicerad 2010-01-23 20:21:00 i Allmänt,

Helfestlig lördagmiddag med date. Linda kom hit med sushi till sig själv och till min lille man. Jag tycker inte om sushi så jag och Arvid har ätit fiskpinnar. Ja, jag vet, hur tråkigt är det. Men jag bara orkade inte engagera mig. Nils är på spelkalas hos Petter.

Samtal vid bordet:

Arvid: Nej, nu orkar jag inte mer mat för jag åt ju choklad precis innan. (Han har inte fattat att man inte erkänner sånt.)

Mamma: Nej, nu får du äta din sista fiskpinne annars får du smisk på stjärten. (Vi har den jargongen här hemma. Naturligtvis får han inte smisk. Någonstans. Någonsin.)

Arvid: Då får du fisk på pattarna.

WHAT????

Tjejmiddag

Publicerad 2010-01-22 23:11:25 i Allmänt,

Alltså, allt är ju inte pest i mitt liv. I går var jag ju på tjejmiddag. Det var mitt vanliga onsdagsgäng som träffades. På en torsdag förstås. Lite tokigt.

Onsdagsgänget är mina tjejkompisar från förr, vi som var ute varje helg tillsammans, vi delade allt (mycket i alla fall) och var singlar. Nytillkommen är min lilla svägerska som inte fanns i mitt liv på den tiden eftersom jag då var singel. Ni fattar; singel- svägerska. Går inte ihop liksom.

Diskussioner och samtalsämnen:

Att vara den andra kvinnan
Psykiska besvär, cancer och hörselskador (jamen hallå, vilket glatt gäng!)
Gamla pojkvänner och vänner, vad har hänt med dem..
Insemination
Jobb (vissa har minsann gått och blivit befordrade, och jag själv har fått förlängt kontrakt)
Nätdejting och att använda webbkameran som kontaktmedel
Naglar och extensions och naturligtvis peruker
Tillbyggnader
Bra män, sega äkta män och män som inte förstår poängen med jämn fördelning av hushållarbetet
Skilsmässor

Hyfsat varierade ämnen med andra ord.

Vi åt på T.G.I Friday. Helylleamerikanskt. Musik. Hambugare i oändliga variationer. Gott.

Nej, ingen bra kombination. Dåligt ljus och en kass kameramobil. Men där är de i alla fall. Töserna.

Äntligen över

Publicerad 2010-01-22 19:45:38 i Bröstcancer,

Ja, så har jag då varit iväg och gjort alla undersökningar som skulle göras denna vecka. Man kan säga som så att jag hittar på sjukhusområdet vid det här laget. Vet inte om jag utstrålar det på något vis, men igår blev jag hejdad av två personer. En utländsk kvinna som skulle "kolla brösten" sa hon, och tog sig över dem. Brösten alltså. Sedan blev jag hejdad av en äldre man som skulle till röntgen. Och allt jag ville, var att komma till min bil. Men som den serviceminded person jag är hjälper jag ju gärna till.

Igår, gjorde jag skiktröntgen på huvud, bröstkorg och buk. Det innebar att jag började dagen med att dricka kontrastvätska efter ett speciellt schema. En timme innan undersökningen skulle jag hålla mig utan att gå på toaletten. Yeah right! Tog en vända direkt innan jag åkte iväg, ändå var jag så kissnödig under själva röntgen att jag med panik i rösten bad att få reda på var närmsta toalett fanns när det väl var över. Som grädde på moset fick jag även kontrastvätska injicerat. Det känns när det går runt i blodet, speciellt känns det varmt kring de ädlare delarna vilket ger en ganska verklig upplevelse av att ha kissat på sig. Ingen bra kombination med denna spruta och att redan vara kissnödig. Som tur var varnade sköterskan för detta innan, så när väl känslan kom, visste jag att jag inte skulle behöva be om ursäkt efteråt.......

Idag har jag gjort ett riktigt race på sjukhuset.

Först besök hos min trevliga sköterska på kirurgen. Tittade på mitt sår. Ärret är ju läkt sedan länge men själva sårområdet har först den senast veckan börjat läka på riktigt. Till följd av att jag blivit mycket stelare. Tyvärr ingen tappning av vätska, fanns endast minimalt med den varan. Och det tar kroppen hand om själv. Vet ju hur mycket ni uppskattar mina tappningsrapporter....... (eller inte... hm.). Tog även blodtrycket som av någon anledning gått upp väldigt mycket. Speciellt det undre trycket är bekymmersamt. I tisdags var det 105, idag 100. Men det brukar ligga på ca 80, helt normalt alltså.

En timme efter sjuksköteskebesöket hade jag tid för skelettscinten. Eftersom jag hade lite tid över passade jag på att ta en rejäl promenad runt sjukhusområdet och runt Pildammarna. Effektivt och bra. Väl uppe på röntgen blev jag injicerad med ett radioaktivt ämne som då ska leta sig ut till skelettet för att på något magiskt sätt indikera om det finns celldelning av det snabbare slaget i skelettet. Tre timmar tar det innan själva röntgen blir av.

Under dessa tre timmar han jag med att luncha med min älskning (min man alltså..), handla doppresent till småkusinen och dessutom handla två tröjor till storkillen. Två timmar senare hade jag tid hos sjukgymnasten och minsann, jag gick igenom besiktningen och behövde inte skickas vidare till skräckinjagande Inger (hon hotade med det efter operationen. - Har du inte gjort din sjukgymnastik ordentligt, märker vi det och då skickar de dig till mig! Hu.) Efter sjukgymnastbesöket gjorde jag ett EKG och sedan var det dags för själva röntgen av mitt skelett. Det tog bara 20 minuter och sedan var jag befriad.

Nämde jag att jag inte har jobbat idag.........

Senaste nytt

Publicerad 2010-01-20 17:42:58 i Bröstcancer,

Tyvärr ser det ut att vara slut med tappningsrapporter. Det är torrt på den fronten. Jag vet att ni är besvikna, eftersom det är så trevligt att höra om...... men, men..... Jag träffar min sköterska på fredag morgon, kanske kan hon klämma ut några droppar då. I så fall lovar jag att berätta. Jag måste dock säga att jag är ganska glad att slippa äckelpäcklet.

Läkningsprocessen har verkligen kommit i full gång vilket också har till följd att jag blivit stelare. När jag jobbat en hel dag måste jag verkligen strecha ut hela (halva) framsidan. Men tror att det är ett gott tecken.

Igår var det besök hos min nya doktor, onkologen. Hon var mycket trevlig. Fick också träffa en sköterska, supertrevlig och härlig.

Jag fick vid gårdagens besök veta min tumör är till 25 procent HER2-positiv vilket innebär att jag förutom cellgifter även ska få antikroppar, Herceptin, intravenöst var tredje vecka i ett år. Man får inte samma jobbiga biverkningar på detta som på cellgifter men det finns en liten risk för påverkan på lungor och hjärta. Hjärtsvikt hade ju varit grädde på moset......

Jag blev tillfrågad om att vara med i en studie, PANTHER-studien. Man kan bara vara med i studien om man inte har spridning vilket gör att jag inte vet om jag kan vara med förrän analysen av mina röntgen är klara. Röntgen gör jag i morgon och på fredag. Besked hoppas jag på att få i nästa vecka. Herreguuuuuud vad nervös jag är för det beskedet. Det viktigaste beskedet av alla besked. Det är så stor ångest att jag helst inte vill tänka på det. Spridning är lika med kronisk sjukdom och medicinering livet ut, hur långt det då blir.

Nåväl, i studien kan man hamna i två olika grupper, A och B. A gruppen får cellgift i 8 omgångar med två veckors mellanrum. Cellgifterna anpassas lite mer efter person vilket innebär att man måste väga sig varje gång. Hu. B-gruppen får den traditionella cellgiftsomgången vilket är sex omgångar med tre veckors mellanrum. Jag kommer igång om ca två veckor.

Jag kommer att få inopererat en picc-line i min arm i vilken cellgifterna ska ges. Sedan ska det eländet sköljas igenom varje vecka. Jag kommer att springa lite på vårdcentraler och sjukhus om man säger så...

Återkommer med röntgenrapportering i morgon.

Schäslong, kalas och ett spontant läkarbesök

Publicerad 2010-01-16 22:50:56 i Allmänt,

Halvligger i soffan med min laptop. En lugn lördagkväll med lite pyssel. Martin wookade lite och det var ju gott. Jag är frisk och återhämtad efter veckans magsjuka.

Medan minstingen var på kalas och storingen på bio passade vi på att åka till IKEA. Där inhandlades en schäslong till vardagsrummet vilket föranledde en rokad av våra sittmöbler. Schäslong in, fåtöljer i vardagsrum ut i köket, fåtöljer i köket ut i förrådet. Dessa ska lilla systerdottern få, som flyttar hemifrån i februari. När vi så skulle dra på överdraget till schäslongen upptäcker vi att det var rejält smutsigt och då tog jag lilleman och körde i väg till IKEA för att byta. Helt sjukt att man ägnar sin lördagskväll åt IKEA.

På väg till IKEA passade jag på att ringa min favoritläkare, Mari, för att fråga om besvären jag har från mitt ex-bröst. Är orolig för att det ska ha blivit en infektion eftersom jag tycker det är lite rött/mörkt, har blivit "tjockare" i skinnet, svullen och dessutom går det en konstig sträng från området ner över revbenen och ner i buken. Dessutom har min rörlighet i armen gått ner och det stramar mycket mer över området, en känsla jag alls inte känner igen. Eftersom Mari har specialitet infektion tänkte jag att ingen vore bättre än henne att fråga.
Hennes svar: - Om du ändå är ute och kör kan du väl komma hem till mig så får jag titta på det. Vilken service.
Så jag körde hem till henne. Hennes utlåtande var att det sannolikt inte var infektion utan läkeprocessen som kommit igång ordentligt. Så nu är det bara strecha, strecha, också strecha.

Trevligt läkarbesök. Hög servicenivå, fick fika och lille sonen fick till och med middag och dessutom leka lite. Halv åtta var det verkligen dags att för oss att skynda oss till IKEA.

Tack Mari, du är bäst!

Så äntligen fick vi fixa till vår lilla möbel och nu börjar banne mig vardagsrummet bli riktigt representativt. Vi letar förstås fortfarande efter en tapet, men kör som det är så länge. Ska hänga tavlor i morgon och piffa lite.Så bra, nu har även Martin ett bekvämt ställe att se TV från....

Skoldags

Publicerad 2010-01-14 19:19:04 i Allmänt,

Sitter här med papper för val av skola till hösten för Arvid. Fattar inte. Vadå, ska små bebisar gå i skolan? Han har ju nyss börjat dagis. Ja, herregud, vad fort tiden går. Det blir alltså förskoleklass till hösten för modeoraklet.


Dagens tömningsrapport

Publicerad 2010-01-14 11:15:38 i Bröstcancer,

Hur lät det egentligen? Dagens tömningsrapport? Kan ge alla möjliga ekivoka och märkliga associationer. Men som ni vet, här handlar det om lymfvätska. Det har inte gått så bra för mig denna vecka. Tror att jag överansträngt mig och det straffar sig.

Förra tömningen: 3,5 dl på 8 dagar.

Dagens tömning: 5 dl på 9 dagar.

Det är meningen att det ska gå ner. Inte upp. Skit också.

Annars börjar jag komma tillbaka till livet. Min sjuka denna vecka har inget med mitt exbröst att göra, utan har bara varit helt vanligt risig, lite kass i magen, kanske ett litet virus som byggt bo. Tur att jag inte har farit runt och smittat alla. I morgon tänker jag i alla fall gå och jobba. Jag följer min sköterskas råd om att man kanske inte måste jobba 10 timmar om dagen utan ta det lite lugnare. Så jag får ju göra det. Följa hennes råd alltså. Mitt problem är ju att jag har en av-och-på-knapp. Jag är så där; allt eller inget. Men nu får jag lära mig ordet lagom. Åh, så jobbigt, jag har ju så mycket att göra.

Sjuk

Publicerad 2010-01-13 11:32:42 i Allmänt,

Ja, typiskt. Började jobba i måndags, gick hur bra som helst. På natten vaknar jag och mår kasst och det håller fortfarande i sig. Tror att det är någon typ av microinfluensa, fast inte mycket feber. Är stel i mitt sår och det känns som om jag gått tre veckor tillbaka i läkning. Inte skönt alls. I morgon träffar jag min sjuksköterska, får väl gnälla lite för henne.......

Jobbigt att må så här dålig när jag vet att det är två veckor kvar bara tills jag ska må riktigt dåligt. Känns som att det räcker liksom.

Känner mig gnällig och negativ. Men jag vet ju att det försvinner så fort jag mår bra igen.

Skridskoåkning - brrrrr

Publicerad 2010-01-10 19:22:16 i Allmänt,

Idag har vi varit ena riktiga frisksportare minsann. Märkligt, idag har det varit flera plusgrader, men ändå vääääldigt kallt. Men vi var modiga, vi trotsade kylan idag, vi gav oss ut i den karga vinterdagen.
Vi har åkt skridskor i Folkets park.

Vilket skämt. Har alltid varit hyfsat duktig på att åka skridskor. Inte jätteduktig, men absolut ingen katastrof, sådär duktig som man blir när man åker ett par gånger om året. Jag har ingen aning om när jag åkte sist, men det var nog mycket länge sedan. Jag har alltid haft tjejskridskor, såna där fina vita alltså. Inga problem. Idag åkte jag med hockeyrör. Herregud! Ja, jag tog mig ju runt, men mer var det inte. Martin åkte naturligtvis hur bra som helst, har inte heller åkt på sådär 20 år men som vanligt fixar han det direkt. Nils, inga problem. Arvid var ju också ganska kass, men han är ju så liten.

Med på skridkobanan hade vi sällskap av Mats och Jennie, och deras barn Nina och Simon. Nils och Simon var superkompisar förr, sedan har vi inte umgåtts på ca 2 år men nu har vi tagit upp kontakten igen och jag hoppas verkligen att det håller i sig.Modeoraklet i en helt normal svart Reima Tec overall (fast med tjejskridskor).Nils och Simon

Och nu är det kväll, Linda är här och nu ska vi ha Tacos, perfekt söndag mat med minsta möjliga engagemang.

Dagens outfit

Publicerad 2010-01-09 12:06:58 i Allmänt,Star Warströja från H&M (egentligen del av pyjamas)
Nitbälte också från H&M (så att tröjan "blusar" lite snyggt)
Melerade, typ stentvättade tights från Lindex (det är inte vi som köpt dem)
Mörkblå inneskor från Bopy (notera att tårna hänger ut, vilket är bra eftersom han haft dem sedan han var två år. Han älskar dessa skor eftersom de är "klackiga")

Avundsjuka

Publicerad 2010-01-08 18:45:47 i Bröstcancer,

Lilla grannen med familj åker till Kanarieöarna i morgon. Och jag är inte alls avundsjuk.

Jag tycker det är toppen med 10 minusgrader och lite fesen snö. Fast idag har det ju varit en fantastiskt blå himmel. Det var ju fint. Iskalla vinterdagar med hög, klar luft och blå himmel. Finns det något bättre? (Vem försöker jag lura? En vecka i något varmt land, med sol, sjyst pool, drinkar i baren och ingen mat som ska lagas kanske....).

Är lite kinkig idag. Har fått kallelser till Onkologen, Skiktröntgen och Skelettröntgen. Den 19/1, 21/1 och 22/1. Massor med kontrastvätska som ska sprutas in (i venen alltså) och drickas. Men bra är att jag väl förmodligen får min behandlingsplan när jag träffar Onkologen. Ungefär en vecka efter Onkologträffen kommer jag att komma igång med behandling, och även om jag gärna vill skjuta på det är det såklart bäst att börja så snart som möjligt.

Fick mail från min rumskompis (vid operationen) idag. Hon kommer att få samma behandling som jag. Vet inte detaljerna, men det ser ut att vara ungefär samma problematik som jag har. Så då får vi följas åt även där. Kan vara bra att ha någon att beklaga sig för som också är inne i det.

I kväll blir det patetiskt fredagkväll. Lasagne och Let´s dance!

Godkväll

Kostomläggning

Publicerad 2010-01-08 11:50:21 i Allmänt,

Och min nya nyttigare kost fungerar bra. Igår åt jag 1½ semla till fikat. Idag har jag bara ätit en halv. Så jag har dragit ner förbrukningen av semlor till endast en tredjedel. Jag har dock inte gått ner i vikt. Konstigt.

Det går framåt för mig.

Avatar

Publicerad 2010-01-06 19:28:07 i Allmänt,

Varit på lite matiné i eftermiddag, jag, Nils, lilla grannen och Alfred. Vi såg den 2 timmar och 40 minuter långa filmen Avatar. Och den var inte en timme för lång. Filmen i kombination med biografen Royal och 3D gav en optimal filmupplevelse. Härligt när man går från en bio och känner att det varit värt varenda krona. Men sen är jag också en sucker för kombinationen äventyr och ScFi. Jag gillade ju t.ex. Världarnas krig också. Men den här var 10 gånger bättre.

http://www.imdb.com/title/tt0499549/


Nöjd.

Nya äventyr på sjukhuset

Publicerad 2010-01-05 12:39:51 i Bröstcancer,

Har träffat min mycket trevliga sjuksköterska idag. Det var dags att tappa lymfvätska. Idag fick vi bara ut 3,5 dl och det över 8 dagar. Så det blir ungefär en halvering. En knapp a-kupa. Var inne en snabbis hos Veronica på Unica. Hennes kommentar var: Då har du gått ner lite idag då....
Det är positivt tänkande det!

Ringde onkologen idag också, jag känner att jag måste planera mitt liv. Kommer att bli kallad inom tre veckor. Högre prioritet var det inte på mig. När jag väl varit på läkarbesök tar det ungefär en vecka innan det blir dags. Så, jag har några veckor på mig att göra allt det där som ska göras..... Jobba, träna och skulle helst vilja hinna med diplomeringen i coachingen också. Hade varit skönt att bli klar med det. Men det känns ändå som om jag kanske skulle lägga det på is. Vi får se.

Igår kväll pratade jag med min favoritläkare. Mari alltså. Som vanligt mådde jag mentalt lite bättre efter att ha pratat med henne. Vi pratade om risken för spridning som ju är min största skräck. Spridd bröstcancer går inte att bota även om man kan leva länge. Mari tröstade mig med mina fantastiska värden (från blodproven alltså) som hon tittade på innan och menade att de inte indikerar några problem i kroppen alls. Och det är ju något att hålla fast vid.

Min sjuksköterska frågade idag om jag jobbade inom vården. Eh? Ja, hon tyckte att det upplevdes som det. Ah, nej, säg inte att jag är sådär jobbig med mina frågor och resonemang. Sen fick jag höra att hon tyckte jag verkade väldigt pigg (som en 80-åring?) och glad. Och det känns ju kul. Att man inte uppfattas som sju sorger och bedrövelser. Det gör ju inte världen bättre.

Kram på er och tack för idag....

Nu blir det våffelbak (ja, måste ju tänka på vikten..).Börjar tröttna på den här byggnaden.....

Shopping, middag och Björn Ranelid

Publicerad 2010-01-03 14:41:21 i Allmänt,

Idag har vi varit och shoppat på Unica som påbörjat sin vinterrea. Alltid kul att handla där, fina grejor, träffa lite folk och så.

Igår blev det halvspontan middag med de små grannarna. Efter Löjromstoast, Biff Rydberg och Marängswiss fick magen vad den tålde. Men gott var det. Vi gjorde något så ovanligt som att titta på TV tillsammans. Men endast för att vi ville se stjärnorna på slottet och för att det var Björn Ranelids dag. Vi älskar Björn Ranelid. Ännu mer nu efter programmet.

Har just ätit lunch. Rester i en överbliven påse jordnötsringar. Bra för vikten och mycket näringsrikt, tror att imunförsvaret stärks av det också. Eller......

Badrum

Publicerad 2010-01-02 17:46:28 i Allmänt,

Och så kommer det här då. Vårt badrum!

Badrum före:Mest nöjda var vi med gässen ovanför fönstret och mässingsspottarna. Toaborstlagret hade vi alltid högt upp pga att Nils var förtjust i att leka med sådana (ja, uppenbarligen när han var betydligt yngre!!!!) och därför fick vi ha borsten högt upp.

Samma vinkel efter renovering:Nu har vi både badkar och dusch. Och det badkaret är väl använt. Jag är så glad att jag inte lyssnade på råd om att inte sätta in badkar. En annan detalj jag är glad för är att vi lyckades trycka in en vattentank i väggen till toaletten, så mycket lättare att städa.

Ni vet ju hur dålig jag är på att lägga in bilder. Men okej, här kommer en bild på duschen också. Mycket spännande:Just det! En annan sak jag är glad för i vår badrum är värmegolv. Har aldrig haft det förr och tyckte inte att vi behövde det. Min man idiotförklarade mig, det är piss i Missisippi när det gäller den totala kostnaden men värt mycket. Åhhhh, det är så skönt.

Okej, här kommer en bild på vask och högskåp också, men nu får det vara nog minsann....Nyårsafton 2009

Publicerad 2010-01-01 16:26:55 i Allmänt,

Gårdagskvällen var vi hembjudna till grannarna. Det var också familjen Gustafsson. Ett litet sällskap, men ack så trevligt. Vi kom in på de mest ekivoka diskussioner. Och, då trivs jag ju så bra....Skål

Kvällens meny:

Förrätt: Gratinerad hummer med löjrom
Huvudrätt: Helstekt oxfilé med potatispuck och sallad med färska bär och chevre
Efterrätt: Cheesecake

Mums.Arvid gillar oxfilé. Fin i slipsen utanpå tröjan. Vad ska vi göra med detta barn och hans kläder....Jessica gjorde en tjusig salladEfter tolvslaget fick vi besök från andra sidan banvallen. Fruarna var väldigt trötta (så kallat...) och satt som slokande tulparner i soffan därhemma så dem fick vi inte nöjet att träffa.Sen skulle det trummas lite....

Tiden går ju fort när man är lycklig så vi var väl i hemma igen vid halv tre. Ungarna var pigga och alerta men somnade så snart de lade huvudet på kudden. Idag sov vi länge.

Hoppas nu att 2010 blir ett riktigt bra år.

Gott Nytt År!

Publicerad 2010-01-01 13:31:55 i Allmänt,

Måtte det nya året komma med liiite goda nyheter.

Puss och kram till er alla och tack för alla era kommentarer. Jag tycker mycket om att få kommentarer.

Idag ska vi bara slappa. (Ovanligt...)

Om

Min profilbild

Fluffy Molntuss

Här skriver jag om livet. Så som det är. Det är fyllt av man och barn, hus och hem, trädgård, vänner, resor, jobb, lite cancer och en del reflektioner. Välkommen in!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela