Fluffy Molntuss

Sådär bara en lördag

Publicerad 2011-08-21 00:23:46 i Allmänt,

Vi sitter vid köksbordet. Jag och mina småkillar. Vi pratar tjejer. Försöker tala för stora sonen att våga fråga den där tjejen som han gillat i snart tre år. Frågar lilla sonen om han gillar någon tjej (eller kille för den delen). Varvid han bestämt säger: Jag är singel". Jajamensan. Han är sex år och en obunden man.

Igår var vi på årets första kräftskiva. Det var mycket musik, sång och skratt. Underbara människor. Och nu är det lördag kväll och mannen är på konsert tillsammans med grannen och ser på den andra grannen. Komplicerat. Jag har valt att ta det lugnt. Lite film och lite surf. Håller just nu på att läsa om binjurar. Spännande va?

Åh, vilket party!

Publicerad 2011-08-17 23:55:13 i Allmänt,

Kommer ni ihåg Peter Sellers i Åh, vilket party! från 1968? Hur många gånger har man inte skrattat åt "Birdie nam nam" och oväntade toalettincidenter. Jag var visserligen inte född när filmen hade premiär men den har ju visats otaliga gånger på TV så jag tror ingen, oavsett generation har lyckats missa den. Idag tror jag mer att man fascineras av dekoren och kläderna. Väldigt retro idag (högsta mode då såklart).

Men vänta nu. Rubriken skrev jag för att jag ville berätta om en riktigt härlig fest jag var på i helgen, inte för att minnas en gammal 60-talsrulle. Jag skriver en sak och sedan börjar det bubbla ut helt andra saker i hjärnan.

I lördags firade vi Åse som fyllt 45. Hon hade ställt till med en hejdundrande fest som hördes över nejden (fick jag höra av andra bekanta). Underbar stämning, dans, galenskap och fyrverkerier. Klockan två höll jag till, sista gick hem halvfyra.


Lördag morgon

Publicerad 2011-08-13 11:31:06 i Allmänt,

Sitter i morgonrock. Håret står åt alla håll. Hopplösa hår, men glad att det finns. Har precis mixat en bärsmoothie som jag stoppat ett sugrör i. Det är en isande kall smoothie. Väldigt kall. Jag får sån där kylont i kroppen. Det är ganska lugnt i huset (allting är relativt) och i kväll är det fest hos lilla grannen. Och bäst av allt: Jag fick sova tills jag vaknade kvart över nio.

Varför är lördagmorgnar så mycket skönare och så njutbara efter en arbetsvecka?

Jag började ju min vecka på jobbet med en känsla av att vilja dunka mitt huvud i något mindre mjukt. Det fortsatte under veckan för att avslutas med lite mindre kaos. Stress på jobbet i kombination med enorm trötthet ger definitivt sämre effektivitet. Jag har varit tvungen att avsluta varje arbetsdag med en tvåtimmars vila innan jag sedan kunnat hålla kväll med familjen. Det är inte helt normalt.

Vad som inte heller är normalt är att ha varit iväg och gjort en skiktröntgen på sin hjärna. Eller ta prover på sköldkörtel, B12, järn och lite annat. Jag konsulterade min husdoktor i början sommaren och efter dessa undersökningar ska jag prata med honom på onsdag i nästa vecka. Så får vi se. Valde att gå till min husdoktor eftersom han är mer intresserad av helheten, av välmåendet än mina -ologer. Min kardiolog strävar efter maxdos på betablockerare. Jag klarar inte det. Jag ägnade halva semestern åt att gå i dvala. Min onkolog är inte jätteintresserad av det generella måendet. Han är inställd på att motverka näring till eventuella cancerceller. Och det är ju såklart bra. Men man ska ju leva också, inte bara överleva.

To be continued......

Slut på semestern

Publicerad 2011-08-08 20:37:16 i Allmänt,

En dag på jobbet och jag vill redan dunka huvudet i väggen (eller i skrivbordet).

Det är en helt ny dag i morgon. Sägs det.

Österlen

Publicerad 2011-08-07 22:16:03 i Allmänt,

Vi avslutar semstern med en dagstur till Österlen. Hade förhoppning om loppisfynd. Kom hem med fyra gafflar och fyra knivar i nysilver. Inte fy skam, men var var alla de där skavda gamla möblerna som bara längtade efter en kärleksfull hand.

Lunch i Skillinge, en underbart god varmrökt lax, och sedan vimsade vi runt därifrån och till Trelleborg. Promenerade ut på Sveriges sydligaste plats och jagade mördarsniglar i ängsgräset.
Favoritgodis

Publicerad 2011-08-04 18:00:00 i Allmänt,

Sommarens favoritgodis är mintstång. Alltså, lakrits med mint i mitten. Kan komma i alla möjliga storlekar, korta och långa, smala och tjocka, men alla är de lika goda.

Mintstänger och sommar hör på något magiskt sätt ihop. När jag var liten kunde man köpa fem stycken i en förpackning där de låg sida vid sida och av någon anledning associerar jag det till sommar, trätofflor och vårt sommarställe vid Ringsjön.

Märkligt det där, att fastna för något under en period och sedan inte bry sig efter det.

Mintstång
Mmmmmmm

Tornerspel

Publicerad 2011-08-04 16:36:39 i Allmänt,

Begav oss till Glimmingehus på onsdagskvällen. Hade vi varit smarta hade vi åkt i riktigt god tid så att vi kunnat besöka alla mysiga antikhandlare på vägen. Nu var vi inte riktigt så begåvade så vi fick mest sukta längs vägkanten.

Anledningen till att vi fick för oss att sticka mot österlen sådär på kvällen var att det var tornerspel vid Glimmingehus. Familjen Gustavsson kom med den strålande idéen och vi var inte sena att följa med.

I väntan på spektaklet picknickade vi på köbekylling och pastasallad, ljummen baguette och kall tzatsiki. Sedan smällde det till och torneringen började. Fina hästar och fina kläder i ett underbart fint väder utanför ett slott där man verkligen kan höra historiens vingslag. Vi var ju som sagt inte jättetidigar så vi fick slå oss ner i skuggan. Nästa år. Då ska vi minsann hamna på solsidan!


Det vinnande ekipaget


Glimmingehus


Också det obligatoriska kollaget....

Tillblivelsen av en boxbomshäck

Publicerad 2011-08-02 16:42:06 i Allmänt,

Jag är verkligen av eller på. Igår gick jag på sparlåga hela dagen. Idag skulle det skapas, en boxbomshäck. Nu är det så att jag ju har en alldeles egen slav som är så hjälpsam när jag får mina idéer. 

"Jag fattar ingenting", säger han. "Jag förstår inte alls hur du tänker här. Men det brukar ju bli bra."

Tack för det.

Planen idag var att medelst klipp från befintlig boxbomshäck skapa en ny. Den nya häcken ska kanta min kommande bärplantering.

Så. Häcksax fram. Häck klippes. Större klipp förbereddes sedan för plantering. Dvs: Endast halvt förvedade klipp fick vara med. Bladen av på 2/3-delar. Sedan grävdes en ränna (det var här slaven kom in) som fylldes med sandblandad planteringsjord (det var den sandlådan det) som vattnades ordentligt. Sedan trycktes klippet ned med några centimeters mellanrum. Tanken är att det ska bli en L-formation på häcken. Stora L alltså, idag hann vi bara med lilla.

Efter arbetet var klart fick man lägga sig i solstolen. Det var skönt.


Till höger om "häcken" ska det bli bärträdgård alltså.....

Semester

Publicerad 2011-08-01 21:41:42 i Allmänt,

Det är precis så här det ska vara på semestern. Det är honom väl unnat efter damsugning, gräsklippning och annat slavarbete.

På tur med töserna

Publicerad 2011-08-01 21:32:36 i Allmänt,

Blev upplockad kl. 11.10. Jösses, hur skulle jag hinna det. Jag som inte går och lägger mig förrän det blivit ny dag och definitivt inte stiger upp innan halvelva. Nåja, jag lyckades vara i tid. Färden gick mot okänt mål.

Först var vi ute på Slättarps Gård. Oj, så mycket fint det fanns där då! Jag shoppade lite grand, men höll mig förhållandevis lugn.
Sedan tog chauffören oss vidare för mat. Ja, nu var jag riktigt hungrig. Vi hamnade på Three Lily Buds i Räng. Charmigt ställe! Vi satt i ett orangeri med vin klättrande över våra huvuden och utsikt över slätten.


Små flickor - stora fåtöljer

Allra sist hamnade jag på Hallongården. Här köpte vi fika som vi bar ut i trädgården i korgar. Allt är gjort av hallon. Utom kaffet då uppenbarligen.... Köpte hallonvinäger och hallonmuffins. Det intogs dock vid två olika tillfällen.

Fyra timmar senare var jag hemma igen. Martins kommentar: Jag trodde bara du skulle äta lunch......

Tack Jennie, Marianne, Annelie, Åsa, Alice, Anna och Mia för en härlig dag.

Om

Min profilbild

Fluffy Molntuss

Här skriver jag om livet. Så som det är. Det är fyllt av man och barn, hus och hem, trädgård, vänner, resor, jobb, lite cancer och en del reflektioner. Välkommen in!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela