Fluffy Molntuss

Kardiologen

Publicerad 2011-04-03 22:03:01 i Bröstcancer,

Var ju då äntligen hos kardiologen i tisdags. Det började dåligt men blev bättre. En superstressad läkare fick jag träffa. Verkligen bra när man ska kolla blodtryck och puls. Blodtrycket var superdåligt igen, 160/105. Eftersom det inte gjorts något ultraljud ville läkaren inte ge en slutgiltig bedömning förrän det var gjort. Men hon informerade om allt kring hjärtsvikt och att det oftast är livslång medicinering. Den vanligaste anledningen till hjärtsvikt för kvinnor är högt blodtryck. Att min far dessutom haft kärlkram och därför gjort en bypass-operation och min farbror haft en hjärtinfarkt lägger en del ärftlighet i potten. Alltså ville hon inte avskriva mig som påverkad enbart av Herceptin. Suck. Därefter fick jag vänta på ultraljud. Kände mig ganska nere. Nya mediciner väntar. Nya mediciner - nya biverkningar.......

Ultraljud gjordes i alla fall och jag fick besked direkt. Nu lät det lite bättre. Hjärtat är lite förstorat och ena klaffen läcker en aning. Läkaren sa att det såg väldigt mycket bättre ut än resultatet från hjärtscintigrafin fyra veckor tidigare. Detta faktum att det blivit en avsevärd förbättring gjorde att hon mer misstänkte Herceptinet än de andra två faktorerna. Tack och lov. Så då blev humöret bättre igen. Men mediciner slapp jag inte ifrån. ACE-hämmare och betablockerare. Jag kollade upp biverkningarna på dessa mediciner. Skulle jag inte ha gjort. Nu ska medicinerna trappas upp under en tid. Det innebär att jag ska in på sviktmottagningen med jämna mellanrum, första mötet på tisdag. Jaaaaa, men vad kul! Nu har jag två specialistmottagningar att hälsa på. Onkolog och Kardiolog. Inte illa.

Kommentarer

Postat av: Inger

Publicerad 2011-04-04 22:53:24

Både mindre bra och bra besked! Och fy och blä för mediciner. Visst hade det räckt med en -olog eller äsch, jag hade gärna klarat mig utan helt!

Jag hoppas att du bara blir bättre och starkare.

Imorgon är min sista dag hos alla dessa coacher, både skönt och inte. Det hade ju kunnat vara lite mer substans i det hela, lite skrattretande är det allt!

Stor kram till dig, Inger

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Fluffy Molntuss

Här skriver jag om livet. Så som det är. Det är fyllt av man och barn, hus och hem, trädgård, vänner, resor, jobb, lite cancer och en del reflektioner. Välkommen in!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela