Fluffy Molntuss

......och splatt igen

Publicerad 2010-02-28 14:01:33 i Allmänt,

Skulle ha mysig kväll hos lilla grannen igår. Våra gemensamma män (nej det lät lite fel, alltså våra män skulle gemensamt) ha herrmiddag hos Fredrik och Jessica. Det innebär att vi gräsänkor skulle ha lite lördagsmys. Vi hämtade pizza och åt tillsammans med alla barn. När det var dags att gå från bordet kröp Arvid upp i min famn. Och sedan började han kräkas igen. Jag kan inte förstå hur ett sådant litet barn kan prestera sådana mängder. Han kräktes ner hela köket, hela sig själv och hela mig. Så det var bara att lyfta upp honom, bära hem honom och ställa in oss i duschen. Under tiden städade mina snälla väninnor upp i köket. Det var mycket att städa.....

Arvid somnade direkt när han var nyduschad och sov 13 timmar. Jag satt då i min ensamhet och tittade på melodifestivalen och en film....

Verkligen, verkligen rolig kväll....

Splatt.....

Publicerad 2010-02-27 14:01:30 i Allmänt,

......lät det i hallen kvart i ett i natt. Och en liten olycklig pojke insåg att han kräktes ner sin brors golv. Jamen, så bra. Jag behöver ju konfronteras med bakterier och virus just nu. Inser att det är straffet för att jag menade att mina barn aldrig är sjuka.

Ropade på Martin som fick hantera det hela. Sedan visade det sig att även sängen fått vad den tålde. Så idag är det stortvätt. Men så bra, då fick vi tvättat täcken och kuddar och madrassöverdrag.

Klockan är två. Normala föräldrar gör lunch till sin familj vid detta laget. Jag har inte kommit ur morgonrocken. Har fixat och fejat och pratat i telefon. Men nu ska jag hoppa in i duschen. Längtar efter att känna duschstrålen mot mitt skalliga huvud......

Låga värden

Publicerad 2010-02-26 23:13:08 i Bröstcancer,

Klockan 20.00 ringer det en mycket trevlig läkare från akuten. Fick hjärtat i halsgropen. Vilken av mina föräldrar är det som hamnat där? Men tack och lov, det gällde mig, inte dem.

Jag hade så låga värden på de neutrofila att de ringer sådär en fredagkväll. De måste ju ha massor med annat att göra. Jag är imponerad. Nu låg värdet på 0,9 och efter att hört om min vän Elisabeths värden som både legat på 0,5 och 0,1 så blev jag inte så oroad ändå. Men nu fattar jag också varför jag blivit mer medtagen. Förra gången var jag lite piggare och då låg värdet på 1,3 vilket är helt ok. Han skulle i alla fall tala med onkologen och om de så önskar får jag vackert pallra mig in och ta prover i morgon.

Det viktiga är att inte få feber. Ringde naturligtvis min alldeles speciella lilla infektionsläkare för att höra vad hon säger om detta. Kontentan: Inga stora folksamlingar innan värdena gått upp. Om ni är förkylda, vinka på avstånd.... Jag ska ju ta nya prover på måndag och då ska de banne mig vara bra. För jag ska både jobba i nästa vecka och gå på tjejmiddag. Så det så!

Går värdena ner ytterligare kan man bli isolerad. Huhhhhh.

5-årsbesiktning

Publicerad 2010-02-25 13:13:53 i Allmänt,

Vi besiktigade Arvid i går. Endast en liten anmärkning på lacken. Annars gick han igenom utan problem.

Lacken ja, han har lite problem med mollusker. Annars fungerade hörsel och syn utmärkt (tack och lov inte ytterligare ett glasögonbarn). Han ritade och klippte, sprutan kändes knappt. Han var 112 cm lång och 17 kg. Lång och smal.

Bäst var dock hans kommentar när det gäller alfabetet: "Jag kan alla bokstäverna utom Å och Ö, ja de bokstäverna med ring och prickar över."

Ehhh?

Tack

Publicerad 2010-02-25 12:25:57 i Allmänt,

Vill bara lägga in ett litet tack till alla hälsningar. Ni är för gulliga!

Rakad.....

Publicerad 2010-02-25 12:23:26 i Bröstcancer,

I går kväll åkte det av. Det berömda håret. Och jag mår inte alls dåligt av att bli av med det. Ja, nu sparade jag några millimeter, som även det kommer att åka. Märkte det i duschen idag, att när jag strök med handen över huvudet så var den full med små korta hår. Nu är det också bekräftat för omgivningen, att jag är en total fakad blondin. För det hår som finns kvar på huvudet är mörkt. Jag misstänker att det nya som växer ut kommer att vara ännu mörkare. Så då blir jag en äkta brunett. Inte helt fel. 

Jag ser inte så jävlig ut som jag trodde när jag tog bort håret. Kan helt klart tänka mig att snagg i höst. (Jag vill inte på något vis påskina att jag är snygg i det här håret, men man måste ju tänka positivt.) Martin sa att han tyckte jag såg smalare ut. Gillar honom.....

Jag bokade in mig snabbt igår hos min frisör. Hon tyckte att det var lite jobbigt, jag förstår henne. Hon brukar ju göra fint. Toppa och slinga och fixa. Inte ta bort. Men hon gjorde ett bra jobb, och efter denna pärs lovade jag henne att hon ska få skoja till det med mitt hår i höst och göra roliga saker.

Var nyss inne hos min doktor. Vet inte riktigt vad jag skulle göra där. Men hon är väldigt trevlig. Vi diskuterade biverkningar och att det sannolikt blir doshöjning även nästa gång. Ska ta blodprover i morgon. Jag kände mig så klen när jag skulle ge mig av att jag fick be Martin köra mig.

Hår....t

Publicerad 2010-02-24 11:31:38 i Bröstcancer,

Ja, nu är jag tillbaks från grottan igen.... Märkligt hur man bara vill ligga och blunda i fyra dagar. Så kul är det inte, men det enda som fungerar. Problem med ätandet nu igen men inte alls samma illamående som förra gången. Tack för det! Men, om jag hade problem med halsbränna förra gången så är det som om hela magmunnen utplånats denna gången. Och ont i halsen har jag, trodde det var förkylning, men anar att det är blåsor i svalget.

Mitt stora problem är mitt hår just nu. Har klippt av det en bit, ser tovigt och jävligt ut. Har tappat säkert 90 procent. Har ingen trimmer så tänkte ringa min snälla frisör och höra med henne om jag kan låna. Först nu har jag förstått hur mycket hår man verkligen har på huvudet.

I morgon är det dags för läkarbesök, får se vad det ger....

Nytankad

Publicerad 2010-02-19 16:42:51 i Bröstcancer,

Färdig för idag. Färdig i dubbel bemärkelse. Spänningen är olidlig. Ska illamåendet slå till eller håller det sig borta. Känner av det lite, lite. Men jag undrar hur starkt den psykologiska biten är. Annars är det tungt i huvudet, känns som ögonen inte vill vara öppna (fast det är de).

Jag sa till Martin att nu får du roa mig så att jag inte dekar ner mig. Känns som om ifall jag går och lägger mig nu kommer jag inte upp förrän på måndag. Roa mig.... HA, nu ligger han i soffan och sover. Bara fem minuter.... Jomenvisst.

Det är så trevligt att vara på sjukhuset. Nej, för en gångs skull är jag inte ironisk. Hade jag bara sluppit cellgifter hade det varit hur bra som helst. All personal är helt underbar. Och jag som är med i en studie är lite extra uppvaktad.

Mina blodprover var hur bra som helst. Läkaren jag träffade idag sa att jag sannolikt inte kommer att få problem längre fram eftersom första veckan kan vara lite tongivande. Jag tar ju en Neulasta-spruta dag 2 och den stimulerar benmärgen bättre och bättre för var gång. Och det lät ju bra.

Trevlig helg på er!

Så var det dags igen

Publicerad 2010-02-19 10:19:30 i Bröstcancer,

Klockan 12 idag åker giftet in igen. Jag sitter beredd med min nya anti-illamåendetablett. Den ska tas klockan 11. En tablett då och sedan en på lördag morgon och en på söndag morgon. Jag förväntar mig underverk..........

Igår var jag och hämtade min peruk, den har lugg. Det är lite konstigt, det var väldigt länge sedan jag hade lugg. Men den är blond och fin, faktiskt snygga slingor. Lite mörkare i underhåret. Det kommer att bli konstigt att använda den. Mycket konstigt. Fast jag vill ju inte precis visa upp mitt runda skalliga huvud. Och är det någon som INTE klär i mössa så är det jag. Jag misstänker att det kommer att bli så att jag inte använder min peruk så mycket. Fast på jobbet måste jag nog ha den. Idag var första dagen som jag faktiskt hade obehagligt mycket hår i borsten när jag borstade håret på morgonen. Lite jobbigt faktiskt.

Jag tog en snabb sväng i stan i går. Hade med mig lillebror som fick vara ledig, det uppskattar han. Vi sprang runt och tog blodprover på mig, hämtade peruk, var inne i barnklädesäffärer och handlade present till lilla systerdottern som fyller 20 år. Sedan åkte vi ner till mina föräldrar och fick lunch. En poäng med att åka dit var att lämna alla presenter till systerdottern. Förutom den jag köpt hade jag inte med de övriga. Så bra. Var la jag nu av hjärnan.... Ja, kalaset är i Göteborg, där hon bor, och vi ska av uppenbara skäl inte dit. Därav använder jag mig av mina föräldrar som leverantörer.

Nils var lycklig igår. Pappa och han var och provade ut linser. Så nu slipper han förhoppningsvis glasögonen, om allt går som det ska.

Proppmätt

Publicerad 2010-02-17 21:36:25 i Allmänt,

Jag har lite svårt att andas. Jag är proppmätt. Verkligen.

Efter ytterligare en fruktbar dag i universitetsvärlden hamnade jag hemma hos Martins chef, Lasse, på en helt vanlig spontanmiddag. Det är ju liksom lill-lördag idag, så det passade ju bra. God mat och trevligt sällskap. Men så fruktansvärt mätt jag blev. (Ja, jag vet. Man måste inte ta en gång till.... Men det var ju så gott.)

Fluffy Molntuss

Publicerad 2010-02-16 22:04:44 i Allmänt,

Okej, jag vet att det finns de som undrar över mitt alter ego; Fluffy Molntuss. 

Jag startade upp min blogg för drygt ett år sedan då jag försökte späka mig ner i vikt, jag ville vara anonym eftersom det mer handlade om att skriva av mig än för att andra skulle läsa om det.

Efter ett ta började jag skriva om livet i allmänhet. Mina vänner fick reda på min blogg och började läsa den och efter ett tag fick jag en drös nya läsare. Väldigt roligt.

I höstas fick jag min cancerdiagnos och då insåg jag vilken bra kanal detta är. Att kunna berätta om alla resultat och hur jag mår direkt för ett helt gäng vänner i stället för att ta det individuellt (även om det också är trevligt förstås). Bloggen är också ett trevligt tidsdokument, en dagbok. Så nu är jag inte så anonym längre.

Nu har jag på ett alldeles fantastiskt bra sätt lyckats komma ifrån ursprungsämnet märker jag. Varför Fluffy Molntuss just.

Jo, för tretton år sedan träffade jag en helt fantastisk man. Jodå, det är honom jag är gift med. Ungefär vid den tiden gick serien "Sen kväll med Luuk" med det stående inslaget "Dan Bäckman" (gestaltad av Felix Herngren). Sjuka som vi är tyckte vi att denne figur var omåttligt rolig. Speciellt roligt var hur han hunsade sin ljudtekniker Buffy. Härifrån fick min man sitt smeknamn; Buffy. Detta kallar jag honom för än i dag. Nåväl, på någon jäkla konstig vänster började Buffy kalla mig för Fluffy. Mest för att det rimmar, men jag frågade honom en gång och han så då att det var för att jag var lite fluffig. Hm. Bör nämna att jag var smal på den tiden. Samtidigt.... fanns det ett band som heter Bob Hund. Många gånger lyssnades det på låten "Trallala lilla Molntuss". JA! Och där fick jag mitt efternamn. FLUFFY MOLNTUSS.

Herregud, vilket svammel. Är det ok om jag skyller på cellgifter?Bra dagar

Publicerad 2010-02-16 21:14:49 i Allmänt,

Jominsan. Man kan må riktigt bra fast man går på cellgifter. Igår hamnade jag i någon sorts speed-städning. Städa, fixa, plocka, slänga också stryka. Just det, tvätta också. Känns så bra att få ordning och reda och att faktiskt orka. Somnade vid 12 och vaknade sedan 5 och hade svårt att somna om. Jag, som aldrig har sömnproblem. Inte ens nu när jag haft mycket oro och ångest har jag haft svårt att sova. Det är ju bara att gratulera visserligen, men varför nu, när jag inte är det minsta bekymrad. Märkligt. 

Var hos sjukgymnasten och tänjde och sträckte min stackars arm. Den har ju varit lite svullen pga av lymfkörtlarna (eller rättare sagt pga avsaknaden av lymfkörtlar), men det har blivit mycket bättre.

Var också och tog blodprov och pratade med min trevliga sköterska. Ska få ny illamåendemedicin till på fredag så jag har gott hopp om att må mycket bättre denna gång. Fredagens blodvärden var: Vita blodkroppar: 2,6 (inte bra, men ok). Blodvärde: 130 (jättebra). Blodplättarna låg på 123 vilket betyder lättblödande. Tur att ingen ska skära i mig för tillfället då.

Och idag har jag varit och jobbat. Gick hur bra som helst. Älskar ju mitt jobb och det ger energi att faktiskt göra något produktivt (även om jag visat mig vara en duktig liten hemmafru på sistone). Var även på lunch med mina studievägledarkollegor (de är inte kloka, så härligt).

Ikväll ska jag knoppa in tidigt.

Söndag

Publicerad 2010-02-14 21:12:12 i Allmänt,

Har precis ätit en kanelbulle. Tänkte att Semlan från i eftermiddags skulle få lite sällskap. Jag har lite att jobba på, gick ju ned två kilo denna sjukvecka och jag menar, herregud, ordningen måste återställas. Skämt åsido, hade varit kanon att gå ner två kilo varje behandling. Så att det liksom var någon glädje av dessa gifter.

Idag har planterat om krukväxterna inne. For till Vellinge blomman med Karin och tyckte att jag köpte massor. Men icke. Omplanterat och klart ser det fortfarande fattigt ut i fönstret. Mysigt att komma ut lite, fika, och sedan var vi även på ILVA. Köpte inget där dock.

Efter denna tur var jag supertrött.

På kvällen kom en mycket lycklig liten Arvid hem. Han hade tillbringat dagen med Svante. Först med papporna på tekniska museet. Sedan lek och film hemma hos Svante. De har blivit såna små kompisar. Så kul.

Just nu letar Martin frenetiskt efter en film att se. Om han inte hittar något blir det till att lägga sig med en bok.

Godkväll.

Födelsekalas

Publicerad 2010-02-13 18:14:43 i Allmänt,

Tillbringat eftermiddagen hos svägerskan Madde som fyllt år. God lunch, varmrökt lax och mandelpotatis. Mmmmm.... det är sommarsmak för mig. Mysigt och trevligt och mätta blev vi, så vi hoppar middag i kväll. Det blir något lätt.

Fixade till mig ordentligt idag för första gången denna vecka. Är lite trött av mig men annars mår jag bra. Däremot har jag fått halsbränna, det är väldigt irriterande. Brukar inte ha det annars så det beror antingen på cellgifterna eller på antibiotikan jag ska ta förebyggande. Får undersöka detta.....

I kväll blir det mys med familjen och lite melodifestival. Hoppas melodifestivalen blir bättre denna gång än förra lördagen, då var det verkligen tunt.

God kväll!

Fredagkväll

Publicerad 2010-02-12 22:48:00 i Allmänt,

Blev ingen tupplur i eftermiddags. Pratade med syster yster i stället. I tre (3) timmar! Tur att Göteborg inte är långdistanssamtal längre......

Det går framåt. I kväll lagade jag mat minsann. Familjen bjöds på boeuf bourguignon men eftersom jag använde fläskfilé i stället för biff borde det kanske kallas porc bourguignon. Gott var det i alla fall. Älskar rödvinsbaserade grytor.

Sedan hetsätning framför TVn. Vi började titta på Let´s dance. Men helt ärligt. Jag står inte ut. Tycker det är så tråkigt. Det var kul de först säsongerna. Så efter ett tag körde vi igång en film i stället; Sherlock Holmes. Betydligt bättre.

I eftermiddags hörde Onkologen av sig. De hade inte fått in mina prover och undrade om jag glömt. Men det hade jag minsann inte. De hörde inte av sig igen så det innebär att alla värden var bra.

Nu kommer en bra vecka och jag är laddad redan att fightas mot nästa kur.

Friskhetstecken

Publicerad 2010-02-12 13:01:37 i Bröstcancer,

Har varit på favoritbutiken Unica och shoppat lite idag. Ett sundhetstecken tycker jag. Var lite darrig men det kändes bra ändå. Fick köpt en födelsepresent till svägerskan (Martins storasyster) som fyller år, en jättefin tunika och en sjal (på rea minsann) till mig själv. Känner mig mycket nöjd.

Idag satte jag klockan på morgonen för att jag faktiskt skulle se till att stiga upp och inte ligga kvar till halv elva. Efter dusch och piff insåg jag kvart över tio att jag skulle vara på vårdcentralen då. Kvart över tio alltså. Så det var till att kasta mig i bilen och ta mig ner. Fick ändå vänta. Passade på att få lagt om port a cath ärret också, så nu är det tejpat och fint igen.

Men nu, nu måste jag verkligen ta mig en tupplur. Det tar på krafterna att stiga upp så himla tidigt (nio) och sedan dessutom vara iväg och shoppa. Zzzzzz......

Turkisk peppar

Publicerad 2010-02-11 12:44:07 i Allmänt,

Jag läste någonstans att Turkisk Peppar var bra för att få bort den äckliga smaken i munnen. Jag skickade iväg Martin till Statoil i går kväll för att köpa en påse. Nu är jag fast.

File:Tyrkisk Peber.jpg

Mmmmmm.......

Brevkompis

Publicerad 2010-02-11 12:26:22 i Allmänt,

Jag har fått en brevkompis på gamla dagar. Fast nu är det ju inte brev utan mail man använder. Man behöver inte heller gå och vänta en vecka på att få svar, ut till brevlådan och in igen, fram och tillbaka. Min nya brevkompis fick mig att börja  tänka på då. När det var brev i pappersformat som var aktuellt. Jag kommer ihåg att vi brukade stoppa små presenter i kuverten, hårklämmor, Hello Kitty prylar. Minns ni Hollie Hobby, en liten brun docka som fanns som papper, pennor och suddgummi. Sånt brukade jag skicka till mina brevvänner. Mina utländska brevvänner fick ibland det bästa jag visste, en Marabou mjölkchoklad. För sån choklad kunde de ju omöjligt ha smakat förr.

Min nya brevvän heter Elisabeth. Jag hittade henne på Internet. Vi har samma diagnos, samma onkolog, samma kirurg, bor i samma kommun, är med i samma studie, samma behandling och har dessutom barn i samma ålder (ett av dem). Vilket fantastiskt stöd denna kvinna är. Hon har redan gått igenom de första fyra behandlingarna med EC och ska snart hoppa på de fyra sista med Taxotere. Genom henne får jag reda på knep, vad jag ska tänka på, hur må så bra som möjligt.

Mina barndoms brevvänner kom både från Sverige och utomlands. Jag hade bara tjejer som brevkompisar. En vän i Kanada, jag kommer inte ihåg så mycket av henne, förutom hennes namn och ett foto hon skickade till mig. En vän bodde i Trinidad och Tobago. Ganska spännande med en helt annan kultur. Min bästa brevkompis bodde i England, jag tror det var hon som fick hårklämmorna. Men jag kommer banne mig inte ihåg vad hon hette, eller var i England hon bodde. Men jag minns att hennes pappa översatt ordet präst till kyrkoherde. På svenska alltså. Trodde väl inte att jag förstod det.

Sen var det mina svenska brevvänner. Minns att jag hade en i Obbola. Jag brevväxlade med Rachel i Motala också. Men hon var ingen riktig brevkompis för hon gick ett kort tag i min klass.

Skillnaden med vuxna brevvänner är att man kanske faktiskt träffas någon gång. Det hoppas jag.

Aktiv dag

Publicerad 2010-02-10 23:12:53 i Allmänt,

Idag har jag varit mycket aktiv.

Verkligen. Inte.

Fast jag har stigit upp. Duschat.

Jag har faktiskt också bytt lakan i sängen. Och tvättat dem.

Jag har även klippt ner en krukväxt och dammat ett soffbord.

Nu är jag mycket trött, vilken aktiv dag.

Här är jag!

Publicerad 2010-02-10 00:19:32 i Bröstcancer,

Jag har ju varit lite borta kan man säga den senaste tiden. I alla möjliga ordalag.

Åkte in till sjukhuset i fredags för min första behandling. Kom hem pigg och glad med bara lite huvudvärk. På kvällen satte det igång. Illamående, kräkningar, magsmärtor. Ja, jag ska inte gå in på några detaljer, det skonar jag er från.

Lördag och söndag mådde jag skitkass, medicinerade så mycket jag bara kunde mot illamåendet.

Måndag började jag må lite bättre och idag har jag nästan, säger nästan, varit människa.

Det stora problemet är illamåendet. Snacka om ångest då när jag vet att jag har sju behandlingar kvar. Men nu har jag sådan tur att jag har en nyvunnen liten vän som berättat att det finns ännu fler mediciner att ta till vid illamående (förutom de tre jag redan har då), hon har också berättat att man kan stoppa i sig både mer och fler. Så nu har jag blivit av med lite ångest vad gäller den biten.

Annars är jag mest trött och lite yr och dum i huvudet.

Tack alla som hört av sig och brytt sig om, det värmer, det vet ni!

Film

Publicerad 2010-02-05 14:05:44 i Allmänt,

Tack för alla tips om film, och möjlighet till lån.

Jag installerade Voddler på sonens dator igår och det funkade väldigt bra! På min egen är det kass. Fast det är egentligen bättre på hans dator, han har större skärm och bättre grafikkort.

Hurra för Voddler.

Hurra även för SVT Play.

Hurra också för snälla människor som lånar ut sina filmer.

Giftigt värre

Publicerad 2010-02-05 14:01:45 i Allmänt,

Sådärja, nu är den första kuren inpumpad och klar. Gick smidigt och lätt genom min förbannade Port-a-cath. Tog en och en halvtimme för totalt 1,1 l läkemedel. Jag tycker lite bättre om min PAC idag. Det gör inte i närheten lika ont. Jag tror att det var förbandet som tryckte och sprutan med slang som gjorde att det drog, som tillsammans gav en mindre skön känsla. Och nu efter behandlingen blev jag av med båda. Så nu kan jag duscha igen. Grattis omvärlden! Klart att det fortfarande gör ont, men det är ju inte så konstigt när man blivit uppskuren.

Under tiden gick Martin till Apoteket och hämtade ut en miljon läkemedel som jag ska ta hemma. Jag ska också ta en spruta med Neulasta, benmärgsstöd, i magfettet, där finns ju en del att köra in kanylen i. Sen ska jag ner på vårdcentralen och ta blodprov tre gånger innan jag ska in på nästa behandling som är på fredagen om två veckor.

Jag blev klar kl. 13.00 idag och symtom hittills är huvudvärk. Tog en Panodil nyss som jag hoppas hjälper lite. Känner mig lite konstig i huvudet (ja, ja, jag menar mer än vanligt). Läkemedel mot illamående och förstoppning har jag fått och antibiotika som ska tas dag 5-12. Antibiotikan och benmärgsstödet är till för att jag inte ska drabbas av infektioner vilket det finns risk med beroende på att immunförsvaret slås ut av cellgifterna.

Har precis kört ett litet röj här hemma så att det ser trevligt ut liksom. Och nu tror jag att jag ska ta det lite lugnt. Sov sådär halvbra i natt eftersom jag bara kunde vända på mig, pga av den där PACen. Så jag misstänker starkt att det blir en tuppis.

Aj, aj, aj

Publicerad 2010-02-04 13:01:33 i Bröstcancer,

Nyss hemkommen från sjukhuset och port-a-cath operation. Allt gick bra. Men nu gör det skitont. Känner mig gnällig så nu ska jag trösta mig med en semla. Oh yes!

Dagens äventyr

Publicerad 2010-02-02 18:20:20 i Allmänt,

Infann mig i morse på Malmö Allmänna sjukhus, eller Universitetssjukhuset som det så fint heter. Idag var det dags för en liten penetrering. Av mina blodkärl alltså. Det var alltså dags för inläggning av picc-line.

Ja, och hur bra gick det då? Inte alls kan jag berätta.

Efter två timmars stickande och petande i min stackars överarm gav sjuksköterskan upp. Mitt blodkärl vägrade helt enkelt. Det drog ihop sig så att den lilla, tunna, fina slangen inte kunde glida in. Den ska in en 30 cm ungefär. Sköterskan kämpade på. Fyra försökt gjorde hon. Det innebär att jag har fyra feta blåmärken nu. Fyra bedövningssprutor sattes men allt helt utan resultat. Jag har alltid varit lite motvals.....

Halv tolv fick jag prova ut protes och BH. Så fantastiskt skönt att i alla fall se normal ut (nåja) med kläder.

Klockan tre var det dags för utprovning av peruk. Jodå, det blir peruk. Jag är inte tillräckligt tuff att gå utan, även om jag hade tänkt skapa en ny trend..... Första peruken satt som en smäck och jag ska tillbaks om två veckor, skrådda mitt stackar huvud, sätta på peruken och få den lite tillklippt. Blir nog bra. Skönt nu när det är så kallt......

På väg därifrån ringde den trevliga sjuksköterskan som kämpat så tappert i morse och berättade att det i stället blir en port-a-cath som sätts in och att det blir på torsdag. Port-a-cath sätter man vid nyckelbenet vid ett operativt ingrepp. Ett betydligt större ingrepp alltså, än picc-line. Skit också....

Detta innebär att jag påbörjar behandling i stället på fredag.


MUGA och sjukgymnastik

Publicerad 2010-02-01 19:43:05 i Bröstcancer,

Spännande dagar jag har.

Idag, på morgonen, genomgick jag en hjärtundersökning. En sk MUGA-scanning. Ett radioaktivt ämne injiceras, ämnet fästes på de röda blodkropparna, fyller sedan kammarna i hjärtat och sedan scannas hjärtat. Och slutresultatet blir en "film" på hjärtat. Anledningen till att jag gjort det är att jag ska vara med i en studie.

Sedan var det träff med Inger, den lilla sjukgymnasten. Jag har fått kärlsträngar i armhålan och armvecket. Inger förklarade att det är en inflamation som är väldigt vanlig vid läkningsprocessen. Problemet för mig är att jag i vissa lägen har svårt att räta ut armen och att jag blivit lite svullen. Så jag fick lite lymfmassage och sen hjäpte hon till med strechingen. Jag är såååå trött på detta strechande. Ja, just det, jag fick ju en lite trevlig armstrumpa som också ska hjälpa till att få ned svullnaden. Hoppas nu bara att det går ner och att det bara är ett problem vid ihopläkningen så att det inte blir ett riktigt lymfödem.

Efter allt detta trevliga var jag tillbaks på jobbet.

Och i kväll blir det "Sommaren med Göran", svensk komedi när den är som bäst......

Om

Min profilbild

Fluffy Molntuss

Här skriver jag om livet. Så som det är. Det är fyllt av man och barn, hus och hem, trädgård, vänner, resor, jobb, lite cancer och en del reflektioner. Välkommen in!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela