Fluffy Molntuss

Nu har även jag gjort det, tillsammans med Karin

Publicerad 2009-10-31 21:32:19 i Allmänt,

Idag har Karin och jag gjort det.

Ja, varit på nya IKEA alltså. Det som alla andra tydligen redan gjort. Vi tidigarelade vårt traditionella julbesök. Kom hem med varierande former på ljus samt två vita Orchidéer. Jo, det var väl trevligt. Alltid kul att umgås med Karin som är så underbart härligt knäpp. Men jag menar varuhuset. Fräscht och nytt och ....... IKEA.

Igår var vi på middag hos Nyqvistarna. Så fantastiskt god mat. Finaste fina oxfilén och sallad på rostade rotsaker och ruccola, rödlök och tomat med balsamico sås. Mmmmmm så gott så gott. Till efterrätt: Vit chokladtårta. Mmmmmm.

Ikväll. Köpepizza. Inte så kul.

Trött i min stackars kropp. Tränat och jobbat i trädgården i två timmar utöver det. Varit ledig torsdag och fredag och det var fantastiskt. Igår fick jag gjort så mycket. Städade nya badrummet och satte in alla grejor. Herregud, vad mycket grejor vi har. Vad ska man ha allt till. Men som tur är räckte de nya utrymmena gott och väl.  

På stan

Publicerad 2009-10-29 19:58:44 i Allmänt,

Tillbringat dagen med äldsta sonen, födelsegrisen. Så mysigt att vara bara han och jag.

Vi började med lunch på Mimmas, sedan bussen in och raka vägen till bion. Harry Potter och Halvblodsprinsen. Var väl ganska bra. Nils älskar Harry Potter, böckerna, filmerna.

Efter film mötte vi upp pappan och lillgrisen och tog en shopping tur på Triangeln som hade 10-årsjubileum idag (de också). Så fyndade finfina vinterjackor till båda killarna.

På Triangeln gick en stor BR-figur (utklädd gubbe då uppenbarligen...) omkring och hälsade på barnen. Arvid närmade sig för att skaka hand med honom han också. Medan han väntar fint och väluppfostrat på sin tur säger jag lite tyst:

- Boxa honom i magen.

Varvid det lilla oskyldiga barnet gör precis som han är tillsagd (ibland funkar det) och ger den fluffiga gubben en rejäl box i magen (kändes nog inte med all den stoppningen men ändå...). Effekten uteblev dock inte. Alla övriga barn börjar boxa gubben i magen. Deras föräldrar lät inte glada. Vi gick därifrån. Ganska snabbt.

Jädra unge. Varför hör han så himla bra. Ibland. Varför lyder han. Ibland. Men aldrig när jag säger:

- Gå och lägg dig!

- Ät upp din mat!

- Sluta gnälla!

Märkligt...

Korv

Publicerad 2009-10-29 09:49:05 i Allmänt,

Just nu går det ett program på TV om hur man gör korv. Äckligt. Inte riktig go korv utan sån där otäck, rak, skinnlös korv. Sådana med Dennis på förpackningen. Öhrk.

Och i mitt badrum står en liten elektriker. Han presenterade sig så första dagen. Han älgade in i dörröppningen och sa:

- Hej, hej. Här kommer lilla elektrikern.

Så liten är han faktiskt inte.

Nya grannar

Publicerad 2009-10-29 09:46:49 i Allmänt,

Vi har ju fått nya grannar. Med tanke på den trevliga grannsämja vi har här tänkte jag att det kunde vara trevligt att hälsa dem välkomna. Jag har inte riktigt kommit mig för att gå och ringa på, och de är inte ute när jag är ute. Så, svår ekvation. Sen stötte Martin på både mannen i familjen och sedan även frun (det lät gammalt, och de är fem år yngre än mig). De har en liten söt fyramånaders kille som heter Victor.

I fredags gick Arvid och jag till ICA för att handla godis som skulle räcka hela helgen (yeah right...). Och där, vid godisdisken stod några intet ont anande människor. I 35-årsåldern, med bebis (och ett äldre par, typiska morföräldrar) och med rätt namn. Mitt i godisplockandet kan jag inte låta bli:

- Ursäkta, jag tror att ni är våra grannar! (Som sagt, jag vet ju faktiskt inte hur de såg ut.)

- Eh, vad?

- Ja, på Frans Gustafsgatan! Vi bor i det vita huset mitt emot ert.

Då, lyste hon upp och såg mer glatt överraskad ut (snarare än antastad).

- Aha, sa hon, då är det här Arvid? (Vilken koll!)

Nåväl, det var trevligt att träffa dem. Verkar mycket trevliga. Martin och jag har redan planerat hur vi ska lura dem in i vårt nät...... Nu när Katarina och Jonas sluppit ut....

Och nu när jag ser dem på gatan så vinkar vi till varandra. Så himla käckt!

10 år

Publicerad 2009-10-29 09:32:52 i Allmänt,

Herregud vad tiden går.... Idag fyller den här 10 år.



På torsdagen gick vattnet. Efter midnatt åkte vi in, då var det den 29 oktober och en speciellt dag vi firar varje år. Tack och och lov. Pga av syrebrist plockades Nils ut med urakut kejsarsnitt kvart i sex på morgonen. Jag var sövd och fick träffa honom en timme senare. En liten spinkig kille på 2,8 kg med conehead (vilket tack och lov rättade till sig på en dag).

Det blev en intensiv helg för oss. Medan jag låg på BB köpte Martin ett hus. Ja, bara shoppade lite sådär..... Och här bor vi än idag. Så det blir snart ytterligare ett 10-årsjubileum.

I eftermiddag är det jag och Nils som går och ser Harry Potter, sedan ansluter de andra två och så ska vi ut och äta. Blir nog något lite mer elegant, typ Pizza Hut. Så kanske barnen faktiskt äter det man betalar för.

Nils vill att vi ska shoppa också. -Bra tanke där min son. Klockan nio nu på morgonen undrade han om vi skulle sticka, ja, så att vi hinner innan bion börjar. Sååå sugen är jag inte på att vara i stan. Men till lunch så.

Först ska denna mamman städa. Vi är näääästan klara med badrummet och det ser ju klart ut därefter. Snart ska jag sätta in mina små shampoflaskor i skåpet och organisera handukarna i lådan. Igår premiärbadade jag. Det var varmt och skönt men det var lite komplicerat att ta sig i och ur eftersom vi ännu inte frostat rutan i fönstret vilket gör att våra nya grannar kan få en lätt obehaglig upplevelse om de råkar titta in. Och man måste ju tänka sina medmänniskors välmående.

Idag handlar det om bröst

Publicerad 2009-10-26 23:04:45 i Bröstcancer,

Nästa medelålderstecken. Mammografi.

Jodå, jag har gjort det idag. Plattat till de stackarna. På alla möjliga håll och kanter, uppifrån och ner och från sidan. Platta blev de.

Men eftersom jag ju har en knuta i det ena fick jag göra ultraljud (inte lika intressant som när man är gravid, det kan jag lova) och sedan en punktion på två ställen. På vart ställe fyra stick med nålen och sedan sug. Och nu är de inte platta längre, utan fylliga och fina (svullna).

Nej, mammografin gjorde inte ont. Punktionen gjorde heller inte ont. Så tjejer. Inget att oroa sig för när den dagen kommer. Alla kvinnor kommer att kallas från 40 års ålder med 1½ års mellanrum.

Så nu är det bara att vänta 7-14 dagar på besked.

Det är säkert bra!

Jobbsökarångest

Publicerad 2009-10-20 20:57:40 i Allmänt,

Det har kommit ut ett mycket intressant ledigt jobb, på min arbetsplats. Inte på samma institution som jag jobbar, men väldigt nära. Jag har ju som bekant bara ett vikariat som visserligen varar ända till maj nästa år. Jag skulle gärna stanna på tjänsten, ännu mer gärna om tjejen jag vikarierar för skulle komma tillbaks och vi skulle jobba i team. Hon då på en annan tjänst. Det har pratats lite om det, och jag har föraningar om att det skulle kunna bli så. Men. Jag vet ju inte. Därför har jag ångest för att söka det här andra jobbet. Pratade med personalplaneraren idag som sa:

-Sök det! Du är ju helt perfekt! Varför har jag inte tänkt på det! (Jag är faktiskt perfekt för tjänsten, har alla egenskaper och all erfarenhet som efterfrågas.)

Men då är mitt problem lojalitet. Både mot den nya avdelningen och den gamla. Om jag blir erbjuden fortsatt anställning där jag är idag i samarbete med min föräldralediga kollega vill jag nog stanna kvar. Och då vill jag inte dra igång en process som jag inte tänker slutföra. Men. Å andra sidan, om jag inte söker jobbet och heller inte får fortsatt anställning vad sjutton gör jag då.

Åååångest.

Ansökan ska vara inne i morgon.

To be continued........

Skittrött, för att uttrycka sig milt

Publicerad 2009-10-18 16:30:39 i Allmänt,

Klockan är strax efter 16 en söndageftermiddag. Jag är trött. Jag gick upp halvtvå. Det hjälpte inte. Jag är ändå trött.

Igår var det Sex-and-the-City-fest hos Linda, min lilla svägerska. Bara tjejer, i sina glammigaste outfits (Tack Veronica för lånet av guldmönstrad klänning. Den var väldigt urringad.) samlades i Lindas pimpade lägenhet, åt lite plockmat och snask. Och drack drinkar. Många drinkar. Lilla svågern var inhyrd för kvällen och han blandade riktiga härliga drinkar. Inte apelsinjuice och vodka av alldeles för mycket sprit och för billig juice. Utan riktiga drinkar med pinnar och sugrör och grejor i. Jättegott! Jättefull! Naturligtvis började kvällen med rosa bubbel. Men sen var det Cosmopolitans (såklart), Rasberry mojitos och Caipifrutas som gällde. Mmmmmm.



Vid halv ett tog vi oss vidare till Prins Bernhard där vi alla sökte bekräftelse på att vi inte alls var 40. En kille kommenterade att han kände sig lite fel där i sammanhanget, ja, att det kännes lite mer som ett 30+ställe (han var 25). Och tänk, jag tyckte precis tvärt om. Men lika fel i sammanhanget.

Var i säng strax efter tre, fick sova i Arvids säng eftersom min var full med barn. Tidigt på morgonen älgade barn i på rummet och började hetsleka. Sedan sattes stereon på, högt. Så det var morgonsömnen. Men det tog jag som bekant igen lite senare.

Seg dag, inte många knop. Och Martin bara målar.

 

Tina, Sara, Linda och Jessica

 

Posörerna

 

Åse, Cecilia, Tina och Jessica

 

Ett länsat bord och Tina dricker Rasberry Mojito

Trevligt språkbruk

Publicerad 2009-10-18 16:15:11 i Allmänt,

Lillebror, snart fem, ombedes städa sitt rum (det ser ut som om en handgranat detonerat där inne).

- Då får fanimej någon hjälpa till, säger Lillebror.

- Om du ber snällt kanske Storebror hjälper till, säger Pappa.

- Jag kan inte be snällare, svarar Lillebror.

Jag är så stolt, och känner mig väldigt lyckad som förälder. Men som tur är, är den lille för det mesta väldigt trevlig. Och lättfintad: -Börja du städa så kommer jag snart och hjälper till. Inte. Fint blev det i alla fall till slut på rummet.

Balanserad kost

Publicerad 2009-10-15 09:46:59 i Allmänt,

Ett mjölkchoklad på 200 g på kvällen och sedan Nutrilett shake till frukost. Är det det man kallar för en balanserad kost?

Lördagmorgon

Publicerad 2009-10-10 09:46:44 i Allmänt,

Har dragits med en envis och jobbig förkylning hela veckan. Martin är i Wales på golfresa med kompisar. Badrumsrenovering = dammigt överallt på nedanvåningen samt ett evigt planerande om var man ska duscha. Och sedan jobb, jobb och lite jobb. Ja, ni förstår läget. Så, vad jag längtat efter nu i veckan är en härlig sovmorgon. Vaknade tidigt i morse och fick ångest över att behöva gå upp, när sedan tanken slog mig: Det är ju faktiskt lördag! Finns det något bättre? (Fast värre är det när man vaknar en tisdag och tror att det är lördag..) Somnar om nöjd och glad och fick sova ända till 7.30. 7.30, det är ju lördag för sjutton, jag har längtat efter sovmorgon. 7.30 är en halvtimme extra mot vardagar. Förbaskade små skrällen... Så går det när man ska ha dem sovandes i sin egen säng, bara för att det är så mysigt.

Nåväl, planen för idag är:
1. Hitta någonstans att duscha. Lilla grannen kanske (ooorkar inte träna).
2. Shoppa lite, på Entré tror jag minsann.
3. Gå på bio med sötnosarna, perfekt väder för det, och humör...
4. Äta massor med onyttiga saker på bion.
5. Städa (måste torka av golven på nedanvåningen, de är täckta av ett tunt lager fint damm).
6. Tvätta (så tråkigt)
7. Ha en lugn, skön kväll hemma.
8. Hålla ungarna vakna länge (så att de förhoppningsvis sover länge, fast, det vet man ju av erfarenhet att så blir det inte).

Inga extravaganser alltså. En lugn och fin lördag. Jag tänker inte lägga två strån i kors denna helgen.

Martin tror nog att friggeboden ska vara färdigmålad när han kommer hem. Men, inte kan jag ta glädjen i det jobbet från honom. Han tycker ju att det är så roligt att måla...

Godmorgon

Så j-vla duktiga

Publicerad 2009-10-04 19:40:28 i Allmänt,

Buffy och jag har verkligen överträffat oss denna helgen. Vi har fått såå mycket gjort:

Klippning för hela familjen   Fixat
Tränat  Fixat
Kört till tippen med grejor från ett utrivet badrum inklusive innerväggar, skräp från förråd inne och ute samt trädgårdsavfall  Fixat
Klippt ner buskar på framsidan och tagit bort alla vissna stockrosor   Fixat
Tvättat och satt upp alla spröjs   Fixat
Tvättat, mycket   Fixat
Sorterat in tvätt   Fixat
Städat tvättstugan och tagit ut allt som ska vara i nya förrådet ute   Fixat
Städat och omorganiserat förrådet inne   Fixat
Städat groventré   Fixat
Strukit jättetvätten (som byggts på under några veckor nu)   Fixat
Satt in annonser på kläder och leksaker   Fixat
Jobbat lite (på företaget)   Fixat
Tagit en tupplur   Fixat

Hade jag inte varit jag hade jag spytt på mig. Så himla bra jag är.....

Och klockan är bara 19.40. Ja, just det, nattat ett barn   Fixat.

Påkörd

Publicerad 2009-10-03 19:01:35 i Allmänt,

Igår blev min bil påkörd bakifrån vid rondellen utanför Nova i Lund. Av en stackars ung förtvivlad tjej. Inte en skråma på bilen. HA! Tacka vet jag dragkrok!

Insikt

Publicerad 2009-10-01 22:50:17 i Allmänt,

Jag är fast i fixa-hela-helgen-träsket. Vi har för många, för stora projekt och det samtidigt. Det är murar som ska muras, fönster som ska målas, friggebodar som ska byggas och badrum som ska renoveras. Jag vill ha en helg i soffan med en god bok. Åka på utflykt med barnen. Tillåta mig att bara vara, återhämta mig från jobbet som faktiskt tar mycket kraft. Men snart så....(i december kanske). Men å andra sidan ser muren för dj-lig ut. Jag skäms. Fönsterna blir förstörda om de inte målas. Friggeboden ska svälja utemöbler, snickarbänk osv. Och äntligen ska jag få ett badkar. Nämnde jag att vi ska sprutmåla luckorna i köket, tapetsera i vardagsrummet och måla väggarna i köket....... Ibland måste man verkligen köpa hjälp (och sänka ambitionsnivån).

Rapport från röran

Publicerad 2009-10-01 20:11:40 i Allmänt,

Skamset konstaterar jag att jag inte tagit hand om min blog.
"Förlåt mig bloggen, det var inte meningen. Det är bara det att det varit så mycket de sista två veckorna."

Jobb, jobb, jobb. Informationsmöten, vägledning, få ihop det rent allmänt.

Den 19 september hade vi superrolig kräftskiva. Det var vi 9 tjejer i "byn" som brukar ha middagar ihop, och träffas till frukost på måndagmorgnar (där jag inte är med längre eftersom jag inte längre är egen utan anställd). Nåväl, lilla grannen och jag fick idéen att vi 9 samt män och avkommor skulle ha fest ihop.

17 vuxna (en man bortrest) och 20 (tjugo!!!) barn. Men jag måste säga att det gick hur bra som helst med alla barn. Papporna serverade hamburgare och glass till dem i vår trädgård och i lilla grannens trädgård hade vi satt upp det obligatoriska tältet och dukat ett fullt bord.



Karin, Eva, Gregor och lilla grannen.



Hans, Johanna, Jonas, Peter, Karin också lilla grannen igen....

På måndagen efter festen var det minsann Annelie som fyllde respektabla 40 år. Några av tjejerna från kräftskivan fixade champagne och presentkort på Unica (såklart, var annars) och så smög vi oss hem till henne vid 8-tiden. Vi stod i trädgården och korkade upp samtidigt Annelie och Jonas och barn anlände från middag i sta´n. Gulliga Annelie blev nog lite glad tror jag. Det var i alla fall väldigt kul för oss andra.... :-) Jonas hade handlat prinsesstårta till oss. Ja, DET kan jag inte tacka nej till. Tyvärr. Min favorittårta.

Måndagen därefter fick ytterligare en flaska bubbel flytta hemifrån när lilla grannen och jag gjorde en överraskningsvisit hos Katarina (nybliven fd. granne) i hennes söta, nya, lilla hus. Skönt att hon inte flyttat så långt bort. Utan att man kan krypa hem. Så nära är det faktiskt. 

Karin jag och Åse har även varit på fotokurs. Ja, så att vi ska bli fullfjädrade... (vilket inte märks i bilderna ovan). En trevlig kväll med inhyrd instruktör (Sara). Nu fokuserade vi på ISO, brännvid, slutartider, skärpedjup, vitbalans osv. osv. Nästa gång ska vi titta på komposition.



Karin blir instruerad

I lördags hade vi hallaballoo hos grannarna (igen), denna gång tillsammans med Jessica och Fredrik och bihang. Trevligt som vanligt. Och förvånadsvärt tidigt, säkert hemma redan 1. Arvid somnade i soffan trots disco i vardagsrummet. Av någon anledning försökte gäster samt värdpar sig på att dansa någon typ av kosackdans. Inspirerade av den ryska versionen av Tingeling. En av många låtar på värdparets favoritskiva (?) och tillika sommarplåga.



Män vid en grill



Korv på en grill



Ja, ni förstår vad jag menar.........

Jag har också kommit igång med min träning. Med 100 m till gymmet och en bra deal på årskortet är det ju väldigt svårt att hitta ursäkter. Nu går vi tillsammans (jag och Martin alltså) och lillebror får vara i barnrummet på gymmet. Så bra. Har faktiskt varit förvånandsvärt flitig och det känns så bra. En stark anledning till att träna mycket just nu är ju att vi faktiskt inte har något badrum. Vi har en ynka liten toalett och vask på ovanvåningen men inget badrum, ingen dusch på nedanvåningen. Det ser nämnligen ut så här där:



Allt vi ville ha var lite nytt kakel, några snygga möbler.........

Godkväll

Om

Min profilbild

Fluffy Molntuss

Här skriver jag om livet. Så som det är. Det är fyllt av man och barn, hus och hem, trädgård, vänner, resor, jobb, lite cancer och en del reflektioner. Välkommen in!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela