Fluffy Molntuss

Te, the eller thé

Publicerad 2011-07-30 17:41:43 i Allmänt,

Var ute på Hallongrottan, förlåt, Hallongården menar jag, och fikade. I deras gårdsbutik ser jag en liten korg med en handskriven liten skylt. "The sil" stod det på skylten. Då blev jag lite konfunderad, the sil (på engelska) är en flod i Spanien. Inte kan det vara det de menar. Korgen var fylld med små filter i metall. Hm. Kanske avsedda att lägga teblad i och sedan hälla vatten över. Aha! Nu fattar jag. Det ska såklart vara T E S I L.

Nu är jag lite dumdryg. Självklart ska det vara tesil. Med annan stavning och särskrivning kan man få till helt andra meningar. Och det är ju lite kul. Men då började jag fundera. Hur ska man egentligen stava te. Ska det vara just te, eller kanske the eller thé. Och om det ska vara något av de två senare: Varför?

Såna tankar kan man ägna en lördageftermiddag åt.

En kväll på stranden

Publicerad 2011-07-29 12:45:06 i Allmänt,

Vi lyckades pricka in en av få kvällar med toppenväder. Vi tar ofta en tur till stranden just på kvällstid. Sådär när alla andra har gått hem. Det är hög mysfaktor att åka dit efter en riktigt varm dag.Vi lyckades pricka in broöppning både på ditvägen och hemvägen. Skickligt.

Vi har turen som bor nära många fina olika stränder. Den här kvällen var vi Ljunghusen.Senare på kvällen när vi kommit hem och låg och slappade i soffan blev vi plötsligt våldgästade av fam Nyqvist. Då fick jag för mig att jag skulle blanda drinkar. Men dem, blev det inget foto på.....

Strandnära

Publicerad 2011-07-27 17:19:42 i Allmänt,

Äntligen kom då solen tillbaks till oss. Vi är väldigt glada och tacksamma och lovar att inte gnälla över att vi svettas, att solen är i ögonen eller att vi måste vattna. Lovar.

I går var vi hos Anders och Marianne i deras strandnära nybyggda jättehus i Höllviken. Tänk att ha allting nytt och jättestort. Sen kommer man hem, tittar på sitt hus och inser att det skulle få plats i ena höret i deras vardagsrum. Nåväl, jag är väldigt glad för mitt eget - inte så stora - 1800-tals - etapprenoverade - hus.

Hursomhelst. Vi hade trevligt. Småkillarna badade. Och badade. Och badade. Så är det med barn som inte har pool i hemmet. Det blir liksom så himla mycket roligare att bada då.

Sökord

Publicerad 2011-07-25 11:04:00 i Allmänt,

Jag läser om vilka roliga sökord mina bloggkollegor ser att deras besökare skrivit. Alltså de ord som skrivits i i en sökmotor och som sedan gjort att de hamnat på deras blogg. Massor med roliga och intressanta ord. Jag har inte alls några roliga sökningar. Förutom en:

Smisk på stjärten.

Intressant, mycket intressant.

En kärleksförklaring

Publicerad 2011-07-24 21:58:17 i Allmänt,Har ni sett något sötare? Min mamma. Hon fyllde 81 i förra veckan.

Jag är nog allra mest lik min pappa. Framför allt i mina egenskaper men även en del till utseendet. Min mamma och jag har dock alltid kommit väldigt bra överens. Om det beror på att vi kompletterar varandra i våra olikheter eller om det är för att hon är extremt tolerant förtäljer inte historien.

Något min mamma och jag har gemensamt är vårt sätt att hantera våra barn (med undantag att hon aldrig blivit lika arg på sina barn som jag ibland kan bli på mina). Vi älskar våra barn gränslöst och spelar aldrig spel med dem. 

Det är mycket kärlek, det kramas och pussas och man vet att man är bäst i hela världen. Min syster och jag pratade om vår barndom och det visade sig att likväl som att jag upplevde att mamma älskade mig mest, så tyckte min syster att det kändes som om hon var mest älskad. Då tycker jag att man lyckats.

Och så det där med spel. Jag minns hur jag tjatade om att vi skulle spela spel, lägga pussel och bygga något. Icke. Hon vägrade. Och idag är jag i princip likadan. Varken jag eller mina barn har haft problem med att roa sig själv (inte haft så stort val om man så säger).

Och sen finns det saker vi tyvärr inte har gemensamt. Min mammma har en dum liten hund. Hon är ute och promenerar med den flera timmar om dagen. Hon kan promenera i 3½ timme i rask takt uppe i skogen vid vårt sommarställe utan problem. Hon pinnar på med sina otroligt pigga små ben. Idag hade jag kollapsat om ens idén framförts. Men jag har 39 år på mig att träna upp mig. Förhoppningsvis. Min mamma har aldrig varit sjuk. Någon enstaka förkylning kan jag minnas, men annars, helt frisk. Hon bröt en arm för en 15 år sedan (halkat på promenad i skogen med liten dum hund) annars: Nada....

När min mamma fyllde 65 slutade hon på sitt jobb. Naturligt kan man säga. Men hon hade fått nytt jobb. Och började pendla 10 mil om dagen. Ja, hon är allt lite speciell hon.

Min mamma är en mycket tålmodig kvinna utan något större kontrollbehov. Ytterligare några egenskaper jag inte ärvt av henne. Hon har också förmågan att uthärda sina barns dåliga humor och bisarra skämt. Hon brukar mest sitta och lyssna och skaka lite mjukt på huvudet så att hennes vackra grå lockar studsar lite runt ansiktet.

Jag tror hon undrar ibland hur hon kunde få sådana konstiga barn.


Det här är ett lite äldre foto.....

En stycken bror gratulerad

Publicerad 2011-07-24 21:21:33 i Allmänt,

I dag fyller min bror 50 år. Hur kan hon som är så väldigt ung ha en så gammal bror, tänker ni förstås. Hm.

Vädret var ju verkligen inte till sin fördel idag. Vi brukar alltid sitta ute på hans födelsedag, men vi var inte ens i närheten. Men han blev i alla fall ordentligt firad idag. Och det är ju det viktiga.En fredagkväll

Publicerad 2011-07-24 12:26:22 i Allmänt,

Litet familjekalas hos Linda. Vi hade ett litet uppehåll i regnet och kunde faktiskt ta en välkomstdrink ute. Sedan blev det till att sitta inne. Inte mindre trevligt för det. Men man längtar ju efter att få vara ute, långa sommarkvällar på terassen med en iskall drink. Det har inte hänt hittills. Men sommaren är ju ännu inte slut. Eller?


Mmmmmm. God mat. Som alltid hos Linda, Kick-ass catering....


De små. Lillebror och storebror och jättesöt liten kusin.

Kväll

Publicerad 2011-07-14 22:49:09 i Allmänt,

Sitter och tittar på ett inspelat avsnitt av Allsång på Skansen. Lillebror syr en plånbok! När Måns sjunger Stockholm i mitt hjärta tittar den lilla sömmerskan upp från sitt värv och utbrister förvånat: "Jag trodde det var Stoppet i mitt hjärta de sjöng." En klassisk felhörning.

Om sanningen ska fram var Eric Amarillo ingen hit. Ja, jag vill i alla fall inte ligga........ (med honom).

Nu är det godnatt.

Referensramar

Publicerad 2011-07-07 17:15:18 i Allmänt,

- Arvid, är du snäll och går upp och städar ditt rum!?

- Jag har ju redan städat.

Jo. Om städa är att fösa allting från golvets mitt in mot väggarna. Ja, då har han städat.

Dagens dansk

Publicerad 2011-07-06 12:42:17 i Allmänt,

Jag kan inte låta bli. Jag tycker det är så roligt. Det är roligt just för att det inte är meningen att det ska vara roligt, det ska vara coolt och lite lite sexigt. Men det blir bara så kul.

Det faktum att videons huvudperson är far till den så populära Rasmus Seebach gör det ännu roligare.

Far:Son:Vilken är bäst?

Om

Min profilbild

Fluffy Molntuss

Här skriver jag om livet. Så som det är. Det är fyllt av man och barn, hus och hem, trädgård, vänner, resor, jobb, lite cancer och en del reflektioner. Välkommen in!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela