Fluffy Molntuss

Vårkänslor

Publicerad 2011-03-12 13:22:34 i Allmänt,

Tog halvhjärtat en liten promenad nu på förmiddagen. Var och lämnade Arvid hos kompis och passade då på att röra min kropp lite grand.

Översköljdes av vårkänslor i kombination med nostalgi.

Det krasar ju lite härligt under fötterna med all grus som ligger kvar på vägen efter snön i vinter. Det tillsammans med solens strålar och den svala luften fick mig att tänka på våren och hur jag upplevde det som barn.

Jag har starka minnen av just våren. Jag kan riktigt känna känslan och se bilderna i huvudet. Våren innebar att det inhandlades nya trätofflor. När vitsipporna bredde ut sig i dalen nedanför vårt sommarhus vid Ringsjön köpte vi tofflor av en liten farbror som var skomakare i Höör. Dessa tofflor är en viktig ingrediens i mitt barndomsminne. När solen var tillräckligt varm åkte vårjackan på och så även de nya tofflorna. Det var krasandet av singel mot asfalt som gav ett sånt välbehag. Det fanns inget bättre.

Sen var det knappt att tofflorna åkte av. Hela sommaren användes de. Tills de kasserades framåt hösten då de var både slitna och nästan för små. För att bli ersatta nästkommande vår av ett helt nytt par.

Kommentarer

Postat av: Ninni

Publicerad 2011-03-12 15:15:37

Hej! Åh ett sådant härligt minne du väckte till liv!! Kan precis känna känslan av nya "tollor" mot gruset och liiiiite för kallt för vårjackan, men VILLE....!Köpte trätofflorna av toffelmakaren i Vittsjö!.....Mmmmmm..... Kram /ninni

Postat av: Sister Moonshine

Publicerad 2011-03-14 19:57:31

Härligt med gamla minnen. Har märkt att dofter kan framkalla riktigt gamla sådana. Härligt!



/Åsa

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Fluffy Molntuss

Här skriver jag om livet. Så som det är. Det är fyllt av man och barn, hus och hem, trädgård, vänner, resor, jobb, lite cancer och en del reflektioner. Välkommen in!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela