Fluffy Molntuss

Inte mycket aktivitet på denna bloggen.....

Publicerad 2009-05-27 22:19:18 i Allmänt,

Oj vad veckorna går, jag hinner inte med. Fem veckor till semestern och jag som ska hinna så mycket innan dess.

I långhelgen som gick var det slutfinish på vår nya uteplats. Nya pallkragar är satta på plats med singel emellan, dock ingen jord i lådorna, det får jag fixa till helgen. Sedan ska det sås. Purjolök ska vi ha, det är så bra, kan man skörda hela vintern. Det var inte länge sedan jag tog in den allra sista. Förra året sådde jag även rödbeter, en hit. Broccoli går jag inte på igen. Ruccola är perfekt att bara gå ut och klippa när man behöver. Annars kör jag det traditionella i år; morrötter och rädisor. Aldrig fel. Jag skulle vilja odla sparris i en låda, det tar några år men vore kul att ha.

Annars var vi ute på IKEA, de har ju ganska fina och prisvärda utemöbler. Vi var intresserade av två olika varianter till vår nya uteplats. Tror ni inte att borden i båda seten var slut. Jaha, så nu får man fundera på alternativ. Nu är vi inne på vitlackade korgstolar, den varianten som är riktigt bekväm att sitta i så att det blir ett ställe man vill sitta lääänge på.

Till helgen är det dags för cykelfest på lördagen och släktgolf/lunch på söndagen. Fullt upp alltså. Cykelfesten blir som vanligt spännande. Intressant att se vem man kommer hem till och vem som kommer hem till oss. I år har vi fått uppdraget att servera efterrätt. Så det gäller att ha städat, man vet inte vem som hamnar i vårt hus. Vore mysigt om vi kunde sitta ute i år, men vädret är ju som vanligt oförutsägbart och opålitligt.

Nä, nu är det godnatt. Jag är sååå trött när jag kommer hem från jobbet. Är egentligen helt knäppt att vara hemifrån varje dag i 10 timmar. Men jag gillar ju att jobba, det jag inte gillar är att tvätta, städa osv.....

Klotter

Publicerad 2009-05-13 23:17:50 i Allmänt,

- Vem är det som har klottrat på trappan, undrar pappa.
- Inte jag, svarar Arvid.
-Hm.


Bildbeviset.

Fet

Publicerad 2009-05-12 09:14:13 i Allmänt,

Vägde mig i morse.
Katastrof!

Nu måste jag lägga upp en strategi snarast......

Ansvarsfull

Publicerad 2009-05-11 16:02:46 i Allmänt,

Klockan är tre på eftermiddagen då det ringer på min mobil. Det är äldste sonen som ringer från fritids för att berätta att han ska ut och cykla med Alfred och Ella.
- Ja, säger han, så jag kan inte gå och hämta lillebror. Bara så att du vet.
Det händer ju att vi ber honom springa in och hämta eftersom vi bor granne med dagiset. Det kan vara när man sitter fast i trafiken och det handlar om att vi är fem minuter för sena för att hämta. Men usch, stackars barn, tar han för mycket ansvar när han till och med tänker på det när han ska ut med kompisar. Min stora gulliga lilla unge.....

Ölandssten

Publicerad 2009-05-10 00:08:26 i Allmänt,

Äntligen är jakten på ölandssten över. Vi har fått, observera utan att betala, ca 20 km sten av en familj här i Vellinge. Hittade annonsen på Blocket. Men så tjocka stenarna var, och tunga. Tre lass körda hittills och 1½ till i morgon. Vi har kört hem stenen, lagt ut den på uppfarten, sprayat den med algmedel och sedan högtryckstvättat den. Det tar lite tid. Speciellt som jag efter hand hittar andra ställen att tvätta när högtryckstvätten ändå är framme. To be continued......

Vad ska vi ha stenen till? Jo, vi ska göra en ny liten uteplats i trädgården där vi kan fånga dagens sista sol. Valet av ölandssten är dels barndomsminnen men också att när man lägger den behöver det inte vara så väldigt perfekt som med till exempel byasten. Det blir nog bra. Nu måste vi bara gräva ut lite till, vi hade inte räknat med att stenen var så hög. Och sen måste vi handla stenmjöl att lägga den på.

Lugn och skön lördagkväll hemma. Linda har varit här. Vi har grillat fläskfilé och starka korvar och till det en risotto. Enkelt men väldigt gott. Vi är barnvakter idag till Alfred och Ella eftersom deras föräldrar är på bröllop. Nu sover alla barn och mannen, jag tittar på film "Rachel getting married".

Duktig

Publicerad 2009-05-07 20:53:31 i Allmänt,

Har tränat Indoor Walking på vårt nya gym, Energi Center. Perfekt träning för mig. Jobbigt men mycket bra. Där fick benen vad de tålde. Skrev upp mig på nytt pass direkt. Kan man ha det bättre, två minuters promenad bort, nu finns det inga ursäkter längre. Har dessutom upptäckt att Xtravaganza ligger bra till i Lund och att jag få lov både att handla och träna där om jag vill.

Godkväll

Regn, regn, regn

Publicerad 2009-05-07 09:29:14 i Allmänt,

Vi hade ju ett fantastiskt fint väder i helgen. Firade svågern som fyllde 50, firade mannen som fyllde 42 och systern som fyllde 46. Så det var kalas i dagarna tre.

Vilken trevlig fest svågern hade fixat till då.
Vi började klockan 15.00 med samling på stranden nedanför hotellet där festen skulle vara.



Sedan for vi vidare till Hemmeslövs gård där vi utkämpade en gårdskamp. Fraktades ditt med militärfordoni konvoj.



Vi delades upp i sju olika lag med ca sju personer i varje. Och sedan började kampen. Ett mycket trevligt sätt att lära känna folk när man som jag (vi) inte kände så många på kalaset. Vi hade superroligt. Vi blev matade med öl, jägermeister, chokladbollar och chips. Nyttigt. Mannen gjorde en storartad insats i klättring.



Klockan sex var det meningen att vi skulle fraktas hem (vi åkte dit i gamla millitärbilar) för att snabbt göra oss fina och vara på fest klockan sju. Den planeringen gick inte så väl. Klockan var en bit över sju innan vi kom från gården. Så, snabbt hem och fixa till sig. Systerdottern av chaufför, så hon körde skytteltrafik mellan lokalerna. Middagen och efterföljande fest hade vi på Hotel Riviera där det serverades en maffig buffé och hölls många, långa och mycket roliga tal. Kanonfest. Så trevlig att jag glömde bort att jag var jätteförkyld och allergisk.

På söndagen kom i princip alla gäster förbi systern och svågern för att få en nygrillad hamburgare till lunch innan de sedan for vidare. Vi satt i solen och jäste någon timme, innan vi drog oss hemåt till våra små barn som väntade ivrigt. De blev passade av våra grannar. Superbra, nästa helg är det vår tur. Det är så bra med utbyte. På kvällen gick jag och la mig tio i nio. Så pigg var jag. Sov gott gjorde jag...

Ja, det var det vackra vädret det. Men nu är det bara regn, regn, regn. När den första regnskuren kom var min reaktion positiv. Man tänker ju på trädgården och så, men nu tycker jag faktiskt att det räcker. Fast, hm, om jag går ut i kväll och gödslar gräset så slutar det förmodligen att regna och bli strålande sol...... Kanske ska göra ett försök.

Årets första sommarvecka

Publicerad 2009-05-01 23:33:09 i Allmänt,

Första maj idag. Vi har sprungit runt som skållade troll under dagen för att förbereda kalas för mannen. Han fyller 42 år på söndag, men vi är inte hemma då så då fick vi ta det idag. Superfint väder, riktigt sommarväder faktiskt. Som vanligt dukade vi ute. Det gör vi varje år när han fyller år. Man kan lita på vädret i början av maj, det kan man inte senare under sommaren. Tyvärr.

I morgon bär det av till Båstad och svågerns 50-årsfest. Det blir nog ett riktigt bra kalas. Vi ska börja med typ femkamp ute på Hemmeslövs herrgård och sedan middag och fest på Riviera. Vi har köpt en luftballongsfärd till svågern, hoppas han inte har höjdskräck.... hm.

Förra helgen var vi iväg på romantisk weekend i Stockholm. Vi gick så mycket att jag hade allvarlig träningsvärk i vaderna både i måndags och tisdags. Jag kunde knappt gå av planet på söndagkvällen. Märkligt, men förmodligen är det backarna jag inte är van vid, här är ju allting så platt. Nåväl, vi strosade runt i stan, fikade, gick på Nationalmuseet, shoppade, var på bio och såg Boat that rocked (rolig och helt ok). Vi bodde på Clairon hotel Sign som ligger nära Centralstationen. Fantastiskt fint hotell. Helt nybyggt och inrett bara i designklassiker som Sjuanstolen, Svanenfåtöljen och Äggetfåtöljen, idel Arne Jacobsen. Så stilrent och fräscht. Vi stannade två nätter, anlände på fredag em och åkte hem först vid 22tiden på söndagkvällen.

Martin och hotellet


Så fräscht rum

Det var en kort arbetsvecka och det känns skönt at få några extra lediga dagar. Egentligen vill jag mest vara ute i trädgården och arbeta med våra projekt. Men det blir en väldigt social helg och vi får helt enkel arbeta vidare näst helg. Då är vi helt fribokade, ska bara passa våra små grannbarn på lördagen, det är allt som är bestämt. Och det är inte precis ett jobb. Vi passar dem då och grannarna passar våra i morgon. Superbra arrangemang.

Godkväll......

Om

Min profilbild

Fluffy Molntuss

Här skriver jag om livet. Så som det är. Det är fyllt av man och barn, hus och hem, trädgård, vänner, resor, jobb, lite cancer och en del reflektioner. Välkommen in!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela