Fluffy Molntuss

Tolfte dagen

Publicerad 2008-11-30 22:19:46 i Allmänt,

Söndag 30 november 2008

Haft ytterligare en bra dag, gårdagskvällen tillbringade vi hos våra grannar och det gick hur bra som helst. Jag drack vatten, vatten och en kopp te medan de andra åt god middag, drack glögg, åt pepparkakor och lite choklad. Var lite sugen på att knycka en mandel, men icke, jag är ståndaktig. Jag är faktiskt väldigt nöjd med mig själv, och det är en skön känsla.
Jag har ökat på mitt vätskeintag till nästan 5 liter per dag. Det är mycket och det är täta toalettbesök. Men det sägs att det ska hjälpa till i viktminskningsprocessen. Och alla trix är välkomna.
Annars har vi idag haft en hel drös med ungar hemma hos oss, varit nere på vår julmarknad och julstädat hemma. Det är bra motion.
Nu är dags att gå och lägga sig, godnatt!

Dag 11 - Nu börjar det likna något

Publicerad 2008-11-29 17:09:16 i Allmänt,

Lördag 29 november 2008

Både gårdagen och idag har varit bra dagar. Visst är jag lite småsugen på en god middag. Men nu har kroppen anpassat sig och jag är inte svag eller hysteriskt hungrig. Ska till våra kära grannar ikväll och då ska jag dricka te till middag, trevligt. Sopporna tycker jag fortfarande är väldigt läskiga, så dem stjälper jag i mig så fort som möjligt.

Dag nummer nio - en mycket bättre dag

Publicerad 2008-11-27 21:48:35 i Allmänt,

Torsdag 27 november 2008

Hurra! Jag visste väl att det bara var en svacka igår. Har haft en jättebra och lång dag idag.  Började dagen med min vanliga promenad och på kvällen var jag på xtravaganzamöte och fick ventilera lite saker där. En av herrarna hade gått på helfart i fem veckor och berättade att han var ganska trött på det nu, men 12 kilo lättare. Vilket resultat, fast män går ju ner snabbare än kvinnor i vikt. Livet är orättvist. Han sa också att det tog honom 10 dagar att tappa hungerskänslorna så nu ser jag fram emot en hungersfri lördag. Jag har ingen ångest för helgen, förra gick bra, var helt ointresserad av det goda så nu bör det också gå bra.
Jag har insett att jag isolerat mig under den här första veckan, inte träffat lika mycket folk som jag brukar, att jag dessutom har mitt kontor hemma gör ju inte den saken bättre. Det är nog inte en slump att jag börjar må bättre just idag då jag arbetat hemifrån tillsammans med andra. Då blir man inte så fixerad vid varje hungerskänsla som uppstår.

Jag passa på och skicka en födelsedagshälsning i efterskott till min bloggvän Britt och heja på henne! Bra jobbat, en vecka till ända, vi ska fixa det här, eller hur?

Dag åtta - ett gnälligt inlägg

Publicerad 2008-11-26 17:45:48 i Allmänt,

Onsdag 26 november 2008

Jag mår inte bra. Jag är inte förkyld eller har några andra konstiga symtom. Jag mår bara inte bra. Förmodligen är det bara en svacka som jag måste ta mig ur. Det började på kvällen igår, kände mig helrisig. Morgonen idag gick hur bra som helst. Gick en rask promenad på 20 minuter medan jag pratade med min mamma i mobilen. Sedan hem och jobba. Med tanke på gårdagens svacka tänkte jag idag att jag skulle jämna ut blodsockret under dagen och därför fördela frukost och lunch på fyra mål. Så behöver jag inte bli så hysteriskt hungrig innan kvällsmålet. Sagt och gjort. Frukosten var faktiskt bra att dela på, en halv påse direkt när jag steg upp och en halv vid elvatiden. Men sen på eftermiddagen kom den här jobbiga tröttheten som jag gärna skyller på min diet. Jag känner mig helt slut. Både i skalle och kropp. Att jag är trött i ryggen kan bero på att jag börjat träna den och att jag inte är van. Och då borde det såklart bli bättre i morgon, eller hur. Det är nog väldigt viktigt att ta en dag i taget, hade jag inte gjort det hade jag nog gett upp direkt. När jag mår såhär kan jag inte inte i min vildaste fantasi föreställa mig hur det skulle vara att gå på denna diet i 10-15 veckor som jag sett många göra. Helt fantastiskt.

Veckovägning: minus 4,1 kg.

Sjunde dagen

Publicerad 2008-11-25 11:44:23 i Allmänt,

Tisdag 25 november 2008

För er som funderar på att börja med en liknande pulverdiet som Xtravaganza kan jag ge ett gott råd. Omedelbart när du sätter igång med dieten, börja då äta linfrö och/eller omega-3 för magens skull. Jag gjorde det inte direkt utan först när jag märkte att jag inte varit på toaletten på fyra dagar. Bättre sent än aldrig, men jag har aldrig i hela mitt liv varit så hård i magen, en inte särskilt trevlig upplevelse. Nog med skitsnack.
Jag drömde i natt att jag var iväg och hyrde en film; Huset vid sjön med Sandra Bullock. Vet inte varför, har aldrig sett filmen i fråga. Jag köpte även med mig en pizza och en påse godis. Väl hemma hinner jag äta tre tuggor av pizzan då jag drabbas av panik. "Nej, vad har jag gjort, jag får ju inte äta!" Snacka om att det undermedvetna talar till mig. Mannen kokade pasta igår och när det fastnade en liten pastafjäril i durkslaget var jag en sekund ifrån att stoppa den i mig. Men gjorde det inte. Det är ganska intressant så mycket rutin det finns i matbeteendet.
Idag mår jag annars bra (förutom det där med magen då). Var ute på förmiddagen och promenerade. Inget optimalt väglag just nu med ömsom snö ömsom is på både trottoar och väg. Men jag gjorde så gott jag kunde. Jag blir väldigt varm och andfådd nu av mina promenader.
Idag är det en vecka sedan jag åt sist. Känns väldigt konstigt, men jag är också väldigt nöjd med mig själv, att jag har klarat en första vecka och att jag verkligen gjort vad jag föresatt mig. Är annars ganska duktig på att ge upp om det blir för jobbigt. Fördelen med denna diet är att man har stöd från Xtravaganza, men även stöd från alla vänner och familj som man kan beklaga sig för. Tror att det är ganska bra att prata om att man ska gå ner i vikt för man får lite press på sig då. Min finkänsliga svägerska Linda sa till mig när jag beklagade mig att "Nu får du fan fixa det här. Du kan vara så här tjock." Hon har rätt, och med tanke på att hon själv gjort en viktresa har jag all respekt för hennes åsikter.

Sjätte dagen

Publicerad 2008-11-24 22:41:33 i Allmänt,

Måndag 24 november 2008

Vaknar naturligtvis jättehungrig. Även idag kändes det jobbigt att stiga upp därför att energinivån var så låg. Som tur är har jag ett väldigt snällt och lätthanterligt litet fyraårigt barn vilket gör att morgonrutinen blir uthärdlig. Och jag tycker att jag mår bra efter att jag tagit morgonens första drink. Under dagen har jag haft många svackor men det har blivit mycket bättre så fort jag "ätit". Egentligen är det lite märkligt att man kan må så bra på så lite föda. Men sen har jag generöst med fettvävnad att nära mig på. Dock är jag hungrig hela tiden, men med variation. Ibland är jag lite hungrig och ibland är jag jättehungrig, men hungrig det är jag, hela tiden.
Motivationen går också upp och ned. När den går ner får jag plocka fram en episod som genast gör att jag vill kämpa på. I dag kom jag att tänka på när lillebror står med en tunika i handen och frågar om jag inte ska ta på mig den. Jag trivs inte med den och tänker ge bort den, vilket jag också sa till honom. Då svarar han: "Aha till någon annan, som är tjock." Det härliga med barn är att det inte finns några värderingar i ett sådant uttalande utan det är bara sanningen. Oavsett så vill inte jag vara tjock.

Dag fem

Publicerad 2008-11-23 19:41:24 i Allmänt,

Söndag 23 november 2008


Jag tyckte att Bettan (syrran) skulle gå med i Xtravaganza, hon behöver ju faktiskt bli av med femton kilo. Hon var tveksam. Då slog vi vad. Om jag har gått om henne (neråt såklart) i vikt till jul ska hon också börja. Detta innebär att hon inte får gå ner något alls och jag måste tappa 11 kg. Det är fullt möjligt, men då måste jag verkligen uthärde dessa soppor. Fast om man tänker efter är det ju en väldigt kort tid i sitt liv, då borde man verkligen kunna satsa, eller hur. Fem ynkliga veckor då jag kommer att komma över mitt sockerberoende, tappa 10 kg, krympa min magsäck och börja längta efter sallad. Och vid närmare eftertanke så är det idag bara fyra veckor kvar! Jag ska klara av det! Idag var det tufft att stiga upp för jag är så fruktansvärt hungrig och dränerad på energi på morgonen. Jag kanske ska be min käre make att servera en shake på sängen. Undrar om han går med på det.... Jag har upptäckt att det finns två kristillfällen på dagen. Morgonen och kvällen. Om man är medveten om problemen och gör sitt bästa för att göra det så smidigt som möjligt borde ju sannolikheten att lyckas öka. Så därför måste jag övertala Martin att ge mig frukost på sängen! Annars tycker jag att jag mått bra idag. Hungrig som vanligt men ändå ok. Har till och med kört styrkeövningar för ryggen medan mannen gjuter en trappa. Nej idag har varit en riktigt bra dag även om det går upp och ner.

Dags för Xtravaganza

Publicerad 2008-11-23 00:01:19 i Allmänt,

Tisdag 18 november 2008

Nu är det dag för en förändring


Har varit och skrivit in mig på Xtravaganza för nu har jag tagit ett beslut, nu är det dag att tappa mina förhatliga kilon. Jag läste igenom det jag skrev tidigare och inser att jag skrev det för ett och ett halvt år sedan och först nu har jag tagit tag i det på riktigt. Skandal. Men bättre sent än aldrig. Jag vägde i alla fall in mig på 90,5 kg och har en fettprocent på 42. Det är inte bra... Men nu blir det förändring. I morgon börjar första fasen då jag ska börja med deras soppor för att gå ner snabbt till en början så att jag hittar motivationen. Det ska bli mycket intressant att se hur det går. Men jag har bestämt mig. Det känns verkligen att det kommer att gå bra. Har jag dessutom lagt ner så mycket pengar på ett viktminskningsprogram med vår ansträngda ekonomi måste jag bara klara det.Onsdag 19 november 2008

Första dagen


Dag ett på soppa har gått hur bra som helst. Chokladtoffe helt ok, jordgubb ok, kyckling - jag trodde verkligen att jag skulle kräkas. Så den tänker jag inte fortsätta med. Vad sjutton, i värsta fall får jag väl köra choklad hela tiden. Min plan är ju att jag ska hålla på med detta i fem veckor, tänkte sluta söndag innan jul så att jag kan vara social till jul. Martin ringde och berättade att vi blivit bjudna till hans kollega på lördag, han fick komma med en vit lögn och säga att vi inte kunde. Känns helt omöjligt just nu att gå bort på middag och inte äta något, i synnerhet till människor man inte träffat så mycket innan. Hur mår jag idag.... Bra, känner mig ganska pigg. Har dock spänninghuvudvärk som inte har något med dieten att göra.Torsdag 20 november 2008

Dag två


Det var lite jobbigt att få iväg lillebror till dagis idag. Har inte samma ork. Men det ska ju bli bättre när jag väl kommer in i den berömda Ketonfasen. När det nu månne bli. På kvällen var det Xtravaganzamöte tillsammans med vår ledare och ett gäng andra tjockisar. Fast de som var där var ju inte jättetjocka precis. Några undrade jag verkligen vad de gjorde där.. Ganska meningslöst möte, men det kan nog vara bra att träffas och prata. På kvällen sen när jag kom hem, stod i köket, kände doften av en värmd lasagne och förberedde en shake, kändes det som om jag ville gråta lite. Jag drog i mig shaken och sen var det lite bättre.Fredag 21 november 2008

Tredje dagen


Fredag, tredje dagen, nu borde väl ändå ketos inträda snart. Idag var det tufft. Hade spänningshuvudvärk igen. Konstig värk i mitt onda knä och i höfterna ner mot lårmusklerna. Tänke att det kanske kan vara gifter och annat som går ut ur kroppen. Men det som är konstigt var att jag var mer sugen på korvstroganofen Martin lagade till barnen och sig själv än den stora godispåsen som barnen gick och handlade. Kände mig faktiskt tämligen ointresserad. Gick och la mig med två värktabletter för nacken och blev insmord med tigerbalsam. ZZZZZZZLördag 22 november 2008

Fjärde dagen


Det är något helt fantastiskt vad jag kan kissa på en dag. Försöker dricka de rekommenderade tre till fem literna om dagen. Jag kan säga att jag är nöjd om jag klarar två och en halv. Har ont i musklerna idag också men inte i närheten av gårdagen. Däremot så har jag blivit svag, bäddade sängen med ansträngning på morgonen. Förstår inte hur sjutton jag ska kunna träna också. Men det är klart om jag bara ligger still.. kommer ju mina muskler förtvina. Kände mig väldigt hungrig på morgonen och börjar undra när hungern ska dämpas. Hungern liknar den hysteriska känslan man har när man är på väg hem, inte har bestämt vad det blir till middag och trycker i sig en choklad på vägen... Lite jobbigt att ha det dygnet runt. Huvudet känns klart men kroppen är trööööt. Det är intressant, när jag känner mig helt utmattad och superhungrig så hjälper det faktiskt att ta en shake. Men de är inte goda, jag skakar dem och stjälper dem ner i min strupe på kortast möjliga tid. Det är tråkigt med matfri lördag. Man inser verkligen vilken social bit maten är. Som tur är har jag friplanerat mig fram till jul. Kommer att ha en pysseleftermiddag med onsdagsflickorna på andra advent, det blir bara fika då, så det bör inte vara något problem. Har redan bokat Linda till att göra lussebullarna. Sedan är det då Arvids kalas som kommer att bli en lunch. Känns lättare så. Ibland tvivlar jag på om jag verkligen kommer att fullfölja alla dessa veckor för det är verkligen tufft, föruom konstiga symtom i kroppen och en ständig hunger, är jag torr i munnen och skulle inte själv vilja känna min egen andedräkt. Men jag har bestämt mig för att ta en dag i taget. Inte tänka veckor utan dagar. I morgon är det faktiskt bara fyra veckor kvar och det känns positivt. Jag vägde mig idag, minus tre kilon och fyra cm i midjan. DET motiverar faktiskt väldigt bra. Jag har en målbild till jul, att när jag kommer upp till Bettan på julafton kommer alla att häpna över hur mycket jag gått ner. Jag beräknar att ha gått ner 10 kg till dess. Vilket innebär att jag kommer att ha en mycket liten garderob. Hurra! Fast jag undrar fortfarande: Ketonfasen, var är du?

I maj 2007 skrev jag detta

Publicerad 2008-11-22 23:54:45 i Allmänt,

Varför äter jag?


Ja, det naturliga svaret på frågan är klart; för att överleva. Men utöver det. Varför äter jag det jag inte behöver för att må bra och ha energi? Det är som en drift att stoppa i sig så mycket att det gör ont i magen. Och varför blir inte magen full av grönsaker utan av sockerbomber.


Jag äter (när jag talar om äter menar jag skräp) när jag vill ha det mysigt, när jag är förkyld, när jag är trött och när jag är uttråkad eller i sociala sammanhang. En viktig faktor är också att jag kan, skräpet finns tillgängligt och jag kan inte ge upp tanken på det förrän det är slut. Ibland äter jag så att jag ska få slut på skräpet, så att jag kan sluta tänka på det.


Vad var det som hände för fem år sedan när jag blev fet? Jag kan inte skylla på barnen. Fetman kom två år efter första barnet och när jag väntade andra barnet gick jag ner i vikt. Jag vägde mindre när jag kom hem från BB än när jag blev gravid. Nej, jag var inte duktig, jag var ju inte sugen helt enkelt, det fanns ingen lust att vräka i mig när jag var gravid. Har nu lyckat gå upp de fyra kilon som jag gick ner under lunginflamationen och hur gick det till? Enkelt, med glass och choklad. Hur kan man slösa bort en så efterlängtad viktminskning? Inte så många kilon ner, man tillräckligt för att det skulle märkas. I fyra år, min graviditet borträknad, har jag haft dåligt samvete för varenda tugga jag tagit som inte varit "mat". Ändå har jag inte slutat äta. Jag tänker: I morgon kommer jag att sluta, då har jag ätit upp all glassen i frysen. Bäst att jag tar en till så att de tar slut någon gång...... Jag har dessutom börjat läsa boken "Gå ner i vikt med kognitiv beteendeterapi". Intressant bok eftersom jag har full koll på vad jag gör för fel och vet precis hur jag ska göra för att det ska bli rätt. Ändå gör jag det inte. Det sitter inne i huvudet.

Välkommen till min nya blogg!

Publicerad 2008-11-22 23:34:08 i Allmänt,

Min blogg kommer att handla om mig och min kamp mot övervikten. För sju år sedan blev jag tjock. Det kom över mig ganska snabbt. Min stora son var två år och drog hem förkylningar från dagis vilket inte drabbade honom men däremot mig. Det var också då som fetman slog till. I sju år har jag tänkt att jag ska gå ner i vikt , tydligen har jag inte varit redo innan eftersom jag först nu har satsat helhjärtat. Mitt första inlägg här är ett klipp från min dagbok för 1½ år sedan.

Om

Min profilbild

Fluffy Molntuss

Här skriver jag om livet. Så som det är. Det är fyllt av man och barn, hus och hem, trädgård, vänner, resor, jobb, lite cancer och en del reflektioner. Välkommen in!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela