Fluffy Molntuss

Klassfest och kalas

Publicerad 2011-06-23 09:25:13 i Allmänt,

Jaha. Så var det torsdag. Och slutet på denna vecka närmar sig. Jag tycker tiden går så fort. Har hört att den går fortare och fortare ju äldre man är. Det kan nog stämma. Tyckte jag han med så mycket mellan 20 och 30. Perioden 30-40 gick nog lite fortare men nu, efter 40, tycker jag att tiden swischar förbi. Motsträvigt spjärnar jag emot nästkommande nolla. Fast det är ju ganska långt dit. Åtta år närmare bestämt.

I lördags hade vi klassfest för våra små nollor. De som ska börja riktiga skolan, i ettan, till hösten. I klassen finns 17 barn, endast sju av dessa med familjer dök upp. Men vi hade väldigt trevligt ändå. Nu fick vi ju möjlighet att verkligen prata.

Vi ordnade klassfesten tillsammans med en annan familj. Vi var hemma i deras trädgård och hade redan på fredagen satt upp ett jättestort beduintält. Jösses vilket jobb, men stort och rymligt var det. 60 kvadratmeter, stor som en tvårumslägenhet. Vädret har ju varit lite ostadigt, men med ett sådant jättetält behövde man inte stå ute i regnet precis.

Vi började med en omgång brännboll. Riktigt kul. De här små sex- och sjuåringarna är riktigt duktiga. Det märks verkligen att de börjar bli stora. Efter det var det mat. Eftersom vår medarrangör är kock, så blev det hög klass på maten. Och mycket. Så mycket att vi var tvugna att äta lunch där dagen efter också.

Efter lunchen på söndagen for vi iväg för att gratulera lilla svärmor.

Vissa helger känns bara som om de far iväg. Inget blir gjort hemma. Men trevligt är det.

Ärliga Hanna

Publicerad 2011-06-13 17:51:00 i Bröstcancer,

Kommer ni ihåg Hanna. Den enda tjejen i Arvids klass som han stod ut med. Hon som var "snäll och ärlig och inte la löjliga lappar i killarnas fack där det stod: Jag älskar dig".

Hanna var hemma hos oss och lekte efter fritids en dag. När hon går förbi mig ute i köket säger hon:

- Arvid säger att du har en låtsastutte.

Varvid Arvid börjar bortförklara.

Ungar är härliga. Här smygs det inte. Här talas det inte bakom ryggen.

Ytterligare en 40-åring

Publicerad 2011-06-13 16:47:00 i Allmänt,

I lördags gratulerade vi Anders som fyllde 40-år. Och jag glömde minsann kameran.

Jennie hade ordnat en överraskningsfest till honom. Först blev han dumpad på ett paint-ball-ställe. Där fick han uthärda tre varma timmar tillsammans med killkompisarna. Sen, när han kom hem, blev det surpriseparty. Kul.

Vi gick hem hyfsat tidigt men tydligen hade det urartat framåt tretiden då resterande av sällskapet hamnade i poolen. Som det kan gå.

Och jag cyklade. Ja minsann. Både dit och hem. Jag gillar ju inte att cykla och gör det en gång om året ungefär. Men det är faktiskt praktiskt och väldigt härligt en ljum sommarkväll.

Tjejmiddag

Publicerad 2011-06-06 15:48:18 i Allmänt,

Vi började dessa fem dagar med att bjuda bort oss, till våra nya grannar på onsdagen och till våra barns vänner på torsdagen. Men på fredagen, då var jag, Jennie och Annelie som bjöd på tjejmiddag. Vi var hos Jennie, hon har pool. Riktig pool. Men det var ändå ingen som badade. Vi åt och åt och drack och snackade. Mycket. Härligt gäng!


Annelie och Annelie


Eva och Helena


Jennie och Veronica


Cissi


Johanna och Irene

Av någon underlig anledning lyckades jag inte få till en bild på mig själv, Åsa och Annika.

Långhelg

Publicerad 2011-06-05 10:52:21 i Allmänt,

Så avslutades då denna underbara långhelg med blixt och dunder. Två små pojkar har legat i vår säng och darrat under täcket. Kanske mest den lille då. Den store tycker det är lika fascinernade som jag med åska. Lite läskigt är det dock, han står gömd bakom gardinen och tittar ut på himlafenomenet.

Nu sover de små. Det kommer att bli en utmaning i att få upp dem i morgon bitti.

Legoland

Publicerad 2011-06-04 11:54:23 i Allmänt,

På söndagen åkte vi till Legoland. Bra idé att åka morgonen efter en fest. Inte. 30 mil och tre timmar senare checkade vi in på Hotell Legoland. En riktig hit var det, att bo där. Vi var på Legoland för åtta år sedan och bodde då några mil bort, på ett sunkigt konferenshotell. Ingen höjdare. Men det här! Det var bra! Lego överallt, bara att sätta igång att leka. Lego på rummet också. Och det passar ju bra när man har två konstruktörer i familjen.

Två dagar tillbingade vi på Legoland. När vi tog oss hem på måndagkvällen tyckte jag bara att jag såg Lego, var jag än tittade, vägskyltar, hus, allt omvandlade min hjärna till Legobyggen. Helt friskt. Verkligen. Men ungarna var glada. I och med att det är lågsäson så var det bara att springa på karusellerna. Eller ja, nästan i alla fall. Martin och Arvid är modigast. Nils och jag är fegast. När det gäller läskiga karuseller alltså.


Arvid och Byggare Bob


Nils

Cykelfest

Publicerad 2011-06-04 01:36:04 i Allmänt,

I lördags var det dags för den årliga cykelfesten. Vi cyklar och äter, cyklar och äter lite till, och så cyklar vi..... Väldigt trevligt koncept. I år hade vi fått uppdrag att ordna en förrätt för åtta personer. När den var uppäten cyklade vi vidare för huvudrätt, sedan vidare för efterrätt och slutligen till festen som hölls i lokal.

Allra först hade vi fördrink. Då fick vi också veta vart vi skulle cykla.


Annelie och Jonas


Irene och Jonas


Annika


Martin, Tina, Gregor, Jörgen


Lilla grannen poserar.


Anders och Jennie

Om

Min profilbild

Fluffy Molntuss

Här skriver jag om livet. Så som det är. Det är fyllt av man och barn, hus och hem, trädgård, vänner, resor, jobb, lite cancer och en del reflektioner. Välkommen in!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela